Ville nektet om barna hadde sagt nei

Hans-Erik Dyvik Husby utfordret barna da tilbudet om en barnebok dukket opp.

<strong>SUKSESSFULL:</strong> Hans-ErikDyvik Husby, alias Hank Von Helvete, har hatt stor suksess som vokalist i banset «Turboneger». Nå er det bandet «Dr. Midtnight & The Mercy Cult» som gjelder, i tillegg til barneboka «Mille og Max». Her er han avbildet sammen m Foto: NTB scanpix
SUKSESSFULL: Hans-ErikDyvik Husby, alias Hank Von Helvete, har hatt stor suksess som vokalist i banset «Turboneger». Nå er det bandet «Dr. Midtnight & The Mercy Cult» som gjelder, i tillegg til barneboka «Mille og Max». Her er han avbildet sammen m Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere «Turboneger»-vokalisten Hans-ErikDyvik Husby (39) debuterte denne uka som oppleser av den internasjonale barneboksatsningen «Mille og Max». Tirsdag ble boken med Hank von Helvetes stemme tilgjengelig som applikasjon for lesebrett og touchtelefoner.

Til Seher.no legger han ikke skjul på at han synes det har vært gøy å jobbe med - for Husbys del - noe så uvanlig som en barnebok.

- Dette er noe som er beregnet for iPad, og som innebærer noe helt nytt innen barnelitteraturen. Bare det at det er helt nytt er gøy. Dessuten er det jo ikke så lenge siden jeg selv fikk et helt nytt barn - som jo er veldig stas. Jeg synes det er morsomt å lese om prinser og troll og å lage underholdning rettet mot barn, sier Husby til Seher.no.

39-åringen legger nemlig ikke skjul på at han alltid har hatt en fascinasjon for barnebøker og barnefilmer.

- Jeg har alltid hatt en tanke om å bruke mine kunstneriske ferdigheter på barn, særlig hvis det er snakk om tull, tøys og morsomheter. Da de ringte og spurte om jeg ville bidra klaffet det bare veldig bra.

Hans-Erik Dyvik Husby innrømmer derimot at han langt fra var sikker på om han skulle takke ja eller nei til tilbudet. Derfor prøvde han ut prosjektet på sin to og et halvt år gamle datter, Else Victoria, som han har sammen med kona Gro Skaustein Dyvik Husby, samt sin stesønn (9).

- Jeg gjorde en prøveopplesning for dem før jeg bestemte meg. Hvis de ikke hadde vært interessert ville jeg ha takket nei, men de var rett og slett superinteresserte begge to. Og det er jo flott at dette er en historie som passer for barn i alle aldre, mener han.

I juni fortalte Husby til Dagbladet Søndag at hans egen mor døde av kreft på 6-årsdagen hans, og at det tragiske dødsfallet førte ham inn i et flere års langt mørke - og som til slutt ledet ham inn i rusmisbruk.

I det samme intervjuet snakket den suksessrike artisten om at han brukte lang tid på å tilgi sin far, som i mange år ikke ville snakke om morens bortgang.

Men til Seher.no tilbakeviser Hans-Erik at hans tøffe barndom var en del av årsaken til at han takket ja til å bidra med i en barnebok.

- Nei, jeg vil ikke si at det hadde så mye med saken å gjøre. Avgjørelsen ble ikke styrt av det. Dette er mer en positiv greie, en morsom ting for barna, og det er ikke adressert til barn som har det tøft eller vanskelig. Her skal vi heller forsterke det faktumet at barn er tøffe og sterke, forteller Husby.

- Jeg er veldig opptatt av at barns påfunn og ønsker. De skal få lov til å være litt Emil i Lønneberget, de skal ha lov til å leve. Min flaggsak er at barn må få lov til å være barn, og ikke bli diagnostisert som syke - av for eksempel ADHD - selv om de fjaser rundt med rampestreker..
 
Til Seher.no avslører han samtidig at han og kona, Gro Skaustein Dyvik Husby, ikke ønsker seg flere barn med det første.

- Nei, vi har to flotte barn. Og de skal få plass en stund til.

Ifølge Husby har «Mille og Max» i løpet av sine 24 første timer som tilgjengelig allerede rukket å komme seg inn på topp-10-listen over nedlastede bøker.

- Den sprer seg i rekordfart og har blitt en braksuksess allerede, sier han lattermildt til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Brukte narkotika mens kona var gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer