Emilia Clarke:

- Ville ikke se mitt eget ansikt etter operasjonene

«Game of Thrones»-stjerna brutalt ærlig om den vonde perioden.

KREVENDE SITUASJON: Skuespiller Emilia Clarke forteller om et ødelagt selvbilde etter to omfattende operasjoner. Foto: NTB Scanpix
KREVENDE SITUASJON: Skuespiller Emilia Clarke forteller om et ødelagt selvbilde etter to omfattende operasjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av mars fortalte en åpenhjertig Emilia Clarke (32) at hun i mange år har slitt med alvorlige helseproblemer. «Game of Thrones»-stjerna gjennomgikk to omfattende hjerneoperasjoner, henholdsvis i 2011 og 2013, etter å ha blitt rammet av aneurisme i hjernen.

I et større intervju med Stylist Magazine forklarer 32-åringen at hun i etterkant av operasjonene unngikk sitt eget speilbilde.

- Jeg ville ikke se mitt eget ansikt. Slik er det ikke vanligvis, men alle følelsene mine ble forsterket. Da jeg kikket på meg selv i speilet, så jeg bare smerte i øynene mine. Jeg opplevde det som veldig, veldig vanskelig, sier hun til magasinet, gjengitt av Contact Music.

- Paranoid

Clarke tegner videre et bilde av hvor mye situasjonen preget henne rent mentalt. En periode fryktet hun at helseproblemene ville kneble skuespillerkarrieren.

TRODDE HUN SKULLE DØ: Skuespillerstjernen Emilia Clarke har slitt med angst og panikkanfall etter operasjonene, og trodde på et tidspunkt at hun skulle dø. Her er Clarke avbildet sammen med skuespillerkollega Kit Harington. FOTO: HBO/ NTB scanpix
TRODDE HUN SKULLE DØ: Skuespillerstjernen Emilia Clarke har slitt med angst og panikkanfall etter operasjonene, og trodde på et tidspunkt at hun skulle dø. Her er Clarke avbildet sammen med skuespillerkollega Kit Harington. FOTO: HBO/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg pleide å ta på meg sminke uten å se meg selv i speilet, noe som trolig fikk meg til å se enda verre ut. Ansiktet mitt forandret seg ikke, men selvfølelsen gjorde det. (...) Jeg slet med paranoia.

Det var da 32-åringen plutselig kollapset på et toalett med alvorlige smerter rundt 2011, at hun innså at noe var alvorlig galt. Legene kunne senere konkludere med at Clarke led av subaraknoidalblødning, en form for hjerneblødning som skjer utenpå hjernen og oppstår helt akutt. Tilstanden kan også ramme yngre personer, og kan i verste fall være livstruende, ifølge NHI.

Drama i kulissene

Clarke har tidligere fått ros av «Game of Thrones»-kollega Iain Glen (57) for å være åpen om den alvorlige tilstanden, og for sin tapperhet gjennom sykdomsperioden.

Det var nemlig et stort drama som utspilte seg i kulissene under innspillingen av sesong én og to - ettersom Clarke gikk gjennom de to store operasjonene på daværende tidspunkt.

- Jeg visste om helseproblemene hennes. Hun hadde det tøft. Hun er en fantastisk dame, og hun var så sterk, men hun var veldig redd, sa Glen i et intervju med «Entertainment Tonight» forrige måned, ifølge Contact Music.

- Jeg tror at når du kommer ut av noe slikt, må alt føles bra. Jeg tror «Game of Thrones»-familien var god med henne. Jeg håper hun vil si det. De passet på henne og så etter henne så mye de kunne, fortsatte Glen.

- Ba om å dø

Clarke åpnet seg også om situasjonen i en kronikk i mars, der 32-åringen forklarte at hun «ofte følte seg svimmel og svak», og at hun «trodde hun skulle dø».

- I mine mørkeste øyeblikk ønsket jeg å trekke ut kontakten. Jeg ba legene om å få dø, skrev hun.

Vis mer

32-åringen kom seg imidlertid ut av sykdomsmarerittet, og anses som helt frisk i dag. Nå er hun også aktuell i den åttende og siste sesongen av den prisvinnende serien. Da «Game of Thrones»-stjernene hadde sine siste dager på filmsettet i fjor sommer, tok Clarke et rørende farvel via Instagram.

- Hoppet på en båt til en øy for å ta farvel med landet som har vært mitt andre hjem i nesten ti år. Det har vært en reise, takk for et liv jeg aldri kunne drømt om, og familien jeg aldri kommer til å slutte å savne.

LES OGSÅ: - Jeg måtte lukke øynene da hun kysset kompisen min

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer