Marit Larsen om ektemannen:

Ville snike seg unna på første date

Artisten hadde lagt kjærligheten på is. Så møtte hun Alexander på en fest.

GIFTET SEG: Den norske artisten Marit Larsen har skrevet flere låter om kjærlighetssorg. For flere år siden møtte hun imidlertid det som skulle bli ektemannen hennes. I september feirer de to år som gift. Foto: REX / NTB scanpix
GIFTET SEG: Den norske artisten Marit Larsen har skrevet flere låter om kjærlighetssorg. For flere år siden møtte hun imidlertid det som skulle bli ektemannen hennes. I september feirer de to år som gift. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer
Publisert

«The best secret ever kept» skrev artist Marit Larsen (34) da hun 1. oktober 2016 delte et bilde av seg selv ikledd brudekjole.

Dagen før hadde hun nemlig gitt sitt «ja» til kjæresten Alexander Buchmann, som hun hadde vært sammen med i to år.

Forholdet ble imidlertid ikke kjent for offentligheten før kort tid før bryllupet.

Siden den gang har sangeren holdt en lav profil når det gjelder ekteskapet, men i Guri Solbergs podkast «Bra damer» forteller hun blant annet om hvordan hun møtte sin store kjærlighet.

- Vi møttes helt tilfeldig på en fest i Oslo, og vi hilste på hverandre. Altså, romantikeren i meg vrir seg i smerte, men jeg husker det ikke så veldig godt. Jeg var ikke kjempefull, men det hadde vært en lang tid i livet mitt hvor jeg hadde gjort noen forsøk som ikke ledet til noe, sier hun og legger til:

- Jeg hadde endelig kommet til et sted i livet hvor jeg hadde det så bra alene, den følelsen av at sjappa gikk og jeg følte meg sterk alene, sier hun.

30.9.2016. The best secret I ever kept. | Photo by Ingrid Pop. ❤️

Et innlegg delt av Marit Larsen (@larsenmarit)

Tenkte at hun kunne snike seg unna

34-åringen hadde derfor bestemt seg for at ingen mann skulle ødelegge denne tankegangen. Det endret seg brått etter at hun fikk en venneforespørsel på Facebook.

- Det tok litt tid, men plutselig så sendte han meg melding og spurte om jeg ville ta en kaffe. Så snakket vi bare litt, også sa han: «Jeg er i Afghanistan akkurat nå, så det må bli om tre måneder.» Så da tenkte jeg: «Dette kommer jeg meg ut av. Jeg liker kaffe og jeg kan snike meg unna», sier hun i podkasten.

De fant imidlertid raskt tonen, og ble sittende sammen i over tre timer.

- Jeg har et minne om at det ble litt mørkt, at ettermiddagssola fylte rommet og tida bare gikk, som ledet til det usle trikset hvor han klarte å snike seg inn i livet mitt. Flere måneder fram og tilbake med artikler og mye research viste at vi hadde så mange felles preferanser at det føltes ut som jeg kjente ham kjempegodt allerede, forklarer hun.

SUKSESS: Marit Larsen har gjort det stort både i Norge og i utlandet. Her spiller hun under en konsert i Tyskland. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Marit Larsen har gjort det stort både i Norge og i utlandet. Her spiller hun under en konsert i Tyskland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flyttet til USA

I september for snart to år siden røpet Marit Larsen overfor TV 2 at hun skulle flytte til New York. Alexander Buchmann jobber nemlig som nødhjelpskoordinator for Leger uten grenser i storbyen.

I mange år spilte Buchmann håndball for flere store utenlandske klubber, sist i franske US d’Ivry, men håndballkarrieren tok slutt i 2009 da akillessenen røk.

Marit Larsen forklarte imidlertid den gang at det ikke bare var hennes nåværende ektemann som var årsaken til flytteplanene.

- Jeg har jo reist en del frem og tilbake til USA allerede. Jeg pleier å dra til USA for å skrive. Det er noe med å snakke så mye engelsk at jeg begynner å tenke og drømme på engelsk sånn at det blir lettere å skrive tekst, sa Larsen til «God morgen Norge».

NOMINERT: Marit Larsen intervjues om nominasjonen i Spellemannsprisen. Hun er nominert til komponist og tekstforfatter. Vis mer

Suksessrik karriere

«If A Song Could Get Me You»-sangeren slo først gjennom som en del av duoen M2M med Marion Ravn i 1998, men har i flere år gjort suksess som soloartist.

I 2015 gjorde hun noe banebrytende. Etter over 15 år med platekontrakt hos giganter som EMI, Atlantic Records og Warner Music, ga Larsen for første gang ut musikken sin selv.

34-åringen er kjent for sine følsomme og emosjonelle sangtekster, og kjærlighetssorg har vært temaet i flere av låtene.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i 2014, fortalte hun at hun ikke ville vært foruten kjærlighetssorgene hun har opplevd i livet:

- Jeg er takknemlig for alle som har knust hjertet mitt opp gjennom. Ha-ha! Jeg er takknemlig for alt, jeg. Det har gjort meg til den jeg er. Jeg savner kanskje litt av naiviteten min som er blitt borte på veien, men jeg er fremdeles like … åpen, sa hun den gang.

LES OGSÅ: Refses av kjendismødre etter barbie-utspill

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer