Jørgine «Funkygine» Vasstrand:

Ville filleriste ungen

Jørgine Massa Vasstrand forteller åpenhjertig om de søvnløse nettene som småbarnsmor.

SØVNLØSE NETTER: Treningsguru Jørgine Massa Vasstrand forteller at våkenettene med minstesønnen Milano førte til betraktelig lite søvn for henne og ektemannen Morten Sundli. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SØVNLØSE NETTER: Treningsguru Jørgine Massa Vasstrand forteller at våkenettene med minstesønnen Milano førte til betraktelig lite søvn for henne og ektemannen Morten Sundli. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser og treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand (31), også kjent som «Funkygine», har blitt et svært populært fjes de senere årene. Både i realityserien «Funkyfam» og på bloggen har 31-åringen bydd på seg selv - og latt publikum ta del i familiens opp- og nedturer.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Mandag delte influenseren et åpenhjertig innlegg på bloggen, som var viet til et tema mange nok kan kjenne seg igjen i: nemlig våkenetter.

Sammen med ektemannen Morten Sundli (31) har Vasstrand sønnen Milano (2). Hun har også barna Sokrates og Filippa fra et tidligere ekteskap.

På bloggen skriver Vasstrand at hun slapp unna våkenetter med de to eldste barna, men at yngstemannen Milano i perioder har holdt hun og ektemannen våkne om natta - med både skrik og gråt.

- Jeg husker at jeg etter hvert begynte å slite med å sovne. Lå og stresset meg opp. Lurte på når han ville sette i gang. Hvor lenge han kom til å være våken. Hvor mange sammenhengende timer jeg kom til å få sove. Når han skulle stå opp og hvor trøtt jeg kom til å være dagen etter, skriver Vasstrand åpenhjertig.

Ble fornærmet

Milano kom til verden i juli 2018, og i innlegget skriver influenseren at sønnen våknet mellom fire og fem om morgenen i et års tid. Det sammenfalt med deltakelsen hennes i «Skal vi danse» i fjor.

FULL POTT: Jørgine Vasstrand og Jørgen Nilsen fikk full pott under lørdagens «Skal vi danse». Video: TV 2 / Henriette Eilertsen Vis mer

Det ble med andre ord liten tid til å ta igjen tapt søvn for Vasstrand og ektemannen, som begge er i full jobb.

SINT: Det blir amper stemning i «Funkyfam» når Jørgine besøker moren sin i Ålesund. Video: TV 2 Sumo/Rød Løper Vis mer

- På de mest intense nettene, da vi egentlig bare gikk i skytteltrafikk mellom hans og vårt rom, tenkte jeg flere ganger over første samtale med jordmor etter at vi kom hjem fra sykehuset med nyfødte Milano, skriver hun videre.

Et par dager etter fødselen fikk ekteparet hjemmebesøk av en jordmor, som rutinemessig fortalte dem om «shaken baby syndrome». Ifølge NHI er det en tilstand der babyen ristes så kraftig at den får alvorlige hodeskader.

Influenseren skriver ærlig at hun ble fornærmet da jordmoren tok opp problemstillingen, som hun tidligere ikke hadde hørt om.

- Jeg husker jeg ble dødelig fornærmet da hun tok det opp. Satt der som hormonell, nybakt mamma med to barn fra før av, og syntes det var fryktelig å i det hele tatt nevne noe sånt. Trodde hun virkelig at jeg skulle begynne å filleriste Milano? skriver Vasstrand.

Barnelege og overlege ved Oslo universitetssykehus, Mia Cathrine Myhre, sier at dette er en høyst reell diagnose. Myhre er også forsker ved nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

- Hvis man rister en baby for hardt, er det risiko for hjerneskade og hjerneblødning. Søvnmangel hos foreldre og skriking og gråt kan føre til at foreldre rister barnet sitt for hardt, som kan føre til skader hos barnet, sier Myhre til Se og Hør.

Hun sier at det i dag er uenighet om diagnosen i fagmiljøene.

- Det er en liten gruppe som bestrider diagnosen. Det det er større uenighet om i fagmiljøet, er om dette bare handler om mishandling, eller om det også kan skje plutselig. Det er mer diskusjon om dette, og det er et vanskelig spørsmål, sier Myhre.

TÅREVÅTT: I TV-serien «Funkyfam» får vi blant annet en innblikk i hvordan Jørgine Massa Vasstrand tilsynelatende har hatt et dårlig forhold med faren sin. Nå skal de lage kokebok sammen, og da blir hun tvunget til dra frem gamle minner. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Ubehagelig

Vasstrand skriver videre på bloggen at søvnproblemene med minstemann kom overraskende på - i og med at de to eldste barna sov hele natta gjennom.

- Men slik ble det jo ikke, og da jeg sto der med en vrælende Milano kraftig på minussiden når det gjaldt søvn, tenkte jeg at den praten jordmoren hadde med meg ikke hadde vært så upassende likevel, skriver hun i innlegget, og legger til:

SMÅBARNSPAPPA: - Trodde jeg skulle være streng, men jeg er alt for myk. VIDEO: Julie Easter Christiansen / Rød løper Vis mer

- For det var fristende å filleriste hele ungen. Jeg var så sinna enkelte ganger at jeg måtte jobbe knallhardt for å beherske meg fra å ikke skrike så høyt jeg kunne, og måtte virkelig puste med magen for å ikke bysse han hardere enn nødvendig.

«Funkyfam»-profilen understreker også at hun og ektemannen byttet på å ta vare på sønnen, og at han hadde det mer enn bra hele veien, og at det ikke bikket over.

UVENTET: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen får hakeslepp når de åpner et brev i den nye TV3-serien «Kjendismødre». Video: TV3 / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Men det er likevel ubehagelig å i det hele tatt kjenne på et slikt irrasjonelt sinne og frustrasjon mot noen som ikke kan noe for det. Blir nesten skamfull bare av å tenke på det, skriver Vasstrand.

- Å måtte jobbe med seg selv for å ikke bli rasende på sitt eget lille barn er så ubehagelig, legger hun til.

Se og Hør har vært i kontakt med Jørgine Massa Vasstrand i forbindelse med denne saken. Hun har ingen ytterligere kommentarer.

LES OGSÅ: Her blir hun avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer