LANG KARRIERE: Øyvind «Vinni» Sauvik sier til Se og Hør Extra at han fortsatt blir nervøs før han skal på scenen. Dette bildet er tatt i forbindelse med at han i 2014 ga ut barnebok med Pekka Lundefaret. Foto: Aftenposten/Scanpix
LANG KARRIERE: Øyvind «Vinni» Sauvik sier til Se og Hør Extra at han fortsatt blir nervøs før han skal på scenen. Dette bildet er tatt i forbindelse med at han i 2014 ga ut barnebok med Pekka Lundefaret. Foto: Aftenposten/ScanpixVis mer

Vinni: - Sliter fortsatt med nervene

Idol-dommer Øyvind «Vinni» Sauvik innrømmer at livet som artist ofte byr på utfordringer.

SEOGHØR.NO: Superpopulære Øyvind Sauvik (40), bedre kjent som Vinni, har gått fra å være en rapper med utagerende livsstil til å bli en av våre mest folkekjære artister.

Fredag er han en av dommerne i den store «Idol»-finalen som sendes på TV 2, hvor Norah Benatia (19) og Marius Samuelsen (18) kniver om å gå til topps.

Selv om han har mange år bak seg som artist, avslører Vinni til Se og Hør Extra at han fortsatt blir nervøs når han selv skal opptre.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Vinni. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Vinni. Foto: Se og Hør Vis mer

– Det gjelder uansett om det er to eller 2 000 jeg opptrer for. Det betyr bare at man bryr seg, og at man føler på denne spentheten eller anspentheten. Den dagen man ikke føler det sånn lengre, er det på tide å legge opp.

Gjorde comeback

Tidligere i år gjorde han comeback sammen med gruppen Paperboys, da de ga ut låten «Go Ahead».

Videoen er spilt inn i blant annet Tokyo, Houston og New York, og er ifølge Vinni selv så dyster at han selv blir preget av å se den.

- Jeg liker den, den er dritfet. Mørk og trist – får nesten litt vondt av å se den.

- Låta handler om at livet er forgjengelig og at alt er midlertidig og at vi har en sterkt trang til flukt. Triste bilder, og trist, visuell tematikk. Musikkvideoen er ekte med «vanlige» folk, sa han under lanseringen til Seoghør.no.

Se videoen her:

«Paperboys» gjorde gigantsuksess på tidlig 2000-tallet, en suksess som ga dem Spellemannspris i 2002 og i 2005. 

I 2010 gikk Vinni solo, og fikk spesielt mye oppmerksomhet etter han var deltager i TV2-programmet «Hver gang vi møtes» i 2012, der han sang seg inn i hjertene til det norske folk med Halvdan Sivertsens låt «Sommerfuggel i vinterland».

Viktig støttespiller

Det var Idol-kollega Gunnar Greve (34) som ønsket at han skulle komme til studio for omtrent ett år siden. 

Saken fortsetter under bildet.

STØTTESPILLER: - Det å jobbe med Gunnar gir meg en enorm frihet, skryter Vinni av jobbsamarbeidet med Gunnar Greve (t.h).  Foto: Andreas Fadum
STØTTESPILLER: - Det å jobbe med Gunnar gir meg en enorm frihet, skryter Vinni av jobbsamarbeidet med Gunnar Greve (t.h). Foto: Andreas Fadum Vis mer

Etter at Vinni presenterte en ny sang, mente Greve at det høres ut som «Paperboys»-låt - og at duoen burde gjøre comeback. 

40-åringen er svært takknemlig for støtten fra Gunnar -  både privat og som artist. 

- Det er klart han er viktig for meg. Han gir meg muligheten til å tenke på meg sjøl, kunsten min og den skapende prosessen. Han tar seg av forretningene. Det å jobbe med Gunnar gir meg en enorm frihet, skryter han til Seoghør.no.

Idol sendes på TV 2 fredag kl. 20.

LES OGSÅ: Takker Idol-kollegaen for comebacket

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.