- Ville drepe Mick Jagger

Den beryktede rockeorganisasjonen ville drepe Rolling Stones-stjernen i hans feriehus.

KUNNE BLITT DREPT: Mick Jagger kunne blitt drept i 1969 - men ble reddet av at Hells Angels-medlemmene fikk problemer med været. Foto: All Over Press
KUNNE BLITT DREPT: Mick Jagger kunne blitt drept i 1969 - men ble reddet av at Hells Angels-medlemmene fikk problemer med været. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det var i 1969 at rockeorganisasjonen Hells Angels planla et attentat på en av rockehistoriens aller største personligheter, Mick Jagger (64). Det avslører den tidligere FBI-agenten Mark Young i en dokumentar på BBC Radio.

Drapsplanen oppsto etter et oppgjør mellom Rolling Stones og Hells Angels i forbindelse med en konsert i 1969.

Hells Angels hadde ansvaret for sikkerheten under konserten "Almont Speedway Free Consert". Arrangementet ble imidlertid dramatisk - ettersom en av tilskuerne plutselig trakk fram en pistol.

Flere Hells Angels-medlemmer gikk frem mot tilskueren, som ikke ville overgi seg frivillig. Episoden endte med at en 18 år gammel konsertgjest, Meredith Hunter, ble stukket ihjel av et Hells Angels-medlem.

Etter drapet valgte Rolling Stones å stoppe samarbeidet med den beryktede organisasjonen. Det falt ikke i smak hos de mest hardbarka kriminelle...

- Hells Angels var resende over den behandlingen de fikk av Mick Jagger. De besluttet derfor at de skulle drepe ham, sier BBC-programleder Tom Mangold.

Rockerne ville ta Stones-vokalisten av dage i hans feriebolig i New York - der de kunne angripe ham fra vannsiden. Planen var kommet såpass langt at flere rockere satte seg i en båt, og seilte mot Jaggers hus.

- De planla å gå i land på et sted der de ville unngå sikkerhetsvaktene foran huset. Men båten ble rammet av en storm, og alle ble kastet over bord. Alle overlevde, og det er ukjent om de gjorde flere forsøk på å drepe Jagger, sier Mangold til The Telegraph.

Jagger selv skal aldri ha blitt informert om de grufulle planene.

LES OGSÅ: Jagger stjal Claptons kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer