Guri Solberg:

- Vipps, så skjedde det

Den tidligere «Sommerhytta»-programlederen har blitt hytteeier.

EGEN HYTTE: Guri Solberg har ledet «Sommerhytta» de siste seks årene. Nå har hun fått seg egen hytte på Hardangervidda. Foto: Privat
EGEN HYTTE: Guri Solberg har ledet «Sommerhytta» de siste seks årene. Nå har hun fått seg egen hytte på Hardangervidda. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig kan tidligere «Sommerhytta»-programleder Guri Solberg (45) kalle seg hytteeier. For et par uker siden tok hun og ektemannen David Vogt (42) over en splitter ny hytte på Maurset ved foten av Hardangervidda.

Solberg og familien kom tilbake til Norge i slutten av juni etter å ha tilbrakt det siste halvåret i New York, der Vogt har vært gjesteforsker ved et universitet.

Hytta er på rundt nitti kvadratmeter og satt opp av et lokalt firma i Eidfjord. Valget om å skaffe seg fritidsbolig tok hun og ektemannen for om lag to år siden.

VISER FREM: Sara og Ibrahim vant «Sommerhytta» 2022. Her viser de frem vinnerhytta. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Vi har vært i utlandet, så det har ikke føltes så lenge å vente. Vi kommer omtrent rett fra Brooklyn til Hardangervidda. Det er en stor overgang, men helt fantastisk, sier 45-åringen til Se og Hør.

Solberg beskriver oppholdet i USA som en utrolig opplevelse hun er svært takknemlig for at de fikk til.

- Jeg er glad vi gjorde det og at vi kom oss dit. Det var kjempegøy, men også deilig å komme hjem. Vi er glad i Norge og takknemlige for å bo her.

«EX ON THE BEACH»: Tone Damli ble sjokkert over svarene Øyunn Krogh, ambassadør for Reality Awards, fikk da hun stilte dem et uvanlig spørmsål. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Fra Brooklyn til Hardangervidda

Selv om familien bare har vært i gamlelandet et par uker, har de allerede rukket å ta flere turer til hytta som ligger knappe tre timer med bil fra Bergen.

- Etter at vi kom hjem har vi vært der mye, fått satt inn møbler og kommet på plass. Så snart jeg er ferdig med å jobbe, skal vi opp igjen, forteller Solberg, som denne uken stepper inn som vikar på TV 2 Nyhetene - midt i ferien.

UTSIKT: Guri Solberg er nyslått hytteeier - og utsikten er det ingenting å si på. Foto: Privat
UTSIKT: Guri Solberg er nyslått hytteeier - og utsikten er det ingenting å si på. Foto: Privat Vis mer

- Jeg hadde første dag i går, fordi de trengte folk. Det ble en liten tjuvstart med vikarjobbing. Jeg skal begynne å jobbe for fullt 8. august, så det er fortsatt noen uker ferie igjen, forklarer den rutinerte programlederen.

Til høsten hopper hun inn som fast vikar for Siri Kleiven Strøm som skal ut i fødselspermisjon, og skal lede kanalens 18.30- og 21.00-sendinger fra Bergen. I tillegg skal hun være litt på Nyhetskanalen.

BLI MED INN: Per Gunvald Haugen vant «Farmen» i 2020. Nå viser han frem «Farmen»-hytta. Video: Se og Hør Vis mer

- Det blir en ny opplevelse å jobbe fra Bergen, for jeg er jo vane med å reise. Nå slipper jeg å dra så mye til Oslo, men kommer nesten ikke til å se barna når jeg har kveldsvakt, så det blir nesten som å reise bort likevel, sier tobarnsmoren til Se og Hør.

Solberg blir en del av kanalens faste nyhetsankre sammen med Arill Riise (63) og Sturla Dyregrov (48) - i hvert for ett år. TV 2-profilen er vane med kortvarige jobber og uforutsigbarhet, og synes det er deilig å vite at hun nå skal gå i fast turnus et helt år fremover.

- Jeg er spent på høsten, og tror det blir veldig bra.

Roser Fossum

Men inntil videre er det sommerferie på Hardangervidda som gjelder. Den siste tiden har Solberg brukt til å skru sammen møbler og henge opp bilder på hytta, men da hun skulle gå i gang med interiøret, måtte hun be om hjelp fra interiørekspert og dommer Aina Sollie Steen fra «Sommerhytta».

- Jeg er ikke god på interiør, så jeg sendte melding til Aina og fikk tips til hvordan vi skulle ha det på hytta. Da jeg var ferdig fikk jeg skryt og tommel tilbake på melding, forteller Guri Solberg.

GRUER SEG: Kjæresteparet Lise Sakariassen og Lars Jørgensen fikk ikke velge hytte i «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Selv hadde ikke den tidligere «Sommerhytta»-profilen sett for seg at hun skulle bli hytteeier.

- Jeg har blitt intervjuet om hytter i seks år. Vennene mine har ledd av at jeg har blitt «hytte-Guri», for jeg er ikke en hytteperson. Men vipps, så skjedde det. Om det skyldes alderen eller påvirkning fra jobb, er ikke godt å si. Det er kanskje en kombinasjon, forteller TV 2-profilen.

Og om sin arvtaker Cathrine Fossum (44) er Solberg full av lovord.

- Det er litt morsomt at vi på en måte har byttet jobb. Hun er jo nyhetsdame, så vi har switcha. Jeg tror det blir bra at hun skal lede programmet. Jeg føler ikke noe eierskap til «Sommerhytta», men jeg savner folkene og crewet, for det er kanskje den koseligste innspillingen jeg har jobbet på, avslutter Solberg.

Vinneren av «Sommerhytta» 2022 er kåret, men det var ikke alt som gikk som det skulle under finalen. Video: Steffen Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: Går galt: Dette skjedde egentlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer