SIER DET HAN MENER: Eyvind Hellstrøm holder ikke noe tilbake når han skal få restaurantene på rett kjøl. Foto: TV3
SIER DET HAN MENER: Eyvind Hellstrøm holder ikke noe tilbake når han skal få restaurantene på rett kjøl. Foto: TV3Vis mer

- Virkeligheten er mye verre!

Eyvind Hellstrøm innrømmer at oppgavene har vært tøffere enn han først trodde...

Se klipp fra "Hellstrøm rydder opp" nederst i saken!

SEHER.NO: I programmet "Hellstrøm rydder opp" på TV3 reiser Bagatelle-kjøkkensjefen Eyvind Hellstrøm (59) landet rundt for å gi råd til andre spisesteder.

Eierne av restaurantene får til de grader passet sitt påskrevet av mesterkokken, som ikke tenker seg om to ganger før han skjeller ut de ansatte.

Men ifølge Hellstrøm er det ikke alt som blir vist på TV...

- Virkeligheten er mye verre, sier Hellstrøm til Seher.no.

I kveldens episode besøker Hellstrøm gamle, ærverdige "Major-stuen" i Fredrikstad, og innhaver Markus blir oppgitt over mesterkokkens masing.

"Det virker bare utrolig rotete her", "Dette ser helt forferdelig ut", "Hva var den dritten du la på der"... Dette er bare noen av kommentarene Hellstrøm kommer med.

- Jeg skjønner ikke at det går an å mase så jævlig, sier Markus til de andre på kjøkkenet.

Overfor Seher.no fastslår Hellstrøm at hans mange "utbrudd" ikke er et spill for galleriet.

Nei, på ingen måte! Dette er ikke noe spill, det er ekte vare og spontane reaksjoner. Jeg opplever det sånn, og da må jeg bare få det ut, sier han.

Men selv om han reiser landet rundt og besøker middelmådige restauranter, mener Hellstrøm at det generelle nivået på norske restauranter er bra.

- Generelt er nivået veldig bra. Der det finnes fagfolk, gode kokker med ambisjoner, de restaurantene er ofte veldig strøkne. Så det må jeg få understreke, nivået er godt!

- Men selvfølgelig, det finnes også restauranter som aldri skulle vært der. Det er lett å havne i restaurantbransjen, man trenger ikke en 12 års utdannelse. Det finnes ofte feil kokker på feil sted, sier han til Seher.no.

Hellstrøm innrømmer at oppgavene i programmet har vært tøffere enn han først trodde.

- Det har vært en ganske tøff jobb. Jeg må bruke mye energi for å inspirere eierne til å bli bedre. Det er ikke noe skuespill og tullball, og det er mye tøffere enn jeg hadde trodd, avslutter han.

"Hellstrøm rydder opp" kan du se på TV 3 torsdag kl 20.30.
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Her får Hellstrøm latterkrampe

Se Eyvind Hellstrøm skjelle ut personalet på "Major-Stuen" nedenfor:

[obj:media:6989]