«Skal vi danse»:

Ville spekulasjoner: - Utrolig trist

Kan dansesuksessen forsvinne som følge av kostnadskuttene i TV 2? Det håper ikke programmets store stjerner.

KOMMENTERER: Iselin Guttormsen, som traff kjæresten Catalin Mihu under konkurransen, håper programmet består. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KOMMENTERER: Iselin Guttormsen, som traff kjæresten Catalin Mihu under konkurransen, håper programmet består. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Gjennom høsten har ivrige TV-seere benket seg foran TV-skjermen på lørdagskveldene for å få med seg glitter, glam og dansefest i TV 2s «Skal vi danse».

Lørdag var det duket for den store finalen, hvor det til slutt var Alexandra Joner (33) som kunne juble høyest, mens Aslak Maurstad (31) måtte ta til takke med en andreplass.

Nå spekulerer både TV 2 sitt eget nettsted og bransjenettstedet Kampanje på om Joner er den siste «Skal vi danse»-vinneren noensinne.

Lørdag er det klart for den store «Skal vi danse»-finalen, hvor Aslak Maurstad (31) møter Alexandra Joner (33). Vis mer

- Endret livet mitt

Mediebransjen er for tiden under hardt økonomisk press, og TV 2 har blant annet varslet kostnadskutt på 400 millioner kroner.

Kuttene kan innebære nedbemanninger og ramme TV-produksjoner, som for eksempel dansekonkurransen.

MØTTE KJÆRESTEN: Iselin Guttormsen er i dag kjæreste med dansepartneren fra programmet, Catalin Mihu. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MØTTE KJÆRESTEN: Iselin Guttormsen er i dag kjæreste med dansepartneren fra programmet, Catalin Mihu. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Det har derfor oppstått spekulasjoner rundt hvorvidt «Skal vi danse» skal få bestå eller ikke.

Overfor Se og Hør forteller tidligere deltaker Iselin Guttormsen (36) at det ville vært utrolig trist om konkurransen legges ned.

- Det er jo ingen hemmelighet at «Skal vi danse» har endret livet mitt totalt. Det synes jeg flere skal få gleden av, sier Guttormsen og fortsetter:

- Norge trenger mer glitter, paljetter og danseglede!

Ulrikke Brandstorp skulle ta seg en pause fra parketten under Skal vi danse-finalen. Det rakk hun ikke. Video: Celina Morken. Reporter: Thea Hope. Vis mer

- Sinnssykt viktig

Heller ikke årets tredjeplass, Ulrikke Brandstorp (29), er i tvil om at programmet fortsatt er viktig.

TREDJEPLASS: Ulrikke Brandstorp havnet på tredjeplass i årets konkurranse. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TREDJEPLASS: Ulrikke Brandstorp havnet på tredjeplass i årets konkurranse. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Folk liker «Skal vi danse». Folk trenger det, folk trenger underholdning. Det er sinnssykt mye som skjer i verden nå, og noen ganger trenger man å bare kunne le litt og kose seg. Rett og slett for å takle alt som skjer. «Skal vi danse» er sinnssykt viktig på så mange plan, sier Brandstorp til TV 2.

Brandstorp ønsker ikke å utdype sitatet overfor Se og Hør.

Burde gjøre endringer

Frank Løke tok (43) mildt sagt «Skal vi danse» med storm, og sjokkerte både dommere, dansere og TV-seere med borat-stuntet sitt - som senere fikk ham kastet ut av konkurransen.

Han mener likevel konkurransen burde bestå.

- Dette var jo 19. sesongen. Det burde være 20, at de avslutter med 20, forteller han overfor Se og Hør.

2018: Frank Løke deltok i dansekonkurransen for fem år siden. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2/NTB
2018: Frank Løke deltok i dansekonkurransen for fem år siden. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2/NTB Vis mer

Løke mener fortsatt at konkurransen kunne hatt godt av en endring, for å leve enda lengre.

- Kanskje det har vært for mange flinke dansere. Folk liker jo å se forbedring. For jeg tror det holder på å dø litt ut, men de har muligheten til å få liv i det igjen, forteller 43-åringen.

«SKAL VI DANSE»: På lørdag danset Aslak Maurstad til ære for kjæresten Martine. Vi har spurt han hvordan han kapret henne. Reporter: Celina Morken. Video: Klaus Fjellro. Vis mer

- Få inn spennende kandidater, det har vært med spennende kandidater altså, men de er for gode - for det er kjedelig å se på gode folk. Man vet med en gang hvem som kommer langt, liksom. Det er gøy når man ser de «håpløse» begynne å skjønne greia.

Frykter slutten

Spekulasjoner rundt slutten av «Skal vi danse» er ikke noe nytt. Også i fjor, etter «all stars»-sesongen, var det snakk om at det ikke skulle bli noe mer TV-dans.

Programlederne Helene Olafsen (33) og Anders Hoff (47) er litt usikre på hva fremtiden bringer.

DUO: Helene Olafsen og Anders Hoff utgjør programmets programlederduo. Foto: Thomas Andersen / TV 2/NTB
DUO: Helene Olafsen og Anders Hoff utgjør programmets programlederduo. Foto: Thomas Andersen / TV 2/NTB Vis mer

- Selvfølgelig frykter vi det, svarer duoen på spørsmål om de frykter at «Skal vi danse» er historie.

- Det gjør jo enhver «Skal vi danse»-fan. Men de får bare spekulere og holde på, fortsetter Hoff.

Helene Spilling kommer med et syrlig stikk til Skal vi Danse dommer Morten Hegseth. Video: Celina Morken Vis mer

Bekrefter møter

Ifølge Kampanje er dansekonkurransen blant kanalens dyreste produksjoner, og at det fort kan være snakk om 30 til 40 millioner kroner.

Trygve Rønningen, programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, forteller til nettstedet at det har vært møter med TV-produsentene, men avkrefter at kanalen er på leting etter en billigversjon av danseprogrammet.

- Vi ber ikke om billigere ideer mot «Skal vi danse». «Skal vi danse» er en kjempesuksess denne høsten, og vi er veldig glade i dette programmet, forsikrer han.

Overfor Se og Hør understreker Rønningen at det er ingen sammenheng mellom dårlige økonomiske tider i TV 2 og at produksjonen er dyr.

IKKE LIKT: Alexandra Joner og Ole Thomas Hansen forklarer hvorfor de danset annerledes enn de andre under en fellesdans i «Skal vi danse». Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper/ TV 2 Vis mer

- Det er ikke sånn vi jobber med programmene. Vi har mange store TV-programmer på TV 2, og de aller fleste kommer til å fortsette i mange år.

Videre forteller han at de diskuterer fortsettelsen.

- Når vi er ferdig med sesongen setter vi oss ned og bruker god tid til å evaluere og diskutere om veien videre, noe vi gjør etter hver sesong i alle programmer. Vi diskuterer fortsettelsen.

- Det jeg kan si nå er at vi er veldig fornøyde med årets sesong, skulle vi kommunisert noe ut, så er det motsatte av at «Skal vi danse» vurderes tatt av skjermen.

IKKE FORNØYD: Harlem Alexander var ikke fornøyd med tilbakemeldingene fra dommerne i kveldens «Skal vi danse»-sending. Dansepartner Helene Spilling var derimot enig med dommerne. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Må gjøre ting annerledes

Erlend Røeggen, administrerende direktør i Nordisk Film - som står bak dansekonkurransen, bekrefter overfor Kampanje at de ikke har blitt spurt om en erstatter til «Skal vi danse».

- Vi har ikke fått en konkret brief om å pitche noe som eventuelt skal erstatte «Skal vi danse», men det er heller ikke noe nytt at kanalene ser etter alternativer i slottene sine til enhver tid. Sånn er gamet, forteller Røeggen.

LES OGSÅ: Dette jobber proffdanserne egentlig med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer