KANONSTART: Tarik Elyounoussi har fått en kanonstart i årets tippeliga, og blir fulgt tett av europeiske storklubber. Foto: SCANPIX
KANONSTART: Tarik Elyounoussi har fått en kanonstart i årets tippeliga, og blir fulgt tett av europeiske storklubber. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ville ikke sagt nei til Arsenal

Årets stjerneskudd blir fulgt tett av flere storklubber. Og han sier ikke nei - i hvert fall ikke til én av dem.

SEHER.NO: Under Fredrikstads 2-0-kamp mot Bodø/Glimt søndag var ni storklubber på plass for å følge Plankebyens spissjuvel, Tarik Elyounoussi (20), deriblant Blackburn, Arsenal, Schalke 04, Wigan og Twente. Akkurat det tar unggutten med stor ro, men overfor Seher.no legger han ikke skjul på at det frister med spill i utlandet.

- Jeg visste ikke en gang at det skulle komme klubber for å se meg. Men uansett er det vikig for meg å holde rett fokus, bare gjøre det jeg er satt til - og ikke tenke for mye på interessen, sier FFK-spilleren til Seher.no.

- Hektiske uker
Etter tre scoringer på de fire første kampene, har interessen for Tarik Elyounoussi for alvor skutt i været. Den lettbeinte spissen blir hyllet i samtlige norske medier, og er en av de største grunnene til at Fredrikstad for øyeblikket troner helt på topp i den norske Tippeligaen.

- Det har vært rimelig hektisk de siste ukene, vi har tross alt fått en kanonstart på sesongen. Ellers har jeg jo gått målløs av banen i de siste to kampene, men det viktigste er jo at laget vinner, sier han.

Presset fra omgivelsene er også årsaken til at norsk-marokkaneren personlig har holdt seg litt unna det verste blitsregnet. Én uke ba 20-åringen seg også fritatt fra pressen.

- Hvordan er det plutselig å ta steget opp blant stjernene i norsk fotball, Tarik?

- Jeg ville vel ikke brukt ordet stjerne, men det er klart det er hyggelig med litt positiv oppmerksomhet. Det ser jeg bare på som positivt.

- Jævlig morsomt
Tarik Elyounoussis største drøm er å spille for favorittlaget sitt, den spanske storklubben Real Madrid. Men han innrømmer at han ikke ville sagt nei dersom Arsenal, som altså skal ha sett ham i søndagens kamp, etter hvert skulle vise konkret interesse.

- Arsenal er en flott klubb, som spiller like fin fotball. Dessuten er manager Arsene Wenger en mann som satser friskt - med mange unge, som får mye spilletid, sier han.

- Drømmer du om at Arsenal skal ta kontakt?

- Nei, jeg drømmer ikke om det - Real Madrid er jo tross alt favorittklubben. Men det hadde vært jævlig morsomt hvis Arsenal skulle vise interesse, og jeg hadde ikke sagt nei til dem, for å si det sånn.

Men:

- Egentlig har jeg ikke så lyst til å snakke om framtida. Jeg har selvfølgelig ambisjoner, men det eneste jeg tenker på er å holde fokus på det jeg skal gjøre i Fredrikstad. Så får tiden vise hva som skjer etterpå.

Verdt 35 millioner?
Tarik, som kom til Norge som 11-åring, har kontrakt med Fredrikstad ut 2009-sesongen. Derfor er det også mange som spekulerer i at spissjuvelen blir solgt allerede i sommer - slik at klubben sitter igjen med en god slump penger, ettersom han ennå har lenge igjen av kontrakten.

17. april skrev Fredriksstad Blad at fotballtrener og TV 3-kommentator Roar Stokke mener at Elyounoussi og Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred er Norges heteste salgsobjekter i øyeblikket.

- Prisen kan ligge på opp mot 35 millioner om Tarik debuterer på A-landslaget, sa Stokke, som samtidig mener at spissen minner om den tidligere danske storspilleren Allan Simonsen. 

- Er det uaktuelt for deg å forlenge med Fredrikstad?

- FFK vil at jeg skal forlenge, men selv vil jeg ikke stresse med det akkurat nå. Jeg har kontrakt med klubben i år og neste år, og forholder meg i øyeblikket til det.

Utelukker norske klubber
Det som i hvert fall er sikkert, er at Tarik Elyounoussi ikke kommer til å spille for en annen norsk klubb.

- Andre norske klubber er totalt uaktuelt, FFK er eneste alternativ for meg. Jeg ser ikke helt poenget med å spille for eksempelvis Vålerenga - da blir jeg heller værende her, sier storscoreren, som enda ikke - tross den gode sesongstarten - har helt trua på at Fredrikstad skal klare medalje i årets tippeliga.

- Vi har klare ambisjoner om å bli blant de beste i Norge, men det er jo en litt langsiktig målsetting. Jeg vil vel ikke regne oss blant de heteste medaljekandidatene, og det snakker vi heller ikke så mye om i klubben. Målsettingen er en plass på øvre halvdel, sier Tarik, som lover flere mål om ikke så alt for lenge.

- Målet mitt er et tosifret antall scoringer. Og det kan være alt fra ti til 20, sier han til Seher.no.

LES OGSÅ: - Min første store kjærlighet