«Tropp 1»:

- Ville ikke hjem

Nok en deltaker må reise hjem fra Setnesmoen leir.

TROPP 1: Dette er deltakerne i «Kompani Laurtizen: Tropp 1». Onsdag kveld reiser den andre deltakeren hjem. Foto: Matti Bernitz/TV 2
TROPP 1: Dette er deltakerne i «Kompani Laurtizen: Tropp 1». Onsdag kveld reiser den andre deltakeren hjem. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

I flere uker har deltakerne i «Kompani Laurtizen: Tropp 1» fått brynet seg på et knallhardt fysisk opplegg og strengt militært regime. Forrige torsdag fikk seerne være med da Iris Lian (27) valgte å trekke seg og reise hjem fra Setnesmoen leir.

Torsdag blir vi nok en gang vitne til at en av kompaniaspirantene forlater resten av gjengen. Denne gangen er det nummer to, Umaguruparan.

I episoden kommer det frem at Magishan Umaguruparan (21) sliter med en skade i ryggen, som virker å ha blitt forverret etter en av øvelsene. Det gjør at han etter en prat med legen velger å trekke seg fra programmet.

«TROPP 1»: Da deltakerne skal gjennom Bobs hus møter de på kapteinen i en bekledning litt utenom det vanlige. Video: TV 2 Vis mer

Kronisk skade

- Det var så bittert. Men jeg måtte la helsen komme først, og det er bra jeg ga meg, hvis ikke kunne det blitt mye verre. Men det var en veldig vanskelig avgjørelse - jeg ville ikke hjem, jeg ville jo fortsette. Jeg hadde ikke forventet at ryggskaden skulle dukke opp, men jeg er takknemlig for at det holdt så lenge som det gjorde, forteller han overfor Se og Hør.

- Det som skjer er at ryggen låser seg, spesielt på venstresiden, også kjenner jeg det i korsryggen. Jeg blir liksom mindre og mindre mobil.

KOMPANIASPIRANT: Magishan Umaguruparan er i programmet best kjent som kompaniaspirant 2 Umaguruparan. Foto: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANIASPIRANT: Magishan Umaguruparan er i programmet best kjent som kompaniaspirant 2 Umaguruparan. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Umaguruparan forteller at det er snakk om en kronisk skade han pådro seg da han var aktiv som idrettsutøver.

- Jeg drev med fotball og friidrett før, også var det et stevne jeg ikke hadde varmet opp i forkant av, så bare smalt det på sprinten. Jeg skadet musklene i ryggen, og jeg får fortsatt behandling for det.

Dette skjedde da han va 16 år, og førte til at han både måtte legge fotballen og friidretten på hyllen tidlig. Nå jobber han sammen med fysioterapeut, og har tidligere også benyttet seg av personlig trener, for å styrke musklene rundt.

LEVEN: For gjengen i «Tropp 1» på TV 2 vekkes på verst tenkelig måte: av høye smell og masse røyk. Video: TV 2 Vis mer

Under norm

Gjennom sesongen har hver og en av deltakerne blitt nøye vurdert av befalet, og flere ganger har de fått tilbakemeldinger - blant annet i form av MF (militært forhold).

Etter en øvelse hvor befalet mente Umaguruparan ikke hadde vært noen lagspiller, ble han møtt med knallhard tilbakemelding og den laveste «karakteren» man kan få i MF - nemlig «under norm».

I «Tropp 1» ryker ikke deltakerne ut på samme måte som i kjendis-versjonen, men man risikerer å bli sendt hjem hvis befalet ikke er fornøyd med innsatsen - noe 21-åringen fikk klar beskjed om.

- Det var en hard tilbakemelding å få, og jeg var ikke forberedt på det. Jeg kunne hjulpet til mer under øvelsen og det er jeg helt enig i, og jeg har jobbet i ettertid med å ta det som motivasjon i stedet for irritasjon. Det er en liten balanse med det der, fordi jeg trengte å høre det. Men der og da var jeg forvirret og irritert, sier Umaguruparan om hendelsen.

«TROPP 1»: En av deltakerne synes det er spesielt vanskelig å forholde seg til befalet. Video: TV 2 / Jenny Aas. Reporter: Celina Morken Vis mer

«De tre musketerer»

Deltakeren legger ikke skjul på at han tar med seg mye fra opplevelsen på Setnesmoen leir i Åndalsnes.

- Jeg har lært ekstremt mye, mest av alt det med struktur og det å hjelpe andre - det er noe jeg har vært veldig fokusert på i etterkant. Disiplin og viljestyrke tok jeg også med meg hjem, og jeg bruker det jeg gjorde der som daglig motivasjon.

I tillegg til verktøy som er gode å ha i hverdagen, ble det knyttet mange nye relasjoner gjennom innspillingen.

- De folkene jeg ble kjent med der inne er nummer en - venner for livet. Det er helt fantastisk. Pawa (Daniel, red.anm.), Venås (Are, red.anm.) og jeg er veldig nærme. Vi var liksom tre gutter som begynte å åpne oss om følelsene våre, noe som var nytt for oss alle tre. Vi hadde hverandre og kalte oss selv «de tre musketerer», mimrer Umaguruparan, og påpeker at alle deltakerne fortsatt har veldig god kontakt.

«TROPP 1»: Det blir tårevått da en av deltakerne velger å reise hjem fra «Kompani Lauritzen». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken Vis mer

- Jeg er så sykt takknemlig for at jeg ble plukket ut til å være med, det er en gave fra gud. Det er det hardeste, beste og verste jeg har opplevd. Og de vennskapene jeg fikk der er noe av det fineste jeg har.

LES OGSÅ: Sophie Elise: - Veldig «toxic»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer