<strong>- VILLE SLUTTE Å SYNES AT LIVET ER KJIPT:</strong> Hank von Helvete vil nå bruke sin erfaring som tidligere rusmisbruker til å kjempe mot bruk av for mye vanedannende medisin i legemiddelindustrien. Foto: Seher.no/Anders Myhren
- VILLE SLUTTE Å SYNES AT LIVET ER KJIPT: Hank von Helvete vil nå bruke sin erfaring som tidligere rusmisbruker til å kjempe mot bruk av for mye vanedannende medisin i legemiddelindustrien. Foto: Seher.no/Anders Myhren Vis mer

- Ville slutte å synes at livet var kjipt

Hank von Helvete går til kamp mot legemiddelindustrien.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tidligere Turboneger-vokalist Hank von Helvete har tidligere kvittet seg med heroinavhengighet og vet alt om de tøffe utfordringene som ligger å legge livet som misbruker bak seg.

Men 37-åringen mener at vanedannende reseptbelagte medisiner er et  stort problem i Norge, og varsler ifølge VG nå kamp mot legemiddelindustrien i samarbeid med den scientologiorienterte organisasjonen CCHR.

Han von Helvete - som egentlig heter Hans Erik Dyvik Husby - mener spesielt at for mange barn får diagnosen ADHD, som gjør at de blir forsynt med den amfetaminlignende medisinen Ritalin.

Husby mener det viktigste middelet for å få folk til å klare å slutte med vanedannende rusmidler som han selv gjorde, er å stimulere dem slik at de føler livet er morsomt å leve.

- Jeg ville slutte å synes at livet er kjipt, ønske å rømme fra det og til syvende og sist dø. Og nå gjør jeg mange vikltige og alvorlige ting. Men hvis jeg ikke hadde syntes at det var dritmorsomt om vi fikk en bra mental helsefaktor,  fordi folk blir glade av det, så hadde jeg ikke brydd meg med det, sier han til VG.
 
LES OGSÅ: "Pastor" saboterte rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer