Eva Mendes og Ryan Gosling:

Ville ikke ha barn. Så ombestemte hun seg

Eva Mendes ønsket seg i utgangspunktet ikke barn. Nå forteller stjerna hvorfor hun skiftet mening.

FORELDRE: Eva Mendes og Ryan Gosling har to barn sammen. Førstnevnte ville i utgangspunktet ikke ha barn. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Eva Mendes og Ryan Gosling har to barn sammen. Førstnevnte ville i utgangspunktet ikke ha barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eva Mendes (45) og Ryan Gosling (38) regnes som et av Hollywoods mest mediesky skuespillerpar.

Paret har tidligere nektet å avsløre hvor mange år de faktisk har vært sammen, og da Mendes ble gravid for første gang, kom det ikke fram i offentligheten før hun var hele syv måneder på vei.

Svangerskapet kom som en overraskelse på mange, da Mendes gjentatte ganger tidligere har erklært at hun ikke ønsket seg barn.

- Jeg vil ikke ha barn. Jeg elsker dem, og de er så søte, men jeg er altfor glad i å sove. Samtidig er jeg engstelig for det meste, uttalte 45-åringen blant annet i 2007, ifølge Marie Claire.

Ryktene går om at Ryan Gosling og Eva Mendes venter barn. Video licensed from Splash / Allover Vis mer

- Heldig mann

Så møtte hun altså Ryan Gosling - og døtrene Esmeralda (4) og Amada (2) kom til verden i henholdsvis 2014 og 2016. I et usedvanlig åpenhjertig intervju med Women’s Health Magazine forklarer Mendes nå hvorfor hun skiftet mening.

- Det var det siste som kunne falt meg inn (å få barn, journ.anm.), men Ryan Gosling skjedde. Jeg mener, jeg forelsket meg i ham. Først da ga det meg mening å få … Ikke barn, men hans barn. Han var veldig fokusert på det, sier hun.

FAMILIEORIENTERTE: Ryan Gosling og Eva Mendes avbildet i forbindelse med innspillingen av «The Place Beyond the Pines» i 2011 - filmen hvor paret først møtte hverandre. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEORIENTERTE: Ryan Gosling og Eva Mendes avbildet i forbindelse med innspillingen av «The Place Beyond the Pines» i 2011 - filmen hvor paret først møtte hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gosling selv har ikke lagt skjul på at familie er svært viktig for ham, og høsten 2016 tegnet 38-åringen et bilde av hvor mye samboeren og døtrene betyr.

- Vi kunne ikke vært lykkeligere. De er så søte, uttalte skuespilleren under Toronto International Film Festival - i forbindelse med premieren på «La La Land».

- De har det fantastisk alle sammen. Jeg er en heldig mann. De gjør meg alle til en bedre mann, fortalte han til Us Weekly.

- Støttegruppe

I ovennevnte intervju legger Mendes derimot ikke skjul på at paret har vært avhengige av bistand fra familiemedlemmer. Hun gir spesielt barnas bestemødre honnør for all hjelp de har mottatt.

- Vi har en fantastisk støttegruppe, Ryans mor, min mor, og våre søsken. Mine tanker går til alle kvinner der ute som gjør dette alene. Jeg kommer egentlig fra et hjem der mamma i stor grad oppdro fire av oss helt på egen hånd.

Tilværelsen som småbarnsmor er krevende for de aller fleste. Mendes erkjenner at det først nå føles som om hun har fått hodet over vannet.

- Jeg føler meg endelig som et menneske igjen.

TOBARNSMOR: Eva Mendes med datteren Amanda i 2017. I bakgrunnen er Mendes' mor, Eva. Foto: NTB Scanpix
TOBARNSMOR: Eva Mendes med datteren Amanda i 2017. I bakgrunnen er Mendes' mor, Eva. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Aldri sett mor på jobb

Foruten å tegne et bilde av sin egen oppvekst på Cuba, der familien levde under svært fattigslige kår, deler 45-åringen sine bekymringer rundt det å oppdra døtrene på riktig vis. Spesielt med tanke på at begge foreldrene er høyprofilerte i underholdningsbransjen.

Skuespilleren og modellen forsøker i størst mulig grad å holde barna borte fra offentlighetens søkelys, og skjermer dem også fra hennes eget yrke.

- De har aldri sett at jeg har gjort meg klar og pyntet meg til noe. De har aldri sett meg på jobb. (...) Jeg ønsker å ha det så normalt som mulig ved å ikke la dem se meg i slike situasjoner. Jeg er bare mamma. Og jeg er mer enn glad for å være mamma.

Gosling og Mendes har vært kjærester siden 2011 og selv om de holder kortene tett til brystet om sitt forhold og tilværelse, har førstnevnte likevel, opptil flere ganger, benyttet anledningen til å skryte av kjæresten.

- Jeg vet at jeg er sammen med den personen jeg er ment å være sammen med, har han tidligere sagt til Us Weekly.

PINLIG?: Harrison Ford glemte tilsynelatende navnet på »Blade Runner»-kollega Ryan Gosling midt under et intervju på Graham Norton show. Video: BBC Brit Vis mer Vis mer

Bror døde av kreft

Da «La La Land»-stjerna mottok prisen for årets mannlige skuespiller under Golden Globe i 2017, benyttet han også anledningen til å takke kona si med noen rørende ord:

PRISVINNER: I 2017 stakk Ryan Gosling og skuespillerkollega Emma Stone av med Golden Globe-priser for «La La Land». Fra scenen takket han sin kjære. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: I 2017 stakk Ryan Gosling og skuespillerkollega Emma Stone av med Golden Globe-priser for «La La Land». Fra scenen takket han sin kjære. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mens jeg sang, danset og spilte piano (i «La La Land»), oppdro dama mi datteren vår. Dette samtidig som hun var gravid med vårt andre barn og forsøkte å hjelpe broren sin gjennom hans kamp mot kreften, fortalte den daværende 36-åringen på scenen, ifølge People.

Mendes' bror, Juan Carlos Mendes, døde i april samme år etter å ha kjempet mot kreften i månedsvis. Det var han Gosling dediserte prisen til - før skuespilleren avsluttet med å hedre kona si atter en gang.

- Kjæreste deg, tusen takk, sa han fra scenen.

LES OGSÅ: - Han skylder grevinnen millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer