- Virkeligheten med sykdommen er så brutal at den må fortelles

Hun har ligget hjelpeløs på isolat og gjort i buksa på TV-sending. Men den blide NRK-stjernen nekter å la sykdommen diktere livet.

STOD FREM: NRK-profil Carina Olset opplevde sykdommen som såpass alvorlig at hun ville være åpen om den.  Foto: NTB scanpix
STOD FREM: NRK-profil Carina Olset opplevde sykdommen som såpass alvorlig at hun ville være åpen om den. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I november kunne en festkledd og vakker Carina Olset (33) ta imot publikums hyllest på Chat Noir, etter å ha mottatt prisen som «Årets forbilde» i 2015.

De glamorøse omgivelsene stod i grell kontrast til opplevelsen hun hadde på jobb i april.

Mens spillerne fra Norge og Nederland gjorde seg klare til å yte sitt beste i 2 x 45 minutter, gjorde Carina i buksa under nasjonalsangen. Bare minutter senere var hun på plass i ruta– som om ingenting hadde skjedd.

– Etterpå gikk jeg rett på toalettet og gjorde det jeg måtte gjøre. Jeg følte at jeg mestret situasjonen, forteller Carina til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPEN: Carina Olset hadde ikke trengt å fortelle noen om sykdommen. Det var ikke et alternativ. Foto: Se og Hør
ÅPEN: Carina Olset hadde ikke trengt å fortelle noen om sykdommen. Det var ikke et alternativ. Foto: Se og Hør Vis mer

Brutalt ærlig

Ingen ville visst om episoden, hvis hun ikke hadde fortalt om det selv. Den populære programlederen har vært brutalt ærlig om sykdommen, hvor perioder med kronisk alvorlig diaré er et av hovedsymptomene.

Ulcerøs kolitt er mer utbredt enn man skulle tro, det er bare ikke så mange som snakker om det. Etter at Carina fortalte om sykdommen under et foredrag for Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer i våres, fikk hun massiv støtte og oppmerksomhet i media.

– Det var ved juletider i fjor at Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) tok kontakt med meg for å høre om jeg kunne holde et foredrag for å fortelle om sykdommen, sier hun til Se og Hør i dag.

Saken fortsetter under bildet.

FREMTID: Carina tenker ikke på sykdommen når hun ser for seg fremtiden med kjæresten.  Foto: Andreas Fadum
FREMTID: Carina tenker ikke på sykdommen når hun ser for seg fremtiden med kjæresten. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Akkurat da var jeg så dårlig at det var uaktuelt. Jeg lå på isolat på sykehuset og var ikke i stand til å bidra med noe som helst. Men etter hvert som jeg kom til hektene begynte jeg å tenke på det igjen. Og etter hvert bestemte jeg meg for å bidra, forteller hun videre.

- Virkeligheten med sykdommen er så brutal at den må fortelles for å kunne bli forstått. Jeg ville ikke pynte på sannheten, selv om vi skjønte at ærligheten kom til å koste, understreker hun overfor Se og Hør.

Privat er Carina Olset lykkelig med NRK-kollega Jan Fredrik Bjørntvedt (38). De to er samboere, men har planer om å gifte seg i fremtiden - og kanskje få barn, når Carinas helse tillater det.

– Hvordan ser du for deg fremtiden med sykdommen?

– Når jeg tenker på fremtiden så tenker jeg faktisk ikke på sykdommen i det hele tatt. Jeg tenker at jeg fortsatt trives med jobben min i NRK og reiser på turer med venninner. Og kanskje Jan Fredrik og jeg har kjøpt oss et lite hus og har stiftet familie, sier hun, og gliser bort mot samboeren.

LES OGSÅ: - De har datet hverandre i noen måneder