Bill Gates om ekskona Melina Gates:

­- Ville giftet meg med henne igjen

Røper nye detaljer om forholdet til ekskona.

ANGRER IKKE: Bill Gates angrer ikke på ekteskapet med ekskona Melinda Gates. Foto: Shutterstock/NTB
ANGRER IKKE: Bill Gates angrer ikke på ekteskapet med ekskona Melinda Gates. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som i en årrekke var rangert som «verdens rikeste mann» forteller nå ærlig om forholdet til ekskona, ett år etter at skilsmissen ble offentliggjort.

Våren 2021 delte Bill (66) og Melinda Gates (57) en felles melding hvor de kunngjorde at de gikk hver til sitt. Den gang skrev de at de skiltes som venner, og at de ville fortsette å jobbe sammen.

Bekymret for vennskapet med Jeffrey Epstein

Bakgrunnen for skilsmissen skal både ha vært en affære mellom Bill og en kollega, men også hans vennskap til den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Ifølge kilder til The Wall Street Journal tok Melinda kontakt med skilsmisseadvokater allerede i 2019, kort tid etter Epsteins død. Hun var nemlig bekymret for ektemannens forretningsforbindelser til sexforbryteren.

I et nylig intervju med The Times vil ikke Bill uttale seg om utroskapen eller relasjonen til Epstein. Han har derimot bare gode ord å si om kona.

- Ville giftet meg med henne igjen

I et intervju fra tidligere i år, var Melinda ærlig om at hun følte på en sorg etter bruddet. Dette kjenner Bill seg igjen i.

- Jeg sørger på samme måte som hun gjør. Du skjønner, vi vokste opp sammen. Da vi giftet oss var Microsoft en stor greie, men jeg var en ung 38-åring og hun en moden 28-åring. I løpet av årene lærte vi mye sammen (...). Du blir veldig vant til å dra hjem og si «jeg gjorde dette bra» eller «jeg gjorde dette dårlig». Vi gjorde mye sammen.

RASER: Milliardær raste mot Golden-vits etter «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

- Fra mitt perspektiv var det et godt ekteskap. Jeg ville ikke endret det, jeg ville ikke valgt å gifte meg med noen andre.

På spørsmål om han kunne tenkt seg å gifte seg igjen, svarer han:

- Ja. Da mener jeg at jeg ville giftet meg med Melinda på nytt. Når det kommer til fremtiden har jeg ingen planer, men jeg anbefaler ekteskap på det sterkeste.

Ble milliardær av skilsmissen

Ifølge Forbes er Melinda en av de mektigste kvinnene innen filantropi, og bruker mye av tiden sin på å kjempe for kvinners rettigheter.

Ettersom paret ikke signerte en ekteskapsavtale da de giftet seg i 1994, var de nødt til å fordele pengene etter at skilsmissen ble et faktum. Bill forteller i intervjuet med The Times at de brukte litt tid på å komme frem til et rettferdig oppgjør de begge var fornøyde med.

ENSOM: Venke Knutson gjestet «Lindmo», og der fortalte hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

- Det handlet egentlig ikke om en reduksjon i forbruket vårt. Det var mer «OK, jeg har x milliarder å gi vekk, du har y milliarder å gi vekk» (...). Vi kan være rimelig rause med barna, men mesteparten av pengene vil gå til filantropi.

I tillegg til å få eierskap over familiehunden deres, står nå Melinda igjen med en formue på seks milliarder dollar, som tilsvarer cirka 56 milliarder norske kroner.

LES OGSÅ: Ble mamma i hemmelighet etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer