SNØBAD: Tøffingene Fia og Emilie kjøler seg ned i snøen utenfor det nye badelandet på Vestlia Resort.  Foto: Torild Moland
SNØBAD: Tøffingene Fia og Emilie kjøler seg ned i snøen utenfor det nye badelandet på Vestlia Resort. Foto: Torild MolandVis mer

Vintereventyret Geilo

Geilo har fått en ansiktsløftning og blitt et enda mer komplett reisemål.

SEOGHØR.NO: – Oops, det er kaldt! roper to sporty jenter på vei ut av resepsjonsområdet på Vestlia Resort. Barbeint. Ute er det minus ti grader og nysnø.

Men det er jo dette de har ventet på helt siden i høst!

Nytt badeland

Inne i jacuzzien i det nye badeanlegget nyter foreldrene synet av barna ute i snøen. Ha, ha – de ungene. Som ikke har lært at vinter er best i et varmt boblebad…

– Dette har vi gledet oss veldig til, forteller pappa Bengt Junger som bor på Geilo og nyter badelandet med datteren Fia (9).

EVENTYRLIG: Det nye badelandet på Vestlia er dekorert med eventyrmotiver av Th. Kittelsen. Foto: Torild Moland
EVENTYRLIG: Det nye badelandet på Vestlia er dekorert med eventyrmotiver av Th. Kittelsen. Foto: Torild Moland Vis mer

- Geilo som sted har trengt dette, et ordentlig basseng. I tillegg er det blitt skikkelig fint, sier han og ser seg rundt. Veggene i Eventyrbadet er dekorert med motiver fra Theodor Kittelsens eventyr om Nøkken, Huldra og troll.

Geilos Soria Moria

Vestlia Resort har investert mer enn en kvart milliard kroner på ombyggingen. 88 nye rom (nesten en dobling av kapasiteten), nye fellesområder, Eventyrbadet med en 82 meter lang sklie, en egen hall med Munch-litografier, bowlingbaner og en ny 300 kvadratmeter stor resepsjon som er syv meter under taket.

– Vi ønsket oss et stort velkomstområde, og det har vi fått, sier markedssjef Tom Myrseth ved Vestlia Resort. Resepsjonen skal etter hvert også få en gigantisk rosemaling i taket.

STASELIG VELKOMST: Den nye resepsjonen på Vestlia har en takhøyde på syv meter, og skal snart rosemales. Foto: Torild Moland
STASELIG VELKOMST: Den nye resepsjonen på Vestlia har en takhøyde på syv meter, og skal snart rosemales. Foto: Torild Moland Vis mer

– Litt som Soria Moria. Eieren, Pål G. Gundersen, tenker og tenker, og så kommer han opp med disse fantastiske ideene. Som Kittelsen-maleriene i badelandet, det visste ikke vi noe om. Vestlia er liksom blitt et lite eventyrhotell, sier Myrseth med et fornøyd smil.
Men også resten av Geilo kan by på eventyrlige opplevelser.

Aktivitet og fart

Geilos største attraksjon, foruten 60 varierte nedfarter i alpinbakkene og 550 kilometer med langrennsløyper, er selve tettstedet.

Geilo har 40 butikker, 20 spisesteder og et vell av aktiviteter – fra akebakke i Havsdalen til kitekurs og turer med hundeslede på Hardangervidda. Her skjer det noe hele tiden!

– Jeg liker Geilo veldig godt. Bra skimuligheter og et koselig sentrum trekker opp. Og så har jeg jo mange kjente etter hvert. Vi bowler på Dr. Holms og spiser pizza på Peppes etterpå, forteller Julie Fuglum (16) fra Bergen. Familien har leilighet på Geilo og er her ofte.

Deilig og avslappet

For anledningen er hun på besøk hos venninnen Elise Gjørvaag (16), som går på alpinlinja på toppidrettsgymnaset på Geilo.

VOKSEN-SPA: Ærverdige Dr. Holms kan friste med Norges eneste Shiseido-spa - og Geilos eneste utendørs boblebad. 

# Foto: Dr. Holms
VOKSEN-SPA: Ærverdige Dr. Holms kan friste med Norges eneste Shiseido-spa - og Geilos eneste utendørs boblebad. # Foto: Dr. Holms Vis mer

– Geilo er et deilig og avslappet sted, uten så mye støy, legger Elise til. – Avslappet, men overhodet ikke kjedelig, det er viktig! Og bakkene er fine. De er brattere i utlandet, men det er absolutt bra nok her også, mener hun.

1800 meter akebakke

I tillegg er det mer enn nok å finne på for den som ikke liker hverken å stå eller gå på ski. Akebakken i Havsdalen er et klart høydepunkt – her går det unna! Spesiallagde kjelker hektes på heisen og tar deg til toppen. Derfra er det 1800 fartsfylte meter ned igjen.

Og etter en lang dag ute i friskt vær, venter tre av landets beste spaanlegg på hotellene Vestlia, Dr. Holms og Highland.

Det er bare å nyte livet.

 

Tre fine opplevelser

Akebakken i Havsdalen

TOMMEL OPP: På toppen av akebakken i Havsdalen rett før det bærer utfor. Foto: Torild Moland
TOMMEL OPP: På toppen av akebakken i Havsdalen rett før det bærer utfor. Foto: Torild Moland Vis mer

Ved siden av Fjellheisen i Havsdalen ligger en av Norges lengste akebakker. Aldersgrense 10 år. En times leie av kjelke koster kr 125.

Eventyrbadet på Vestlia Resort

Jo visst har Geilo et offentlig svømmebasseng og både Highland og Dr. Holms har store basseng, men ingen av dem er så fine som det nye Eventyrbadet til Vestlia Resort. Og ingen har 82 meter sklie på utsiden av veggen! Hotellets halvpensjonsgjester har badeland inkludert. Andre betaler kr 150 for voksne og kr 100 for barn i helgene, 100/80 på ukedager.

Afterski

På Geilo foregår afterski i mer ordnede former, aller helst på Recepten Pub på Dr. Holms Hotel. Kikutkroa i Geilo Fjellandsby er også et godt alternativ, spesielt for den som liker å sitte ute. Og Off Pist er kanskje Geilos eneste livlige utested.

TOPP STEMNING: Afterski på Kikutkroa frister mange, særlig i vær som dette. Foto: Emil Eriksson
TOPP STEMNING: Afterski på Kikutkroa frister mange, særlig i vær som dette. Foto: Emil Eriksson Vis mer

Geilo

Slik kommer du hit: Geilo ligger litt over tre timers kjøring fra Oslo, som er minst 20 minutter raskere enn før åpningen av den nye R7 utenom Noresund. Fra Bergen tar det litt over 3,5 time med bil. Geilo er også et stopp på Bergensbanen, tog tar ca. fire timer fra Oslo og tre timer fra Bergen.

Her bor du: Geilo har tre veldig bra hoteller: Dr. Holms, Vestlia Resort og Highland Lodge. Prisene er ikke så ulike, og sjekk hjemmesidene for billigere pakketilbud med skikort og halvpensjon. Vestlia og Highland dobbeltrom fra kr 1090 per natt. Dr. Holms dobbeltrom fra kr 1380,

Men det er mulig å bo langt billigere, prøv for eksempel Geilolia ferieleiligheter, Bardøla hytter eller Geilolia Apartment hvor du får en fin familiehytte for kr 3000 per helg. Søk her.

Her spiser du: Pizza, kinamat eller à la carte – Geilo har alt. Hallingstuene er Geilos mest berømte spisested, en eksklusiv franskinspirert restaurant med vekt på lokale råvarer, og koster deretter. Hovedrett rundt kr 370.
Ekte Restaurant & Smakeri er den nye restauranten på Highland Lodge, åpen for alle, som har fokus på lokale råvarer, høy kvalitet og ikke altfor høye priser.
Sofias Café & Bar på Bardøla hotell byr på store, deilige og fristende hamburgere, sandwicher med hjemmelaget brød, salater og andre perfekte lunsjretter. Også bra middag, til ok pris.

BURGERMEISTERE: Erik Falk og Timmie Stihl byr på smakfulle Vestliaburgere. Foto: Torild Moland
BURGERMEISTERE: Erik Falk og Timmie Stihl byr på smakfulle Vestliaburgere. Foto: Torild Moland Vis mer

 

LES OGSÅ: Nyt livet på Tenerife