VILLE FØDE I USA: Aune Sand sier til VG at han og Marianne Aulie ville at deres datter skulle bli født i USA, så hun kunne bli amerikansk statsborger. Det kostet dem 300 000 kroner. Foto: Glenn Svendsen / Stella Pictures
VILLE FØDE I USA: Aune Sand sier til VG at han og Marianne Aulie ville at deres datter skulle bli født i USA, så hun kunne bli amerikansk statsborger. Det kostet dem 300 000 kroner. Foto: Glenn Svendsen / Stella PicturesVis mer

Ville ikke føde i Norge

Marianne Aulie og Aune Sand åpnet lommeboka for at deres nye datter skulle komme til verden på et amerikansk sykehus.

SEOGHØR.NO: Kunstnerparet Marianne Aulie og Aune Sand kunne i mars juble over å ha blitt foreldre til en liten jente på Lenox Hill Hospital i New York.

Til VG sier paret at de hadde et sterkt ønske om at datteren - som har fått navnet Malove Bluebell Marie Ingeborg Aulie Sand - skulle bli født i USA, slik at hun kunne få amerikansk statsborgerskap fra fødselen av.

Totalt kostet fødselen i USA paret 300 000 kroner, men paret sier de ikke angrer på at de valgte det framfor en gratis fødsel i Norge.

– For meg har det alltid vært en drøm å få bli en ekte «Newyorker». Etter mange år i byen, kjenner jeg også gatene opp og ned. Men jeg vil aldri klare å konkurrere med min datter.

- Hun har det svart på hvitt i fødselsattesten: «Født i New York på Lennox Hill Hospital», sier Sand som liker teksten i hennes nye, amerikanske pass. – «We The People of The United States», står det. Hele USA passer på henne nå. Obama og alle sammen, sier Aune Sand til avisen.


Sand og Aulie - som har sagt at hun ønsker å amme i tre år - sier til VG at datterens lange navn er skyldes Aulies inspirasjon.

Bluebell skal komme fra blåklokke, ettersom Mariannes mormor likte blomster, og navnet Marie har hun fra Aunes mor Kari Marie. Ingeborg var navnet til Mariannes avdøde mormor.

– Under svangerskapet har jeg følt et veldig nærvær av henne. Hun har passet på oss hele veien, sier Marianne Aulie til VG.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Vi har fått en liten jente