Stormingen av Kongressen:

- Vil vende seg mot hverandre

- Dersom Donald Trump føler det er nødvendig, vil han slutte å beskytte Ivanka, sier Mary Trump i ferskt intervju.

FAMILIETRØBBEL: Mary Trump tror det skal lite til før far og datter Trump vender seg mot hverandre. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock
FAMILIETRØBBEL: Mary Trump tror det skal lite til før far og datter Trump vender seg mot hverandre. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med nyhetskanalen MSNBC søndag går Mary Trump (56) hardt ut mot tidligere president Donald Trump (75) og hans datter Ivanka Trump (40).

Under stormingen av Kongressen den 6. januar 2021 var datter Ivanka Trump seniorrådgiver for den daværende presidenten. Derfor tror niesen Mary Trump at datteren sitter på verdifull informasjon som potensielt kan hjelpe etterforskningen.

- Ja, uten tvil. Hun var der på Det ovale kontoret og i samme rommet som han. Hun var en av de få igjen som kunne nærme seg han. Hun har informasjon som det amerikanske folket fortjener å høre, sier Mary Trump til nyhetskanalen.

Og de krasse uttalelsene stopper ikke der.

ONDSKAPENS HOTELL: Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sammenlignes i ny video med en berømt skrekkfilm fra 1980. Video: Twitter, reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

- I en dårlig situasjon

På spørsmål fra programleder Alex Witt om hvordan det oppleves for Ivanka, svarer Mary:

- De prøver nok å finne ut av hvordan dette kan gagne dem. Donald spiller ikke kortene på en måte for å beskytte henne, han gjør det for å beskytte seg selv, fordi han vet at hun sitter på potensielt skadelig informasjon, sier Mary og fortsetter:

- Hun gjør akkurat den samme vurderingen og tenker på hva som vil hjelpe henne i det lange løp.

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Niesen tror Ivanka er i en veldig dårlig situasjon dersom hun sitter på kritisk informasjon om farens handlinger den dagen.

- Fordi hun må forstå at hvis Donald føler at det er nødvendig, vil han slutte å beskytte henne, sier Mary til MSNBC.

- Veldig urettferdig

Kritikken mot den tidligere presidenten fortsetter å hagle gjennom intervjuet og Mary påstår at Donald Trump kommer til å kaste hvem som helst under bussen for å redde seg selv, inkludert hans egen datter.

Ifølge Huffington Post ønsker etterforskerne, som undersøker Trump-organisasjonens økonomi, å snakke med både Ivanka og hennes to brødre Eric Trump (38) og Donald Trump Jr (44).

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- De vil gå etter barn. Det er en veldig urettferdig situasjon for barna mine. Veldig, veldig urettferdig, skal Trump ha sagt i en uttalelse.

Den tidligere presidenten antyder at komiteens ønske om å snakke med barna, bare er for å dekke over president Joe Bidens feiltrinn.

- Det at hun skal bli beskyttet fordi hun er hans datter er helt absurd, sier Mary videre i intervjuet.

Trumps tidligere advokat Michael Cohen sa til MSNBC lørdag at både far og datter først og fremst vil passe på seg selve, både i etterforskningen av stormingen av Kongressen og i den pågående etterforskningen av Trump-organisasjonens økonomi.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Han må fjernes

Dette er ikke den første gangen at niesen uttaler seg kritisk til pressen. Mary er datteren til Donald Trumps eldste bror, Fred Trump junior, og har lenge vært en høylytt kritiker av onkelen.

Hun har gitt ut den omstridte boken «Too Much and Never Enough, How My Family Created The World’s Most Dangerous Man», og har ikke lagt skjul på at hun mener onkelen hører hjemme bak lås og slå.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Onkelen min er ustabil. Han må fjernes umiddelbart, sa Mary i et intervju med The Guardian etter stormingen av Kongressen i fjor.

Familiedramatikken slutter heller ikke der.

I høst ble det også kjent at Donald Trump gikk til søksmål mot sin niese og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysningene til den tidligere presidenten.

LES OGSÅ: - Kalte meg Donald Trump med parykk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer