«Sommerhytta»:

Vinneren er kåret: - Det raknet

Den nybygde hytta har endelig fått sine faste eiere.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Fire par har gjennom ti uker kjempet hyttevegg mot hyttevegg på Mjøsli, om å vinne sin egenbygde hytte. Slegge, hammer og spikerpistol blir nå lagt på hylla, når årets sesong av «Sommerhytta» er ved veis ende.

Adrian og Christine, Trude og Trine, Kurt og Veronica og Anna og Jone har spikret og malt så svetten har sprutet.

Gullhammere har regnet, tårene har rent, læringskurven har vært bratt, byggekompetanse har preget nattesøvnen og nære vennskap og familierelasjoner har blitt satt på prøve.

Endelig er vinnerparet kåret, som kan glede seg stort til å nyte late fridager fremover i sin helt egenbygde hytte.

STIKKER: Etter en konkurranse i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

- Helt sykt

I år er det far og datter-duoen Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26), som har vært store favoritter, som stakk av med den gjeve seieren.

I løpet av konkurransen har Adrian og Christine fått én gullhammer, mens tvillingene Trude og Trine ikke har fått noen. Det betød at ingen av dem kunne kjempe om å vinne sine hytter til odel og eie.

Før finalen sto vinnerne med seks gullhammere i sin hule hånd, mens Anna og Jone hadde fire. I finalen fikk parene utdelt to hammere hver, og far og datter kunne dermed slippe jubelen løs.

VANT HYTTA: Far og datter Kurt og Veronica stakk av med både seier og hytte. Foto: Espen Solli / TV 2
VANT HYTTA: Far og datter Kurt og Veronica stakk av med både seier og hytte. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det er jo egentlig helt sykt. Vi synes fortsatt det er ganske uvirkelig, egentlig. Det var ikke forventet. Vi hadde jo en god start, også utlignet Anna og Jone, og da var vi veldig klar over at det ikke skulle gå veien. Men i finaleuken var det fire-fire, og vi var superfokusert på å ta konkurransene i finaleuken, og det klarte vi. Det tror jeg var helt avgjørende, forteller Veronica til Se og Hør.

- Jeg gleder meg til å se finalen på tv, for jeg husker ingenting av det. Jeg var så stressa, legger Kurt til.

REISE: Trine er nødt til å reise fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Nervene tok over

Den ferske vinnerduoen forteller at de hadde vært overraskende rolige gjennom hele finaleuken. Det endret seg imidlertid da det nærmet seg en endelig avgjørelse.

- Det raknet da vi gikk til finalen og familien satt der og så på. Da tok nervene overhånd, og da måtte vi skjerpe oss, forteller Veronica.

TÅREVÅTT: Tårene satt løst da deltakerduoen ble utpekt som årets vinnere. Foto: Espen Solli / TV 2
TÅREVÅTT: Tårene satt løst da deltakerduoen ble utpekt som årets vinnere. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Hvordan har det vært å holde på hemmeligheten?

- Det har gått utrolig bra å holde det for oss selv. Vi har jo vært forberedt på at de spørsmålene kommer. Veronica har jo blitt stoppet på gata og spurt om hvem som vinner, forteller pappa Kurt, og legger til at de har fått med seg at det har vært mye rykter om hvem som vinner.

Har mottatt kritikk

Det er ingen hemmelighet at «Sommerhytta» er et program som engasjerer mange. På sosiale medier har det haglet med kommentarer - både positive og negative.

Veronica forteller til Se og Hør at de har vært av de heldige deltakerparene, som har fått mest positive tilbakemeldinger. Den ferske vinneren legger til at hun er svært glad for at de har sluppet alt det negative.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

- Mye av kritikken og hetsen der ute er ufortjent. Noen dømmer folk etter bare noen minutter på tv, og det er feil, sier Kurt, før Veronica skyter inn:

- Jeg unner ingen en sånn hets. Det er ikke det man tenker man skal få når man deltar på et feelgood-program. Jeg synes det er synd at folk engasjerer seg på den måten.

DRØM: «Sommerhytta»-premien er duoens egen hytte, der de gleder seg stort til å bruke tid med resten av familien. Foto: Espen Solli / TV 2
DRØM: «Sommerhytta»-premien er duoens egen hytte, der de gleder seg stort til å bruke tid med resten av familien. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Far og datter har også tidligere denne sesongen fått kritikk fra tvillingene Trude og Trine, som mener Kurt og Veronica, og kanskje spesielt førstnevnte, hadde for mye kompetanse i bagasjen. Det sa tvillingene i et intervju med KK.

- Vi fikk vite at vi skulle være med seks uker før innspillingen startet. Den tida brukte vi til å forberede oss til å delta, forklarer Kurt, som også sier at han ikke har noen profesjonell erfaring som snekker eller tømrer.

Det samme forteller Veronica.

- For oss var det naturlig å forberede oss på YouTube og å finne inspirasjon på Pinterest, slik at man ikke stiller helt blank. Jeg tror nok det er lurt.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Lange dager

Hytta, som er bygget av Kurt og Veronica selv i vaskeekte «Sommerhytta»-stil, har i tillegg til underetasjen en hems med to soverom og loftstue. Dermed er det nok av plass til resten av familien også.

- Vi er en familie på fire, så det blir like mye en hytte for mor og lillebror. Det er en selvfølge, forteller hun.

- Hvordan husker dere innspillingen?

- Det var lange dager fra start av. Men det var vanvittig lærerikt og interessant og alt sammen. Det var hyggelig og god stemning.

FINALEUKE: Finaleuken er i gang på «Sommerhytta», og når Finn skal holde en liten tale må han avbryte. Video: TV 2 Vis mer

- Bare Kurt som jobber

Den gode stemningen føler vinnerne også har skint gjennom tv-ruta. De kan nemlig fortelle at de føler seg riktig fremstilt, til tross for at det stadig dukker opp deltakere i realityprogrammer som føler seg vist frem feil på skjermen.

- Vi føler at vi har blitt vist frem som vi er. Vi har fått tilbakemeldinger fra venner og familie om at de kjenner oss igjen. Men i sosiale medier har mange ment at det bare er Kurt som har jobbet. Jeg kunne ønske at de viste mer av at jeg også jobbet. Men utover det synes jeg ikke vi har blitt fremstilt feil, sier Veronica.

- Vi har ikke følt noe på det, legger faren til.

- Hvordan har oppfølgingen vært?

- Den har vært veldig bra. Vi fikk informasjon om at det er tilgang på psykolog om vi trenger det, i tillegg til en medieansvarlig om man trenger å snakke om hvordan man skal håndtere pressen, sier Veronica, mens Kurt legger til:

KJÆRESTER? Adrian og Christine i «Sommerhytta» snakker om at de andre tror at de er kjærester. Video: TV 2 Vis mer

- Men vi har nok ikke hatt det samme behovet for oppfølging som andre, for vi har jo ikke hatt det samme trykket mot oss.

LES OGSÅ: - Jeg har nesten bare ventet på drapstrusler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer