«Norske Talenter»:

Vilde (13) vant «Norske Talenter»

13-åringen gikk til topps i årets sesong. 

VANT EN HALV MILLION KRONER: Vilde Winge toket låta «Stjernene» av Ingebjørg Bratland og Lars Vaular. Foto: TV 2
VANT EN HALV MILLION KRONER: Vilde Winge toket låta «Stjernene» av Ingebjørg Bratland og Lars Vaular. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I kveld var det finalen av «Norske Talenter», der 12 håpefulle finalister sto på scenen i TV 2s studio i Nydalen i Oslo.

Sendingen kunne by på dans, sang, trylling, poesi og tegnspråktolkning, men til slutt kunne programleder Solveig Kloppen (45) rope opp Vilde Winge (13) som årets vinner.

I tillegg til å smykke seg med den gjeve vinnertittelen, fikk hun også en pengepremie på 500 000 kroner.

– Jeg ser noe helt spesielt hos deg. Det ser jeg hver gang du er på scenen. Du lager kunst, Vilde. Du gleder mange hjerter med å gjøre det du gjør! Stem, stem, stem, folkens! sa en rørt Linn Skåber under sendingen.

Helt siden 13-åringen sto på scenen under første auditionrunde, har hun imponert dommerne og tv-seerne gang på gang.

- Blir stoppet på gata

Etter at hun tolket Gabrielles «Ring Meg» på tegnspråk under første audition, kunne hun avsløre overfor Seoghør.no at hun ble stoppet på gata.

- Folk stopper meg og sier at jeg er flink. Det er veldig hyggelig, sa Winge, som har en pappa som er hørselhemmet.

- Jeg lærte meg tegnspråk før jeg kunne snakke til og med. Under hver sommeravslutning på skolen har jeg alltid tolket sanger på tegnspråk, fortalte Winge, som vant Andebu-talenter i 2014 da hun tolket Ylvis-låta «The Fox».

Fridde på scenen

Kveldens sending var avslutningen på den åttende sesongen av talentprogrammet, som er basert på britiske «Britian's Got Talent».

Sesongen har bydd på flere minneverdige øyeblikk, blant annet var tv-seerne vitne til at Karmøy-mannen Raymond Eriksen (30) fridde til kjæresten Charlotte Nilsen (27) - og fikk ja!

- Jeg fridde 137 ganger, fordi yndlingstallene mine er 13 og 7. Jeg tullet jo opptil flere ganger med å fri, men Charlotte visste at da jeg fridde for 137. gang skulle det være på ekte med ring og hele pakka, sa Eriksen til Seoghør.no etter hendelsen.

Siden første sesong i 2008, har mange kjente profiler har vært innom dommerpanelet. I år var det for øvrig Mia Gundersen, Linn Skåber, Bjarne Brøndbo og Suleman Malik som var med å avgjøre vinneren.

Sistnevnte er en del av dansegruppa Quick, som gikk til topps i «Norske Talenter» i programmets andre sesong i 2009.

STORE LIKHETER: I premieren av «Norske Talenter» på TV 2 viste de et stunt som er slående lik et stunt på «America's Got Talent» fra 2016. Video: Video; TV 2 / Youtube/America's Got Talent Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg kjente at det var i ferd med å svartne for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer