Ville bli Bond-pike

Pia Tjelta var på audition for ikonisk filmrolle.

IKONISK ROLLE: I et intervju med magasinet «K» forteller skuespiller Pia Tjelta at hun tidligere har vært på Bond-pike-audition. Foto: Tor Lindseth
IKONISK ROLLE: I et intervju med magasinet «K» forteller skuespiller Pia Tjelta at hun tidligere har vært på Bond-pike-audition. Foto: Tor Lindseth Vis mer

SEOGHØR.NO: Vi har sett skuespiller Pia Tjelta (37) i roller som russisk potetselger i «Monstertorsdag», pirat i «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» og i Ibsen-rollen som moren i «Lille Eyolf» på Nationaltheatret.

I et intervju med Aftenposten-magasinet «K», som står på trykk i januarutgaven, forteller 37-åringen fra Stavanger, at hun ved en tidligere anledning har vært på audition for å få rollen som Bond-pike:

- Jeg hadde øvd så mye, men castingfolkene var mye mer interessert i hvordan ansiktet mitt så ut fra forskjellige vinkler, sier hun til «K».

Den ikoniske Bond-pike-rollen er blant annet portrettert av skuespillere som Ursula Andress i «Dr. No» (1962), Britt Ekland i «The Man With the Golden Gun» (1974), og Halle Berry i «Die Another Day» (2002).

KULT-STATUS: I 1962 ble Bond-piken spilt av Ursula Andress, mens Sean Connery hadde rollen som selveste Bond i «Dr. No». Sveitsiske Ursula regnes for å være «Den første Bond-piken». Foto: All Over Press
KULT-STATUS: I 1962 ble Bond-piken spilt av Ursula Andress, mens Sean Connery hadde rollen som selveste Bond i «Dr. No». Sveitsiske Ursula regnes for å være «Den første Bond-piken». Foto: All Over Press Vis mer

Tjelta , som tidligere i år brøt med skuespillersamboeren Mads Ousdal (44), kan mer enn bare å spille skuespill.

Hun gjør det også godt som klesdesigner, og i mars i år debuterte Tjelta med egen kjolekolleksjon i samarbeid med klesmerket By Timo.

– Nå er jeg bare så stolt av skuespillerkollegaene mine – de vakreste jentene jeg vet om – og alle modellene. De gjennomførte dette på en eventyrlig måte. Jeg er kjempetakknemlig, sa en lettet og stolt designer etter kjoleshowet som ble avholdt på Nationaltheateret i mars.

Kjolene er siden blitt sett utallige ganger på Pias mange kjendisvenner, og også storheter som kronprinsesse Mette-Marit (41) og Hollywood-skuespiller Gwyneth Paltrow (42).

LES OGSÅ: - Det var fantastisk å få ha med barnet sitt på jobb