Vant «Kompani Lauritzen»:

- Virkelig syk og elendig

«Kompani Lauritzen»-vinneren nektet å gi seg, og kunne slippe jubelen løs - tross feberdrama i forkant som aldri ble vist på tv.

VINNER: Her blir vinneren av «Kompani Lauritzen» kåret. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer
Publisert

Den andre sesongen av «Kompani Lauritzen» er ved veis ende, og lørdag ble det klart at det var skuespiller Carl Martin Eggesbø (25) som kunne strekke armene i været etter å ha slått Jakob Schøyen Andersen (31), Håvard Tjora (43) , Linnea Myhre (31) og Siri Avlesen-Østlie (37) i den store finalen.

- For å være helt ærlig, så gikk alt så fort. Men det var helt uvirkelig å komme først inn, det føltes veldig godt. Ikke bare å vinne, men å være ferdig og å komme i mål, sier Eggesbø til Se og Hør.

HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det er Carl Martin Eggesbø som er vinneren av den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det er Carl Martin Eggesbø som er vinneren av den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Det totale klimaks

Selv om programmet i kjent stil kårer en vinner, handlet deltakelsen om så mye mer enn bare konkurransedelen for den tidligere «Skam»-skuespilleren.

- Folk røk jo ut hele tiden, så vi ble hele tida minnet på at det var en konkurranse. Men utfordringene vi ble satt overfor gjorde at vi hele tiden hadde mest fokus på det vi skulle gjøre. Sånn var det helt inn i finalen.

HEIET: Vegard Harm, Christine Dancke, Vida Lill Berge, Edward Schulteiss, Ulrikke Brandstorp og obersten selv, Dag Otto Lauritzen, var blanty dem som sto og heiet på de fem gjenværende deltakerne i målområdet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HEIET: Vegard Harm, Christine Dancke, Vida Lill Berge, Edward Schulteiss, Ulrikke Brandstorp og obersten selv, Dag Otto Lauritzen, var blanty dem som sto og heiet på de fem gjenværende deltakerne i målområdet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Det var så absurd, i det ene øyeblikket samarbeider vi som lag, og så skulle vi plutselig konkurrere igjen. Jeg har prøvd å gjøre så godt jeg kan i hver eneste utfordring jeg har møtt, og mitt mål fra starten av var egentlig bare å komme til finalen. For å få hoppe i fallskjerm. Og det var en helt ubeskrivelig opplevelse. Det var for meg det totale klimaks. At jeg vant kom som en ren bonus.

- Kunne endt skikkelig ille

Akkurat fallskjermdelen ble, som Se og Hør omtalte lørdag, av det svært dramatiske slaget. Håvard Tjora ble nemlig rammet av et vindkast, som førte til at han endret kurs i retning av et hus med steinplatting, stakittgjerde og et stort epletre.

FIKK SVERD: «Kompani Lauritzen»-vinneren ble belønnet med dette sverdet etter lørdagens bragd. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FIKK SVERD: «Kompani Lauritzen»-vinneren ble belønnet med dette sverdet etter lørdagens bragd. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Dermed fikk han en brå og brutal landing, som endte i at han fikk seg en skikkelig smell og måtte på legevakten.

Eggesbø forklarer dramaet på denne måten:

- Det der kunne endt skikkelig ille. Heldigvis gikk det bra. Det dette viser er at det vi holder på med i programmet innebærer risiko. Vi leker ikke, vi tar det på største alvor - for det er nettopp det dette er.

Stolte på produksjonen

Gjennom drøye ti uker på tv-skjermen har «Kompani Lauritzen»-vinneren kastet seg ut i det meste - tilsynelatende uten mye frykt å spore. Han har også vunnet en haug av konkurransene som deltakerne har måttet bryne seg på.

- Hva er grunnen til at du er såpass uredd?

- Haha, jeg visste ikke det om meg selv engang, det er noe jeg oppdaget i løpet av innspillingen. At jeg har evnen til å strekke meg såpass langt. Jeg tror først og fremst det handler om at jeg er god på å ikke bekymre meg mer enn det som er nødvendig. Og at jeg stoler på befalet rundt meg. Samtidig liker jeg jo å leve litt på kanten, at det kiler i magen og at jeg får masse adrenalin. Det er kanskje derfor jeg er skuespiller også, det er litt risikosport.

FIKK EN SMELL: Og være med på «Kompani Lauritzen» kan være veldig hardt, det fikk Siri Avlesen-Østli erfare da hun fikk en smell da hun kom ut. Reporter Bjør Ekker/Video: Se og Hør Vis mer

25-åringen har mange både gode og nervepirrende opplevelser å se tilbake på i de drøye tre ukene innspillingen varte. Han røper også at mye har skjedd som ikke har blitt vist på tv.

For ifølge ham selv skjedde det ting i kulissene allerede fra dag én.

Måtte bistå i svømmingen

Det første som skjedde i årets sesong var at deltakerne måtte hoppe i iskaldt vann fra en båt og svømme i land. Carl Martin Eggesbør forteller:

- Oppmerksomme seere så kanskje at jeg kom sist inn til land, selv om jeg hoppet først fra båten. Dette var fordi jeg svømte ut igjen for å hjelpe de andre, men det er ikke plass til alt i et tv-program som dette. Jeg følte ikke helt at den faktiske innsatsen min stemte med tilbakemeldingen fra befalet i starten om at jeg var for individuell av meg.

KJENT FRA «SKAM»: Josefine Frida Pettersen i karakter som Noora og Carl Martin Eggesbø i karakter som Eskild i serien «Skam». Foto: NRK
KJENT FRA «SKAM»: Josefine Frida Pettersen i karakter som Noora og Carl Martin Eggesbø i karakter som Eskild i serien «Skam». Foto: NRK Vis mer

Det kanskje aller mest utfordrende for de fleste deltakerne var helvetesdøgnet, der de først måtte gjennom «Bobs hus», for deretter å kjempe mot «verdens sterkeste mann» i et basseng. Etterpå skulle de holde seg våkne hele natten - før de avsluttet med en sprengningsøvelse etter å ha holdt seg våkne i over 24 timer.

Til Se og Hør uttalte deltaker Ulrikke Bradstorp (25) at flere vurderte å trekke seg den natten.

- Lang natt med svettetokter

Eggesbø forteller at nettopp det døgnet sitter igjen som ett av de aller sterkeste minnene. For hans egen del var det nemlig mer brutalt enn det så ut på tv-skjermen.

- Jeg husker at jeg var helt utmattet. Nervene var i høygir, og det var veldig gøy. Men jeg kjente at kroppen sakte ble mer og mer kjørt. Det endte i at jeg fikk feber natten etterpå. Det ble en lang natt med svettetokter.

«KOMPANI LAURITZEN»: Det blir dramatisk under lørdagens «Kompani Lauritzen»-finale. Video: TV 2 Vis mer

Dagen etter skulle de ha baklengsstup - nok en gang i iskaldt vann. Noe som ikke er det aller smarteste å begi seg ut i når man har feber og er syk.

- Der og da hadde jeg ikke lyst til å være der. Men det gikk en faen i meg, og jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle «baklengsstupe» uti det vannet der én gang til. Jeg ville bare fullføre oppgaven. Jeg følte meg virkelig syk og elendig.

HARD HVERDAG: Carl Martin Eggesbø måtte gjennom flere knallharde utfordringer i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
HARD HVERDAG: Carl Martin Eggesbø måtte gjennom flere knallharde utfordringer i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Heldigvis fikk han smertestillende for å døyve feberen.

- Jeg tror bare kroppen reagerte på alt stress vi hadde vært igjennom. Vi ble pushet så hardt, og vi rakk aldri å hente oss skikkelig inn før vi ble sendt ut i mer stress.

- Vurderte du å trekke deg på det tidspunktet?

- Nei, det er ikke noe alternativ for meg å gi meg med mindre noen forteller meg at jeg må gjøre det.

- Stolt og glad

- Men det høres ut som et lite mareritt?

- Ja, det var det. Men det hjelper litt når tiden går, og du vet det kommer en enda mer jævlig konkurranse etterpå, sier han med et smil.

- Som kapteinen sier, «det kan alltid bli verre».

Han er sjeleglad for alle bånd han knyttet til de andre deltakerne underveis, og mener alle påkjenningene gjorde at gruppen med deltakere etter hvert ble som en eneste stor familie.

PANIKK: Her blir det for mye for Jacob Schøyen i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Samtidig synes han det er stas å gå helt til topps i det første reality-programmet han noensinne har deltatt i.

- Jeg må innrømme at jeg er veldig stolt og glad over å ha vunnet, forteller en fornøyd «Kompani Lauritzen»-vinner til Se og Hør.

Skuespilleren er om ikke så alt for lenge å se i storfilmen «Kampen om Narvik», som har premiere 1. juledag.

Til Dagbladet avslører Eggesbø at han i filmen har fått gjøre noen stunts, godt hjulpet av erfaringene fra han har fått gjennom deltakelsen i TV 2-programmet.

LES OGSÅ: Her går det galt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer