«Villmannen» lurte TV-seerne

Handlet på Svinesund da alle trodde han var på overlevelsestur i skogen...

<strong>SKRØT AV SEG SELV:</strong> I forbindelse med lanseringen av sin serie på TV 2, ble Kristoffer Clausen blant annet intervjuet i «God Morgen Norge». Heller ikke her nevnte han at han hadde avbrutt oppholdet sitt i villmarken. Foto: TV 2
SKRØT AV SEG SELV: I forbindelse med lanseringen av sin serie på TV 2, ble Kristoffer Clausen blant annet intervjuet i «God Morgen Norge». Heller ikke her nevnte han at han hadde avbrutt oppholdet sitt i villmarken. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Friluftsmannen og jegeren Kristoffer Clausen (34) var i 2010 hovedpersonen i sin egen dokumentar-serie «En vill mann» på TV 2, hvor han prøvde å overleve i ett år i skogen kun ved hjelp av maten han klarte å jakte eller sanke.

Nå innrømmer Clausen til Dagbladet - som også ga ut bok om villmarksperioden fra 1. august i 2009 til samme dato året etter - at han har løyet både for leserne og TV-seerne.

Clausen sier han i løpet av året folk trodde han levde uavbrutt i skogen, blant annet bodde på hotell i den svenske byen Torsby, dro på revejakt i Sverige og var en tur innom Nordby-sentret på Svinesund for å handle.

- Hadde det bare gått ut over meg hadde det vært greit, men det er også familie, venner og fans som har sett opp til meg. Jeg har «driti» meg loddrett ut, sier han til Dagbladet.

Clausen skal også ha avbrutt villmarksoppholdet da en slektning av ham ble syk, uten at dette nevnes i boka eller på TV.

Pressekontakt Alex Iversen i TV 2 er overrasket over Clausens innrømmelser.

- Dette er en underholdende adventure-dokumentar, som er spilt inn over lang tid, og det er ikke akkurat slik at TV 2 har hatt noen mulighet til å springe rundt i skogen for til enhver tid å forsikre oss om hvor Clausen har befunnet seg, sier han til avisa.

Forlaget Cappelen Damm, som har solgt over 10 000 eksemplarer av Clausens bok, sier de er skuffet over avsløringene.

- Vi driver ikke etterforskning av forfatterne våre. Vi må nesten bare stole på at det de kommer med er sant. Men vi kommer nok til å ha dette i bakhodet når vi lager avtaler med forfattere framover.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  «71 grader nord»-deltaker havnet i koma

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer