- Ville ikke bli stjerne

Forfatteren av biografien «Sissel» mener sangerinnen kunne blitt mye større hvis hun hadde ønsket det.

MEST OPPTATT AV Å SYNGE: Sissel Kyrkjebø var ikke opptatt av berømmelse, hun var mest opptatt av å synge. Foto: SCANPIX
MEST OPPTATT AV Å SYNGE: Sissel Kyrkjebø var ikke opptatt av berømmelse, hun var mest opptatt av å synge. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Sissel Kyrkjebøs (42) popularitet i Norge er historisk. Med rundt to millioner solgte plater, er ingen annen sangerinne i nærheten av Bergens store datter. Men ifølge forfatteren av den uatoriserte biografien «Sissel». Stig Nilson, kunne hun blitt mye større hvis hun selv hadde ønsket det.

I boken er den danske plateprodusenten, Puol Bruun, som hadde sondert det amerikanske markedet for Sissel, sitert på dette:

«Mens amerikanerne er mest opptatte av å bli stjerner, er Sissel opptatt av å synge.»

Sissel fikk sitt gjennombrudd som artist allerede som 17-åring. Gjennombruddet kom med hennes pauseopptreden under den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1986, hvor hun tok pusten fra publikum og tv-tittere da hun fremførte «Udsigter fra Ulriken».

Da hun skulle lanseres i USA som 19-åring, nektet hun å samarbeide med stjerneprodusenten Bill Maxwell, fordi hun «ikke likte øynene hans», skriver Dagbladet.

- Hadde hun sagt ja til det i 1989, tror jeg mye hadde sett annerledes ut. Det var et sunnhetstegn at hun som 19-åring ikke var opptatt av berømmelse og en eventuell internasjonal karriere, sier hennes tidligere manager Rune Larsen til avisen.

Sissel, som er utnevt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden, skal for tiden være sammen med den styrtrike fotballklubbeieren Ernst Ravnass.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Vi fant tonen raskt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer