«Farmen» 2020:

- Ville ikke ha ham hjem

Raymond Røskeland fikk fem uker på den velkjente «Farmen»-gården. På utsida ventet kjæresten, som ikke var klar for å få ham hjem.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Se og Hør): Etter et tidligere brudd måtte Sidney Lunde (32), også kjent som «Rallarfrue», finne seg selv og hvem hun var uten en kjæreste. Lite visste hun at da hun så for seg å være en singel en stund, dukket kjærligheten i livet hennes opp på 7-Eleven.

«Farmen»-deltaker Raymond Røskeland (37), som i kveld måtte forlate gården etter en intens tvekamp, inviterte henne med på nachspiel. Resten kan man vel på en måte si at er historie.

- Jeg var ikke klar for noen ting, og ville ikke ha et forhold da jeg møtte Raymond, men det var et eller annet ved ham som jeg ikke klarer å sette fingeren helt på. Jeg er veldig svak for menn som får meg til å le, og at de har litt humor. Så det var vel kanskje det som gjorde at jeg ble litt nysgjerrig, forteller Lunde når Se og Hør besøker paret i Bergen, og legger til:

HEKTISK HVERDAG: Sidney Lunde åpner opp om hverdagen med «Farmen»-deltaker Raymond Røskeland. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HEKTISK HVERDAG: Sidney Lunde åpner opp om hverdagen med «Farmen»-deltaker Raymond Røskeland. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Og at han snakket non stop. Jeg har aldri møtt noen som babler så mye som han. Jeg er vant til stille og bedagelige menn, som ikke gjør så mye ut av seg, og så kommer han.

Ifølge Lunde hadde paret mye kontakt etter å ha møttes første gang, men i et par år var det veldig mye frem og tilbake, ettersom de begge ikke ønsket å gå inn i noe seriøst.

- Jeg vet jo ikke helt hva som skjedde i den prosessen, for her sitter vi jo, sier hun lattermildt.

Vil bli samboere

Nå har paret vært et sammen i over tre år, og Lunde har også fått ring på fingeren. Men før et bryllup håper paret å få flyttet sammen og bli samboere.

- Men det er jo den evige kampen om hvor vi skal bo. Raymond har sagt at Hamilton i hvert fall skal begynne på skole på Osterøy utenfor Bergen, men det er veldig ute på bygda, mener 32-åringen.

Paret fikk nemlig sitt første felles barn for snart to år siden, da lille Willyam Hamilton kom til verden. Navnet måtte de diskutere seg frem til, etter at Lunde hadde sagt at hvis det ble ei jente, skulle hun få bestemme navnet.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Da den lille i magen viste seg å være av det motsatte kjønn, og Røskeland ønsket å kalle ham Willyam, måtte Lunde jobbe hardt for å få inn et mellomnavn, som senere altså landet på Hamilton.

I dag kaller faren sønnen for Willyam, mens mora bruker Hamilton. Selv om de klarte å komme til enighet om navnet, er bosituasjonen fortsatt en pågående diskusjon.

- Det er helt perfekt å bo her hvor flyplassen ligger fem minutter unna. Jeg ser jo rullebanen fra vinduet mitt, forteller 32-åringen.

Hun beskriver seg selv som mer bymenneske enn kjæresten, og forteller at hun liker å ha kort avstand til sentrum og kort vei til steder hvor det er mange andre mennesker.

UTFORDRER: Tre utfordrerer fikk komme inn på «Farmen», men kun to fikk bli igjen. Dette angrer utsendte Marianne Lamberøy på. Video: Privat Vis mer

- Jeg kjenner ingen på Osterøy. Da jeg flyttet til Bergen fortalte venninnene mine meg at «hva enn du gjør, så må du aldri verken flytte til eller finne deg noen fra Osterøy». Jeg husker ikke hva argumentene var, men det har ligget i bakhodet hele tiden, sier hun og ler.

Hun er imidlertid ikke fremmed for å bli overtalt til å flytte til Røskelands hjemsted, men har ikke tenkt å gi etter så altfor lett. Foreløpig tilbringer de mest tid hos Lunde i Blomsterdalen.

I sosiale medier har duoen fått flere tilbakemeldinger om at det ser ut som «de er en så fin familie». Det tror Lunde går på at de ikke lever det typiske A4-livet.

- Vi passer ikke inn i det livet. Vi er også ganske mye fra hverandre ettersom Raymond reiser så mye med jobben, noe som gir oss mulighet til å savne hverandre. Jeg har opplevd før at man går oppå hverandre, og da blir jeg lei. Men det å glede seg til at han kommer hjem, det er en deilig følelse, innrømmer Lunde.

Tradisjonell kjønnsfordeling

Og tiden de får sammen bruker paret godt. Det er nemlig ikke sikkert at Røskeland er hjemme til avtalt tid, noe Se og Hør fikk erfare denne gangen. Realitydeltakeren tilbrakte nemlig hele formiddagen bak rattet, og rakk bare så vidt tampen av dette intervjuet.

- Han jobber ikke faste dager eller faste tider, men jeg liker hjemmelivet og er veldig fleksibel, påpeker Lunde, og innrømmer at hun trives med den tradisjonelle kjønnsfordelingen paret har gående hjemme.

- Raymond er jo veldig åpen om det også, hva han synes er «damearbeid». Men det har også litt med interesser å gjøre, han synes jo ikke det er gøy å tørke støv. Han ser for så vidt ikke at det er støvete heller, men jeg trives med å rydde, vaske og lage mat, så hvorfor skal vi endre på det da?

«FARMEN»: Da det ble avgjort hvem av Wiktoria Rønning og Karianne Vilde Wølner som måtte forlate «Farmen», ble det spesielt tungt for en av de gjenværende deltakerne. Video: Thea Hope. Foto: Alex Iversen / TV 2. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Lunde forteller videre at mange reagerer på at han ikke gjør «ditt og datt», men at hun for eksempel ikke hadde skiftet dekk på bilen sin.

- Det er typisk «mannearbeid», men jeg skjønner at mange reagerer på hvordan vi har det, at jeg tar meg av alt i huset, handling og alt det der. Men jeg gjør det ikke fordi jeg må, men fordi jeg liker det. Jeg hadde ikke kunnet ha en mann som skulle ha laget middag og vasket og holdt på. Hadde noen vasket gulvet, så hadde jeg gått over for å få det på min måte uansett, sier hun.

Ifølge 32-åringen har de aldri kranglet om hvem som skal ta ut av oppvaskmaskinen, eller hvem som skal tørke støv.

- Det har spart oss for mange krangler ettersom vi vet at det er mine oppgaver. Jeg synes det er kjekt. Jeg har også lært opp guttungen til å rydde, sier hun stolt.

BABYPLANER: «Farmen»-paret forteller at de har planer om å få flere barn på sikt. Foto: Privat
BABYPLANER: «Farmen»-paret forteller at de har planer om å få flere barn på sikt. Foto: Privat Vis mer

Flere barn

- Med tanke på at Raymond er så mye på farta, hvordan er det å være alene med han lille?

- Jeg merker det ikke så mye. Han er så snill, så jeg bare venter på at han skal slå seg vrang og når trassen skal komme, sier hun lattermildt, og fortsetter:

- Jeg tenker ikke så mye over det, jeg er jo vant til at han er mye borte.

Lunde føler seg egentlig ferdig med å få barn, men Røskeland vil gjerne ha ett til - en tanke begge ikke er fremmede for nå.

- Jeg liker ikke å gå gravid, men så tok Raymond meg i et veldig svakt øyeblikk rett etter jeg hadde født sønnen vår, at vi må jo ha en til. Og da seg jeg jo ja, og det glemmer han ikke.

- Raymond er veldig glad i barn, og han er veldig flink med barn, legger hun til.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

- Tapte med vilje

De siste ukene har man fått blitt godt kjent med Lunde gjennom bloggen hennes «Rallarfrue», en blogg hun i utgangspunktet startet for å ha noe å bruke tiden på da kjæresten reiste inn på «Farmen».

Søndag kveld var imidlertid oppholdet til 37-åringen på tv-gården over, men Lunde var overhodet ikke klar for å få ham hjem.

- Idet jeg tok telefonen da han ringte sa jeg bare «NEI!». Det var veldig kjekt å få han hjem, men jeg ville jo ikke ha ham hjem, jeg ville at han skulle vinne, forteller hun, og fortsetter:

«FARMEN»-BRÅK: Inger Cecilie Grønnerød og Daniel Viem Årdal har ikke vært bestevenner inne på «Farmen»-gården, og da det blir oppdaget at noen har stjålet tobakk, blir det krangling. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Han taper jo med vilje i tillegg, så jeg spurte om det hadde klikket for han. Jeg sa det at «du må slutte å tenke på andre, du ser jo hvordan det er på tv». Men det er klart det er annerledes på gården.

Røskeland bekrefter at han valgte å tape sleggekampen mot Daniel Viem Årdal (30) med vilje.

På kjempehyttene klarte nemlig de to konkurrentene å snakke med hverandre over innsjøen, og ifølge Røskeland fortalte Viem Årdal om manglende motivasjon for å bli værende i konkurransen.

Dette skal imidlertid ha endret seg etter en lengre samtale mellom de to kjempene - og Røskeland ønsket å gi 30-åringen ny sjanse og motivasjon ved å gi fra seg plassen på gården. I søndagens episode fikk man også se hvordan 37-åringen hintet til at det kanskje ikke ville bli en knallhard konkurranse mellom han og motstanderen.

VIDERE: Trønderen Daniel Viem Årdal er videre i «Farmen» etter kampen mot Røskeland. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VIDERE: Trønderen Daniel Viem Årdal er videre i «Farmen» etter kampen mot Røskeland. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Viem Årdal kjenner seg ikke igjen i Røskelands påstander om at sistnevnte tapte med vilje så han kunne returnere til gården.

- Det å slå Raymond ga meg motivasjon, for jeg var veldig lei før kampen, men da jeg slo han fikk jeg ny motivasjon og ville fortsette å være der. Det var ekstra gøy å slå han når det var såpass utklassing, sier Viem Årdal til Se og Hør.

SKADA: Daniel klarte å slå hånda si flere ganger med slegga. Det resulterte i legebesøk, røntgen, men heldigvis ingen brudd. Foto: TV 2
SKADA: Daniel klarte å slå hånda si flere ganger med slegga. Det resulterte i legebesøk, røntgen, men heldigvis ingen brudd. Foto: TV 2 Vis mer

- Det at Raymond sier han tapte med vilje høres ut for meg som at han er en dårlig taper, legger han til.

Se video av Viem Årdals forklaring øverst i saken.

Røskeland vil nå få mulighet til å kjempe seg inn på gården igjen via «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet».

LES OGSÅ: Slik kapret hun «alles» interesse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer