«Farmen»:

- Ville skvise og psyke meg ut

TV-profilen var fast bestemt på å vinke farvel til de andre og rømme «Farmen» for godt. Men så kom hun til å tenke på datteren.

TØFF TID: Kathrine Jakobsen har det ikke veldig fint inne på gården i disse dager. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TØFF TID: Kathrine Jakobsen har det ikke veldig fint inne på gården i disse dager. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen» er godt inne i sin åttende uke, og den siste tiden har TV-seerne fått se en mørkere og mørkere stemning inne på gården, spesielt mellom Kathrine Jakobsen (41) og Björk Valnes Atladóttir (28).

Uroen startet for fullt da Jakobsen, som storbonde, i forrige uke valgte Martin Hals Johannessen (24) som førstekjempe ved hjelp av loddtrekning - en loddtrekning som senere skulle vise seg å være «rigget».

Det endte i en skikkelig oppvask under andrekjempevalget søndag.

ALVORLIG: Bård Kristiansen trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått beskjed hjemmefra om at sønnen har blitt alvorlig syk. Slik går det nå. Video: Bjørn Ekker/ Rød Løpe Vis mer

- Helt sikker

Denne uka har både Jakobsen og Atladóttir vært sterkt preget av hendelsen, og foreløpig ser det ut til at de to er et godt stykke unna å skvære opp seg imellom.

- Jeg følte meg sviktet. Nå fikk ikke TV-seerne med seg alt som ble sagt under andrekjempevalget, men det kom fram mye bullshit som ikke ble vist på TV, forteller Jakobsen til Se og Hør.

- Så det var enda mer ampert enn hva seerne fikk se på TV?

- Ja. Det var helt tåpelig mye av det som ble sagt og formidlet. Jeg tror enkelte allerede i forkant hadde bestemt seg for at de ikke ville at jeg skulle gjøre en god jobb som storbonde - og prøvde derfor å gjøre sitt beste for å psyke meg ut.

På TV er fembarnsmammaen fra Alta tydelig preget etter det som skjedde under andrekjempevalget. Så langt går det at hun flørter med tanken om å trekke seg og bare reise hjem.

HARDT BLIKK: Det er ikke veldig god stemning mellom Björk Valnes Atladóttir og Kathrine Jakobsen, i forgrunnen. I midten: Maria Sofie Skogvoll Andberg. Foto: Anton Soggiu / TV 2
HARDT BLIKK: Det er ikke veldig god stemning mellom Björk Valnes Atladóttir og Kathrine Jakobsen, i forgrunnen. I midten: Maria Sofie Skogvoll Andberg. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

- Hvor nær var du egentlig å reise?

- På et tidspunkt var jeg helt sikker. Jeg tenkte: «Dette gidder jeg ikke». For jeg opplevde det som at de rottet seg mot meg. De ville skvise og psyke meg ut. Det enkelte sa samsvarte ikke med hvordan de oppførte seg.

Hun fortsetter:

- Jeg måtte virkelig gå i tenkeboksen og vurderte sterkt å dra hjem. Jeg ville bare pakke sekken, si «snakkes» - og dra. Jeg tok det opp med produksjonen også, men de ville gjerne at jeg skulle bli værende.

Får tyn på nett

41-åringen forklarer at hun endte opp fryktelig sliten. Hun kjente at hun måtte legge seg nedpå og sove på om hun skulle bli værende eller ei. Da hun våknet kom hun på en ting som fikk henne til å bite tennene sammen og fortsette kampen.

- Ja, jeg kom på at jeg hadde lovet datteren min Natalie (21) om aldri å trekke meg. Og da ble det sånn, sier hun, før hun legger til at tiden som fulgte ikke ble noe særlig lettere av den grunn.

- Det var vanskelig å forholde seg til enkelte. På TV blir jeg fremstilt som vanskelig, men i mitt hode ble det bare tøft å forholde seg til at ord og handlinger ikke hang helt sammen. Jeg trengte tid for meg selv, og akkurat det var det andre som hadde vært flinkere til enn meg på det tidspunktet.

DYSTERT: Det er ikke veldig hyggelig stemning på Fredheim gård om dagen, noe dette bildet fra forrige ukes tvekamp illustrerer ganske godt. Foto: Anton Soggiu / TV 2
DYSTERT: Det er ikke veldig hyggelig stemning på Fredheim gård om dagen, noe dette bildet fra forrige ukes tvekamp illustrerer ganske godt. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Jakobsen kjenner seg ikke helt igjen i måten hun blir fremstilt på.

- Jeg så én av episodene i forrige uke sammen med datteren min. Det var egentlig greit, for da kunne jeg forklare henne hva som egentlig hadde skjedd. Hun synes jo det er jævlig, og sier til meg at sånn jeg blir framstilt er så langt unna virkeligheten i forhold til den jeg er. De kutter sammenhenger i hytt og pine. Halve setninger blir ofte tatt helt ut av sammenheng.

TV-profilen innrømmer at hun har fått kjenne seernes vrede etter den siste tidens drama på «Farmen»-gården.

- Det sitter mange rundt om i landet på nett med manglende sosial kompetanse som kommenterer og slenger dritt over en lav sko. De må bare rulle inn. Det er én som skriver: «Måtte hun brenne i helvete» overalt. Jeg tar det fint egentlig, men det er jo ikke så gøy for barna mine når mamma får kjørt seg som det her.

INTENSE SMERTER: Det blir dramatikk inne på «Farmen» idet Sebastian Eides blindtarm sprekker. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope/ Rød Løper/ TV 2 Vis mer

Ville ha psykologhjelp

Björk Valnes Atladóttir sier til Se og Hør at det var uker på Fredheim gård som var svært tøffe å leve i.

- For min del startet det litt da vi slaktet kalven. Det påvirket meg en del, selv om jeg ikke var motstander av slakt. Og jeg følte meg helt alene i det. Etter hvert følte jeg at Kathrine og Carla (Maria Haringstad, 30, red.anm.) trakk seg unna meg, uten at jeg forsto hvorfor, forteller hun.

FIKK FRAM SMILET: Björk Valnes Atladóttir, Martin Hals Johannessen og Maria Sofie Skogvoll Andberg klarte å lee litt på smilebåndet tross den dårlige stemninga på Fredheim gård. Foto: Anton Soggiu / TV 2
FIKK FRAM SMILET: Björk Valnes Atladóttir, Martin Hals Johannessen og Maria Sofie Skogvoll Andberg klarte å lee litt på smilebåndet tross den dårlige stemninga på Fredheim gård. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Ifølge Atladóttir kom en annen deltaker, Maria Sofie Skogvoll Andberg (23), bort til henne for en prat dagen før det opphetede andrekjempevalget.

- Hun fortalte meg at Kathrine mente at jeg utnyttet henne og var venner med henne for å bli storbonde. Det var da vi ble enige om å lufte alt på tinget. Samtidig var det storbondens loddtrekning som kickstartet den dårlige stemninga, for da var det flere som var misfornøyd. Vi visste ikke sikkert om det var rigget eller ikke, og følte vi måtte konfrontere henne.

Men:

- Hun sto for at det var snakk om en trekning på ærlig vis, og det vant hun ikke akkurat sympati for. Derfor ble det oppvask, mener hun.

FORELSKA: Sebastian Eide og Kornelia Kløv, årets «Farmen»-par, gir oss status på forholdet mellom dem i dag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

28-åringen synes ikke det er morsomt å gjenoppleve de langt fra hyggelige dagene og ukene igjen - nå som det ruller og går på skjermen.

- Det er veldig tungt å se det igjen. Jeg husker at folk tok avstand fra meg, Maria var èn av de eneste støtten jeg hadde. Og Kathrine hadde bare bestemt seg for at jeg var en falsk person - et trist stempel å få. Folk snakket, men ingen var interessert i å løse konflikten. Enkelte dager var jeg så langt nede at jeg var veldig fristet til å snakke med psykologen, forteller hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Det var helt forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer