STORVINNER: Sandra Bullock kan vinne årets femte pris under Oscar-utdelingen. Foto: All Over Press
STORVINNER: Sandra Bullock kan vinne årets femte pris under Oscar-utdelingen. Foto: All Over PressVis mer

Vinner hun enda en gang?

Disse er nominert til Oscar-utdelingen...

SEHER.NO: 2010 ser ut til å bli et svært godt år for Hollywood-stjernen Sandra Bullock (45). Fra før hadde hun vunnet hele 21 priser for sin innsats foran kameraet, og det antallet har økt i løpet av årets første måned.

Etter sine prestasjoner i filmer som "The Proposal" og "The Blind Side", har hun vunnet Golden Globe-pris, People's Choice Award og Screen Actors Guild Award. Nå kan hun ta årets fjerde pris. Bullock er nemlig nominert til Oscar for beste kvinnelige skuespiller.

I den kategorien skal hun kjempe om tittelen mot Meryl Streep, for hennes innsats i "Julie & Julia", Helen Mirren i "The Last Station", Gabourey Sidibe i "Precious", og Carey Mulligan i "An Education".

Bullock og Streep vant Critics Choice-prisen for beste skuespillerinne delt tidligere i år, og svarte med å kline til på scenen.

- Det er en ære å kysse Meryl Streep. Hun inspirerer meg til å gjøre ting enda bedre, sa Bullock etter kysset.

I kategorien for beste skuespiller seiler George Clooney opp som en av favorittene gjennom hans prestasjon i filmen "Up in the Air". Andre nominerte er Colin Firth i "A Single Man", Jeff Bridges i "Crazy Heart", Jeremy Renner i "The Hurt Locker" og Morgan Freeman i "Invictus".

Det er ti filmer som er nominert til beste film, blant annet den animerte filmen "Up". Dette er kun andre gang en animert film blir nominert i denne kategorien. Den første gangen det skjedde var i 1991, da filmen "Beauty and the Beast" ble nominert.

De andre nominerte i kategorien for beste film er "Inglorious Basterds", "Avatar", "The Blind Side", "The Hurt Locker", "Up in the Air", "An Education", "District 9", "A Serious Man" og "Precious".

Oscar-utdelingen kan også få en norsk vinner, i og med at filmen "Burma VJ" er nominert til beste dokumentarfilm. Torstein Nybø er en av produsentene til filmen.

- Dette er en gledens dag, og det er vel første gang siden Thor Heyerdahl ble nominert med «Ra» i 1972 at en dokumentar med norske produsenter er nominert, sier Nybø til VG Nett.

Årets Oscar-utdeling går av stabelen søndag 7. mars.

Listen over samtlige nominasjoner finner du på Oscar.com (ekstern lenke).

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det er en ære