- Ville heller leve ti år kortere enn å miste potensen

Skuespiller Nils Ole Oftebro avslører hva han gjorde etter at han fikk diagnosen prostatakreft.

BLE RAMMET AV KREFT: Skuespiller Nils Ole Oftebro måtte behandles for prostatakreft for noen år siden. Han sier til Dagbladet at han valgte privat behandling i Tyskland for å beholde potensen. Her er multitalentet avbildet på en Vebjørn Sand-utstilling i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BLE RAMMET AV KREFT: Skuespiller Nils Ole Oftebro måtte behandles for prostatakreft for noen år siden. Han sier til Dagbladet at han valgte privat behandling i Tyskland for å beholde potensen. Her er multitalentet avbildet på en Vebjørn Sand-utstilling i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nils Ole Oftebro har rukket å passere 71 år, men skuespilleren er fortsatt et av de vitale navnene i norsk kulturliv.

Denne sommeren er han aktuell med en stor kunstutstilling med egne malerier, og de siste årene har han vært aktuell i TV-sukesser som «Mammon» og «Det tredje øyet».

I et intervju med Dagbladet avslører imidlertid Oftebro at han fikk en alvorlig beskjed om sin egen helse for noen få år siden.

- Jeg fikk kreft for fire-fem år siden, røper skuespilleren overfor Dagbladet Pluss.

Betalte fra egen lomme

En spesialist gav ham diagnosen prostatakreft, og Oftebro ble klar over at behandlingen han ble forespeilet ville innebære at han mistet potensen.

Dét fikk skuespilleren til å reise utenfor Norges grenser - nærmere bestemt til Tyskland - for å bli frisk på en annen måte.

- Jeg dro, måtte betale alt selv, 120 000 kroner, fikk ikke refundert en krone. Jeg sa til meg selv at jeg vil heller leve 10 år kortere enn å miste potensen, sier Oftebro åpenhjertig til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

Behandlingen han fikk i Tyskland går under navnet lavdoserate brachyterapi, som ikke er tilgjengelig i Norge per i dag, ifølge avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer