- Ville vært umusikalsk

Spekulasjonene har rast siden Martin Ødegaard (24) dukket opp på en prisutdeling med danseprofilen Helene Spilling (26). Tirsdag fikk TV 2 et eksklusivt intervju med landslagskapteinen, men Spilling ble ikke et tema. Kanalen benekter at det ble lagt noen føringer for intervjuet.

Flere spekulerer i om det er søt musikk mellom Helene Spilling og Martin Ødegaard. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA/OSLO (Dagbladet): Romanseryktene rundt Martin Ødegaard og Helene Spilling har den siste tiden sirkulert. Duoen ble avbildet sammen under London Football Awards i den engelske hovedstaden mandag i forrige uke.

Ødegaard ble kåret til Premier Leagues beste spiller blant de London-baserte lagene - og utfra bildene fra prisutdelingen kunne det se ut som at Ødegaard hadde tatt med seg Spilling som sin utvalgte gjest. De sto tett inntil hverandre og smilte til fotografene.

Dagbladet og andre medier har siden prøvd å få en kommentar fra hovedpersonene selv, men både Ødegaard og Spilling har valgt å sitte stille i båten.

Saken ble en av Norges mest omtalte forrige uke, og tok for alvor fart da bildene plutselig forsvant fra NTBs bildebase. Det kan du lese mer om seinere i saken.

SAMMEN PÅ PRISUTDELING: Martin Ødegaard og Helene Spilling. Faksimile: Dagbladet
SAMMEN PÅ PRISUTDELING: Martin Ødegaard og Helene Spilling. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Skjelbæk: - Ingen føringer

Landslaget forbereder seg til EM-kvaliken mot Spania lørdag. Ødegaard har foreløpig stilt opp i ett intervju: Det var da han gjestet TV 2-podkasten «B-laget».

Men bildet - der Ødegaard og Spilling stiller opp sammen på årets spiller-utdeling i London - ble ikke et tema.

- Var du fristet til å stille spørsmålet?

- Nei, egentlig ikke. Jeg tror at hvis han hadde følt for å snakke om det, så hadde han gjort det selv, sier programleder Marius Skjelbæk til Dagbladet.

LADER OPP: Hugo Vetlesen (fra venstre), Erling Braut Haaland, Sander Berge, Martin Ødegaard og Alexander Sørloth under mandagens trening. Haaland reiste som kjent hjem fra samlingen tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
LADER OPP: Hugo Vetlesen (fra venstre), Erling Braut Haaland, Sander Berge, Martin Ødegaard og Alexander Sørloth under mandagens trening. Haaland reiste som kjent hjem fra samlingen tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Hvem vår landslagskaptein er kjæreste med tenker jeg er hans sak. Jeg håper og tror han er happy. Det er to fine mennesker, det. Men at vi skulle begynne å snakke om dette rett før en landskamp nå, synes jeg ville vært umusikalsk, fortsetter han.

Dagbladet har vært i kontakt med Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2. Han sier at han ikke er kjent med at det ble lagt noen føringer i forkant av intervjuet på hva man kunne stille spørsmål om til Ødegaard.

Det bekrefter også landslagets mediesjef, Morten Skjønsberg, og Skjelbæk selv:

- Vi fikk lov til å stille akkurat de spørsmålene vi ville. Det gjorde vi også. Det var ingen føringer fra noen hold på det. Jeg tenker at privatlivet hans kan han ha i fred så mye han vil selv, egentlig, sier TV 2-profilen.

RINGSIDE I SPANIA: Marius Skjelbæk. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE I SPANIA: Marius Skjelbæk. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Ble fjernet

Dagen etter at norske og internasjonale medier slo opp bildene av duoen, var de fjernet fra NTBs bildebase. Visuell redaktør i NTB, Christina Dorthellinger, forklarte overfor Dagbladet hva som hadde skjedd:

- Vi fikk en slettemelding fra Shutterstock i går kveld. Det får man ofte, da er det alltid i 99,999 prosent knyttet til rettigheter, og det er det i dette tilfellet. Så lenge vi ikke har rettighetene til bildene må vi enten legge de skjult eller slette, opplyste Dorthellinger onsdag forrige uke.

Verken Shutterstock eller fotografen som tok bildet har svart på Dagbladets henvendelser knyttet til bildenes forsvinning.

DANSEPROFIL: Helene Spilling på rød løper under Idrettsgallaen i 2023. Foto: Christoffer Andersen / NTB
DANSEPROFIL: Helene Spilling på rød løper under Idrettsgallaen i 2023. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer

- Etter forespørsel fra klubben

Seinere samme dag kunne Dagbladet avsløre at det var Arsenal, altså klubben til Ødegaard, som hadde bedt om at bildene ble fjernet.

- Bildene ble fjernet etter forespørsel fra klubben, skrev Paul Nanson, sjef for arrangementet London Football Awards, i en mail til Dagbladet.

London Football Awards har ikke svart på Dagbladets oppfølgingsspørsmål om hva Arsenal oppga som årsak til at de ønsket bildene fjernet.

PRISDRYS: Både Martin Ødegaard (t.v.) og Bukayo Saka kunne dra hjem med en pris hver fra London Football Awards. Foto: Shutterstock
PRISDRYS: Både Martin Ødegaard (t.v.) og Bukayo Saka kunne dra hjem med en pris hver fra London Football Awards. Foto: Shutterstock Vis mer

Etter at nyheten ble kjent, beskrev Dorthellinger situasjonen som «uvanlig».

- Det har jeg ikke hørt om. Hver sånn sak er litt unik. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Det er ikke så vanlig, sa hun, og understrekte at hun uttalte seg med forbehold om at informasjonen stemte.

Kampstart førstkommende lørdag mot Spania: Klokka 20.45.

LES OGSÅ: - Hva driver du med?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer