Hilaria Baldwin:

- Ville alltid være spansk

Den tidligere dansepartneren avslører Hilaria Baldwins løgner.

ANKLAGES: Hilaria Baldwin, eller Hillary som hun egentlig heter, har den siste tiden vært i hardt vær. Nå snakker også hennes tidligere dansepartner ut. Foto: ENT / Splash News / NTB
ANKLAGES: Hilaria Baldwin, eller Hillary som hun egentlig heter, har den siste tiden vært i hardt vær. Nå snakker også hennes tidligere dansepartner ut. Foto: ENT / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Man kan trygt si at store deler av jordens befolkning mot slutten av 2020 trolig var rimelig lei av året som har gått. Ikke bare har vi levd oss gjennom en pandemi, men året har vært stappfullt av skandaler - spesielt i kjendisverden.

Det kan bunne i at flere er permittert eller har mistet jobben sin som følge av pandemien, og dermed har mer tid til å kritisere og dra opp gamle skandaler igjen. Dét, i kombinasjon med juleferie, gikk derfor hardt utover en spesiell kjendis på tampen av året.

Hilaria Baldwin (36), Alec Baldwins (62) kone, kom seg nemlig ikke unna sosiale medier-detektiver denne gangen. Samtidig som året gikk mot sin slutt, ble hun nemlig anklaget for å lyve om røttene sine, samt sitt egentlige navn.

På Twitter har nemlig flere brukere hevdet å grave frem det de kaller «sannheten», etter at ryktene om at 36-åringen har lurt alle gjennom flere tiår ved å «etterligne» en spanjol begynte å svirre.

FAKE NEWS: Denne manipulerte talen med dronning Elisabeth vekker store reaksjoner i Storbritannia. Video: Twitter @channel4 Vis mer

- Alltid vært hennes ønske

Det tok ikke lang tid før Baldwin følte seg tvunget til å svare på kritikken, noe hun valgte å gjøre i en syv minutter lang video på Instagram.

Mer om svaret hennes, der hun blant annet avslører at hun egentlig heter Hillary Hayward-Thomas og at hun er født i Boston, kan du lese om lenger nede i saken.

Nå har imidlertid 36-åringens tidligere dansepartner, Alexander Rechits, også uttalt seg om saken. De konkurrerte sammen i dans fra 2006 til 2009. Det gjør han i et intervju med The New York Times, der han blant annet avslører at hun alltid har ønsket å være spansk.

- Jeg forstår hvorfor hun gjorde det. Det har alltid vært hennes ønske å bli sett på som spansk. Hun har røtter i Spania, broren hennes bodde der, og hun besøkte landet mye, forteller han.

Foreldrene hennes, Kathryn Hayward og David Thomas, har bodd på Mallorca siden 2011.

RASER: Khloé Kardashian finner ut at moren, Kris Jenner, tilsynelatende skal ha satt opp et uventet møte mellom henne og eksmannen Lamar. Det blir ikke tatt særlig godt imot. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Hysterisk morsomt

Videre ler han av navnebyttet hennes. Som nevnt er 36-åringen egentlig født Hillary, ikke Hilaria, ifølge henne selv.

- Hillary er et veldig sterkt navn, så hvorfor vil du bytte det når du er født her og ikke i Spania? Jeg har selv flere kallenavn i Russland, men jeg heter Alexander alle steder jeg drar, sier han.

Rechits, som opprinnelig er fra Hviterussland, flyttet til New York som yngre. Han forteller videre i intervjuet at Hilarias navnebytte er «hysterisk morsomt».

Senest i april i fjor antydet Baldwin at hun opprinnelig er fra Spania, da hun gjestet en podkast, ifølge The New York Times.

- Jeg flyttet hit (til USA) da jeg var 19 år for å gå på New York University. Familien min bor i Spania, de bor på Mallorca, fortalte hun i fjor.

PRIVAT: Marte Bratberg har tidligere holdt forholdet sitt veldig privat, og ikke delt navnet på kjæresten. Denne uka gjestet hun podkasten til Iselin Guttormsen: «G-Punktet», der forklarer hun hvorfor. Vis mer

Svarte kritikerne

Det var søndag i forrige uke at mysteriet om navn og opphav ble oppklart, etter at 36-åringen hadde fått nok av spørsmål om hvem hun egentlig er.

- Jeg er født i Boston. Jeg tilbrakte barndommen min både i Boston og i Spania. Foreldrene mine og broren min bor i Spania, og jeg valgte å bo her, i USA. Vi feirer begge kulturer i hjemmet vårt - Alec og jeg oppdrar barna våre til å bli tospråklige, fortalte hun på Instagram.

- Da jeg vokste opp brukte vi navnet Hillary i dette landet, og i Spania brukte jeg Hilaria. Familien min, foreldrene mine, kaller meg Hilaria, forteller hun om navneforvirringen, og legger til at det alltid har plaget henne at ingen av navnene høres bra ut på begge språk.

- Jeg blir angrepet for å være den jeg er. Folk ønsker å sette en merkelapp på meg som spansk eller amerikansk, kan jeg ikke være begge deler? Det er frustrerende at det er min historie, fortsatte hun.

VOKSENSMERTER: Maria Stavang er klar med sitt eget program, «Voksensmerter», og i første episode plasserer hun Magnus Devold, daværende venn og nåværende kjæreste, i en løgndetektor. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Ble en del av min barndom

Kort tid senere lot hun seg intervjue av The New York Times, for øvrig i samme intervju som hennes tidligere dansepartner, der hun blant annet beskrev situasjonen hun befinner seg i som surrealistisk.

- Spania var noe som var en del av faren min sin barndom. Han dro dit da han var yngre og skapte disse dype, dype røttene, og så ble det en del av min barndom.

Baldwin besøkte først Spania med foreldrene sine da hun var baby, og besøkte landet årlig etter det, ifølge henne selv. Hun avsto imidlertid fra å forklare hvor ofte de besøkte landet, og hvor lenge de oppholdt seg der.

Stedene i Spania de besøkte inkluderer Madrid, Sevilla og Valencia. Da familien var hjemme i Boston, snakket familien spansk og lagde spansk mat.

- Jeg mener det ville vært galskap å fortelle om en presis tidslinje av alt. Noen ganger var det skole involvert, andre ganger ferie. Det var en miks, en «mishmash», er det riktig ord? En miks av forskjellige ting, forteller hun i intervjuet.

LES OGSÅ: - Hvis du ikke ler, gråter du

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer