- Ville ikke gjort det samme igjen

Linni Meister mener aldersgrensen for å kunne ta silikon må økes.

ADVARER: - Silikon er absolutt ikke noe jeg anbefaler, sier Linni Foto: SE og HØR
ADVARER: - Silikon er absolutt ikke noe jeg anbefaler, sier Linni Foto: SE og HØR Vis mer
SEHER.NO: I sommer skrev Seher.no om en rekke norske glamourmodeller som advarer norske jenter mot å ta silikon.

Helene Rask, Tove Lill Løite, Kine Victoria Hagen, Marielle Mathiassen og Cathrine Aschim, mente alleat aldersgrensen for å ta silikon bør økes.

- Det skjer så mye med kroppen til en jente mellom 18 og 20-21 år at det burde ligge på en 21 års-grense for å få silikonproteser, sa Helene Rask til Seher.no.

Nå advarer også glamourmodell og tidligere Robinson-babe, Linni Meister (22) unge jenter mot å ta silikon.

- Silikon er absolutt ikke noe jeg anbefaler. Man trenger ikke ha store pupper for å se bra ut. Jeg sier alltid "less is more", sier Linni til Dagbladet.

Selv tok hun silikon som 19-åring. Hun angrer ikke, men hun ville likevel ikke ha gjort det samme igjen.

- Jeg klarte ikke ha et normalt forhold til kjæresten min uten operasjonen. Jeg er fornøyd, men tror ikke jeg ville gjorde det samme i dag om jeg hadde hatt en normal kropp. Jeg har venninner som har tatt slike operasjoner og angrer. De synes nå at puppene var bedre før, forteller hun.

I Norge i dag trenger man ikke være mer enn 18 år for å forstørre brystene.

- Jeg synes aldersgrensen bør være 20 år. Mange er ikke ferdig utviklet i kroppen før den tid. Dessuten er man ofte så forfengelig i tenåra, og det kan man vokse fra seg. Mange jenter gjør dette av forfengelighetsgrunner. For andre dreier det seg om at de heller trener å bli fikset opp psykisk innvendig, enn å ta en operasjon som synes utenpå, sier Linni til Dagbladet.

Også FrP-politiker og modell Tove Lill Løite (24) mener slike operasjoner kan får konsekvenser.

- Slike operasjoner kan bli litt som en mani, forteller hun til Dagbladet Fredag.

Hun fortalte til Seher.no i sommer at hun ikke angrer på at hun tok silikon i brystene, men at aldersgrensen ikke bør være lavere enn 20 år.

- Jenter er ikke ferdig utviklet i så ung alder som 18, og det er lett å gjøre noe man angrer på når man er ung og forvirra, sa hun.

Stokkan klinikk er en av de klinikkene som har 20-årsgrense på silikonoperasjoner.

- Jeg opplever at dette er en operasjon som får konsekvenser for jentene i mange år. De må være mentalt modne, da er det tryggere med 20 år, sier plastisk kirurg, Frode Samdal ved klinikken.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Jeg har stygge arr