Ville stilt naken på rød løper

Men kroppen var ikke topptrent, og derfor stilte Aune Sand i boksershorts istedet.

SEOGHØR.NO: Fredag skred kunstner Aune Sand (47) oppover den røde løperen i Fredrikstad iført boksershorts - tredd over trange skinnbukser. Det var premieren på Harald Zwarts nye film og Aunes entré sikret ham store deler av kveldens blitzregn.

Til Seoghør.no forklarer han hva som var tanken bak det spesielle antrekket.  

- Det er en gammel drøm. Vi mennesker er aller vakrest når vi er nakne. Det å ha på en boksershorts, med Mariannes farger, som et siste plagg som Adam og Eva før man elsker - det er symbolet på evigheten, forteller Sand. 


Hva Seoghørs motepoliti Jan Thomas Mørch Husby ville sagt om antrekket er usikkert, og da Aune tirsdag overvar førpremieren på stylistens nye show, hadde han undertøyet under klærne. Han utelukker ikke at han ville stilt kliss naken på rød løper, men tror ikke kroppen er helt klar.  

- Ja, kanskje jeg ville gjort det i mine yngre dager. Jeg har ikke fått trent sånn at jeg kunne vist frem brystkassa mi. I brystet til en mann ligger veldig mye av kraften, og i rumpa - i frasparket. Vi skal jo beskytte kvinner når de føder, sier Sand. 

Sand bor i New York med kjæresten Marianne Aulie og deres datter Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis Sand Aulie (18 mnd). Marianne og Aune bor og jobber sammen, og deler galleri med hans tvillingbror Vebjørn Sand.

Tirsdag overvar han førpremieren på Jan Thomas sin turné «Jan Thomas Live – Usminket» og forteller at han beundrer kjendisstylisten. 

- Det er noen få som tørr å stå på svaberget og ta av seg klærne og være nakne og være seg selv, og Jan Thomas er en av de få som gjør det. Det å komme hit å høre hans historie, det synes jeg er veldig spennende. 

- Har du lært noe av Jan Thomas?  

- Først og fremst det å være uredd og stå imot og så åpenlyst fortelle om sine drømmer, i et land som kanskje ikke alltid har vært like flinke til å åpne opp. 

LES OGSÅ: Her går Jan Thomas til angrep på Anne-Kat