- Ville heller leve ti år kortere enn å miste potensen

Skuespiller Nils Ole Oftebro avslører hva han gjorde etter at han fikk diagnosen prostatakreft.

BLE RAMMET AV KREFT: Skuespiller Nils Ole Oftebro måtte behandles for prostatakreft for noen år siden. Han sier til Dagbladet at han valgte privat behandling i Tyskland for å beholde potensen. Her er multitalentet avbildet på en Vebjørn Sand-utstilling i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BLE RAMMET AV KREFT: Skuespiller Nils Ole Oftebro måtte behandles for prostatakreft for noen år siden. Han sier til Dagbladet at han valgte privat behandling i Tyskland for å beholde potensen. Her er multitalentet avbildet på en Vebjørn Sand-utstilling i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nils Ole Oftebro har rukket å passere 71 år, men skuespilleren er fortsatt et av de vitale navnene i norsk kulturliv.

Denne sommeren er han aktuell med en stor kunstutstilling med egne malerier, og de siste årene har han vært aktuell i TV-sukesser som «Mammon» og «Det tredje øyet».

I et intervju med Dagbladet avslører imidlertid Oftebro at han fikk en alvorlig beskjed om sin egen helse for noen få år siden.

- Jeg fikk kreft for fire-fem år siden, røper skuespilleren overfor Dagbladet Pluss.

Betalte fra egen lomme

En spesialist gav ham diagnosen prostatakreft, og Oftebro ble klar over at behandlingen han ble forespeilet ville innebære at han mistet potensen.

Dét fikk skuespilleren til å reise utenfor Norges grenser - nærmere bestemt til Tyskland - for å bli frisk på en annen måte.

- Jeg dro, måtte betale alt selv, 120 000 kroner, fikk ikke refundert en krone. Jeg sa til meg selv at jeg vil heller leve 10 år kortere enn å miste potensen, sier Oftebro åpenhjertig til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT TEATERPROFIL: Nils Ole Oftebro på scenen som Stalin i stykket «Diktator mot Dikter» på Nationaltheatret i 2013.  Foto: NTB scanpix
KJENT TEATERPROFIL: Nils Ole Oftebro på scenen som Stalin i stykket «Diktator mot Dikter» på Nationaltheatret i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Behandlingen han fikk i Tyskland går under navnet lavdoserate brachyterapi, som ikke er tilgjengelig i Norge per i dag, ifølge avisen.

Berømt familie

Privat er Nils Ole Oftebro gift med «Hotel Cæsar»-stjernen Anette Hoff (55), som han har sønnen Jonas Hoff Oftebro (20) med.

De to møttes mens Oftebro fortsatt var gift med journalisten Kaja Korsvold, som «Mammon»-stjernen har datteren Elisabeth og sønnen Jakob Oftebro (30) med.

- På mange måter var det en slags naturkatastrofe at vi møtte hverandre. Det stred mot alt vi ville (...) Vi brukte egentlig to år på å prøve å la være å være kjærester, har Anette Hoff fortalt om forholdet deres til Dagbladet Magasinet.

Saken fortsetter under bildet.

KINOAKTUELL: Nils Ole Oftebros eldstesønn Jakob spiller rollen som Pasgård i kinofilmen «Flaskepost fra P». Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Filmweb.no
KINOAKTUELL: Nils Ole Oftebros eldstesønn Jakob spiller rollen som Pasgård i kinofilmen «Flaskepost fra P». Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Filmweb.no Vis mer

Både Jonas og Jakob Oftebro er blitt skuespillere, og 71-åringen har ikke lagt skjul på at han er stolt over at sønnene har lykkes i den tøffe bransjen.

- Nå er jeg ikke så nervøs som jeg var til å begynne med. I starten tenkte jeg «skal du virkelig begynne med dette? Hvis du ikke lykkes, skal jeg ha det på meg?». Men nå slapper jeg mer av, det ser ut som det går virkelig bra, så jeg er veldig fornøyd, sa Nils Ole om eldstesønnen til Se og Hør i vinter.

Lykkelig gift

Nils Ole Oftebro og Anette Hoff var samboere i mange år før de ble smidd i hymens lenker. Skuespillerparet giftet seg i hemmelighet da Hoff fylte 50 år.

- Jeg ville gi henne noe som gjorde henne glad – men hva? Så jeg foreslo at vi skulle gifte oss. På kvelden, da bursdagsgjestene kom, var det nesten ingen av dem som visste at vi hadde giftet oss på formiddagen, sa Oftebro til Se og Hør i 2012.

Den anerkjente skuespilleren har tidligere fortalt om sine store kjærlighet til yrket sitt.

- Jeg må ikke jobbe, men jeg elsker det. Mitt problem er hva jeg skal finne på hvis jeg ikke gjør dette. For meg er ikke dette arbeid - det er det morsomste jeg vet, sa han til Her og Nå i 2013.

FLOTT GJENG: Både Nils Ole Oftebro, Anette Hoff og sønnen Jonas er skuespillere. I fjor hadde Jonas en av hovedrollene i den norske katastrofefilmen «Bølgen». Hans profilerte foreldrene var selvsagt med på premieren.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FLOTT GJENG: Både Nils Ole Oftebro, Anette Hoff og sønnen Jonas er skuespillere. I fjor hadde Jonas en av hovedrollene i den norske katastrofefilmen «Bølgen». Hans profilerte foreldrene var selvsagt med på premieren. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Kygo: - Jeg vet ikke om hun flytter inn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer