«Kompani Lauritzen»:

«Vinni» gikk til topps

Artistens blodslit gjennom hele «Kompani Lauritzen» viste seg å være verdt det.

SEIER: Her kåres vinneren av «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jaaaaaaaaaa!

Kompanijeger Sauvik, fram til noen måneder siden kjent som Øyvind «Vinni» Sauvik for folk flest, lar det ljome fra toppen av fjellet. Etter det som bare kan beskrives som en intens og nervepirrende finale, har han endelig vunnet «Kompani Lauritzen».

Se og Hør skrev tidligere denne uka om den uventede finaletvisten, som innebar at deltakerne ble bortført etter det spennende fallskjermjegeroppdraget de var på. Etter å ha sprengt fiendens base og reddet oberst Dag Otto Lauritzens sykkel, ble de tatt i bakhold. Det var her den virkelige finalen startet.

HURRA: Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, stakk av med seieren i kveld. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HURRA: Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, stakk av med seieren i kveld. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Rørende

Deltakerne måtte rømme fra et skur, sykle til en sjøbod, svømme til en øy, padle til land igjen og ta seg opp en bratt bakke. Nå var det alle mot alle, og den første til å nå toppen, skulle erklæres som vinner av programmet.

Selv om det var jevnt store deler av konkurransen, var det til slutt Sauvik som karvet seg til toppen først. Jubelskriket fra både ham og alle de utslåtte deltakerne, som ventet på ham, rørte trolig mange.

Da han kastet seg om halsen på den utslåtte deltakeren Emil Solli-Tangen var det av ren glede.

- Du har vært mitt motto siden du dro hjem. «Vær mer som Emil», har jeg tenkt, sier han til kameraten.

Det var tydelig at flere av de gamle deltakerne, som alle hadde kommet for å være vitne til finalen, mente at seieren var svært fortjent. I tillegg har rapperen vært en favoritt hos fansen fra starten av, på grunn av sitt imponerende engasjement og utvikling.

GLEDE: Sauvik klemte alle deltakerne, som heiet intenst på ham da han gikk de siste meterne. Foto: Matti Bernitz / TV 2
GLEDE: Sauvik klemte alle deltakerne, som heiet intenst på ham da han gikk de siste meterne. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Blanda følelser

Til TV2.no sa han følgende etter finaleinnspillingen:

- Jeg vet ikke hva dette betyr. Akkurat nå er det digg, men mest av alt er det deilig å være ferdig. Jeg tror aldri jeg har vært så sur som jeg har vært de tre ukene her, for jeg er ikke noe glad i å gå tur i mark, sa han, og fortsatte:

- Jeg har furta mye. Men det har også vært masse fantastiske opplevelser. Det har vært så mange blanda følelser at jeg ikke vet hvem jeg er lenger, sa han.

Hakk i hæl etter vinneren kom Lise Karlsnes, etterfulgt at Henrik Thodesen og Marte Bratberg. De to sistnevnte hadde gått opp bakken sammen, fordi de skjønte at de ikke kom til å vinne uansett.

DELT TREDJEPLASS: Marte Bratberg og Henrik Thodesen kom i mål likt. Det første de gjorde var å kaste seg på bakken. Foto: Matti Bernitz / TV 2
DELT TREDJEPLASS: Marte Bratberg og Henrik Thodesen kom i mål likt. Det første de gjorde var å kaste seg på bakken. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Vi ga egentlig litt opp på den øya. Henrik hjalp meg med å padle kajakken, og da kom vi samtidig til land. Dermed gikk vi opp den siste bakken der sammen, som et team, og avsluttet samtidig. Det var hyggelig å kjenne på den lagfølelsen, sier Bratberg til Se og Hør.

Karlsnes forteller til Se og Hør at det hadde vært gøy å vinne, men at hun ikke bærer noe nag.

- Jeg visste jo ikke hvor Vinni var, for han gikk jo i luftlinje, så jeg ante ikke hvor han var, om han hadde gått seg vill. Jeg måtte prøve å holde motivasjonen oppe og pushe meg selv, selv om jeg kanskje ble usikker på om jeg hadde satt inn riktige kordinater i kartet, sier hun, og fortsetter:

- IKKE VERST: Lise Karlsnes sier seg fornøyd med andreplassen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
- IKKE VERST: Lise Karlsnes sier seg fornøyd med andreplassen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Nei, det hadde jo selvfølgelig vært gøy å vinne, men en andreplass er jo ikke så verst det heller. Jeg hadde ikke trodd det da jeg satt meg i bussen og kjørte inn i leiren første dag.

Se og Hør har gjentatte ganger i løpet av sesongen forsøkt å komme i kontakt med Sauvik, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Fikk et sverd

Etter seieren var det duket for en siste oppstilling, der de fire i kompaniet fikk utdelt «Kompani Lauritzens hedersmedalje». Den festet den stolte obersten på brystet til alle sammen, i det som var en rørende seremoni. Alle øvelser, hinderløyper, oppdrag og motgang hadde ledet opp til dette øyeblikket.

De måtte derimot også gjøre litt stas på vinneren.

HØYTIDELIG: Alle deltakerne fikk utdelt en medalje av oberst Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HØYTIDELIG: Alle deltakerne fikk utdelt en medalje av oberst Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- En av dere har i særdeleshet utmerket seg i tjenestetiden, og spesielt i dag, da han var den første til å ta seg ut av fiendtlig territorium. Kompanijeger Sauvik, tre fram, sa Lauritzen, mens artisten gikk framover.

- Det er en stor ære for meg å overrekke deg «Kompani Lauritzens æressabel», sa han videre.

Deretter fikk han altså et sverd av obersten, som han tok med seg videre. Mange stusser muligens over den noe pussige premien. Sabler bæres i enkelte militære seremonier, men har med åra blitt mer og mer seremonielt.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forklarer premien på følgende måte:

- Vinneren fikk sverdet til odel og eie. Sverdet ble gitt som et symbol på en ekstra innsats utenom det vanlige og refererer til andre utmerkelser som gis i forsvarssammenheng, forklarer han.

Stolt

Oberst Dag Otto Lauritzen sier til Se og Hør at det er flere grunner til at Sauvik fikk et sverd etter seieren.

SABEL: Sauvik vant en sabel. I programmet ble det ikke avslørt hvorfor, men TV 2 sier det er et sumbol på ekstra innsats. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SABEL: Sauvik vant en sabel. I programmet ble det ikke avslørt hvorfor, men TV 2 sier det er et sumbol på ekstra innsats. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

-Vi tenkte det hadde vært stas med en æresmedalje til den som utmerket seg mest, og i dette tilfellet kopierer det litt av det Forsvaret gjør. Det var for å skape en høytidelig, siste setting, sier han.

Lauritzen er storfornøyd med sesongen de har lagt bak seg, og trodde aldri at det skulle bli en så stor suksess. Han roser alle i produksjonen, men er spesielt imponert over kjendisenes ferdigheter.

-De har overvunnet frykter, fobier og skrekker. De har pushet grenser de ikke ante at de hadde. Jeg er så stolt, sier han.

Han vil derimot ikke bekrefte om det kommer noe ny sesong, men han sier at han gjerne kunne tenkt seg å hoppe ut i det igjen.

LES OGSÅ: Derfor var de aldri i førstegangstjeneste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer