Frank Løke:

- Ville knust ansiktet mitt

Frank Løke åpner om den utfordrende fjellbestigningen.

PROBLEMER: Den tidligere håndballspilleren har møtt på motstand under fjellklatringen. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke
PROBLEMER: Den tidligere håndballspilleren har møtt på motstand under fjellklatringen. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (42) er for tida på vei opp til toppen av fjellet K2 i Asia, som ifølge Løke er verdens farligste og tøffeste fjell.

Løke er kjent for å tøye grensene hva gjelder fysiske utfordringer, og imponerer stadig på blant annet Instagram der han ofte deler sine ulike treningsstunt med følgerne.

I fjor besteg Løke Mount Everest som også er kjent som verdens høyeste fjell, og nå står altså verdens nest høyeste fjell for tur.

- Problemer

I dag befinner han seg på K2 Basecamp, og over satellittelefon via 42-åringens pressekontakt, Torkjel Haabeth, kan Løke fortelle at turen ikke har gått helt etter planen.

Til tross for at den erfarne fjellgåeren har fått kjenne på de fleste temperaturer, ble varmen og etterhvert magevondt et hinder allerede før bestigningen begynte.

- Fem dager trekking mot K2 Basecamp ble varmt, og jeg fikk problemer med magen da jeg drakk brevann på grunn av varmen, sier Løke.

Etter å ha oppholdt seg på campen i seks dager begynte reisefølget rotasjon én, der de skulle klatre 11.100 meter i høyden til neste camp-plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer