Donald Trump og Carla Sands fra «The Bold and the Beautiful»:

Vil utnevne «Glamour»-stjerne til ambassadør i Danmark

Donald Trumps siste utspill vekker oppsikt i vårt naboland.

KAN FÅ TOPPJOBB: Donald Trump har uttalt at han ønsker å ansette Carla Sands som sin nye ambassadør til Danmark. Hun har en fortid som blant annet kiropraktor - og såpestjerne. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX/Shutterstock, NTB scanpix
KAN FÅ TOPPJOBB: Donald Trump har uttalt at han ønsker å ansette Carla Sands som sin nye ambassadør til Danmark. Hun har en fortid som blant annet kiropraktor - og såpestjerne. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Etter at Donald Trump (71) ble USAS president og overhode, valgte landets ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, å trekke seg fra jobben.

Nå har Trump valgt å foreslå en tidligere skuespiller fra TV-serien «Glamour» til jobben - Carla Sands (55).

Flere av Danmarks største medier har fredag slått opp presidentens avgjørelse for hvem som blir USAs nye ambassadør til landet.

Heather Tom intervjues av Se & Hør om hvordan det er å kysse andre menn på filminnspilling. John McCook intervjues også om dette temaet. Vis mer

Ambassadør til Danmark

Det er danske TV 2 som først omtaler saken. I en uttalelse til nyhetskanalen bekrefter den amerikanske ambassade at Danmark muligens får Sands som sin nye ambassadør.

- Trump kunngjør at han har som hensikt å nominere Vintage Capitals styreleder Carla Sands som USA sin ambassadør til Danmark, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus - som finansmagasinet Bloomberg har gjengitt.

Under pikenavnet Carla Herd gjorde hun moderat suksess på slutten av 1980- og starten av 1990-tallet som skuespiller i diverse tv-produksjoner.

Ifølge profilen hennes på filmnettstedet IMDb spilte hun blant andre karakteren Alex Simpson i den velkjente såpeserien «The Bold and the Beautiful», eller «Glamour», som den heter på norsk.

Saken fortsetter nedenfor.

GLAMORØS: Carla Sands har deltatt på flere arrangementer i forbindelse med valgkampen og innsettelsen av Donald Trump, til tross for at hennes avdøde ektemann var motstander av milliardæren. Her poserer hun med den konservative aktivisten Charlie Kirk i fjor. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX/Shutterstock, NTB scanpix
GLAMORØS: Carla Sands har deltatt på flere arrangementer i forbindelse med valgkampen og innsettelsen av Donald Trump, til tross for at hennes avdøde ektemann var motstander av milliardæren. Her poserer hun med den konservative aktivisten Charlie Kirk i fjor. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Hun var med i ni episoder av den populære serien. Hun har dessuten også spilt i serier som «1st & Ten: The Championshp» fra 1987 og «Monsters» fra 1991.

I en uttalelse lagt ut på Twitter av CNBCs Trump-journalist Christina Wilkie bekreftes skuespillerkarrieren.

«Frøken Sands har vært styreformann av Vintage Capital-gruppen, et firma i Los Angeles, siden 2015. Bedriften blir anerkjent av meklerindustrien som profesjonell, etisk og svært suksessfull. Hun er også kiropraktor og har vært en tv- og filmskuespiller», heter det.

Førstnevnte stilling fikk hun i 2015, da hennes mann Fred Sands døde av et slag. Hun overtok også over 150 millioner dollar, en sum som i dagens kurs tilsvarer nærmere 1,1 milliarder kroner.

Mannen hatet arbeidsgiveren

Før Fred Sands gikk bort, uttalte han til magasinet The Jewish Journal at han hadde lite til overs for Donald Trump, som nå er enkekonas arbeidsgiver.

- Han er en vits. Han elsker oppmerksomheten han får, fordi det er sånn han lever. Han er ikke en eiendomstype. Han setter bare navnet sitt på ting og omgir seg selv med publisitet. Han dukker kanskje opp på meningsmålinger nå, men det kommer til å forsvinne, sa han.

Freds «famous last words» tok feil av Trump. På nåværende tidspunkt sitter Carla Sands i Trumps økonomiske rådgivingskomité. Nettmagasinet Institutional Investor skriver at den 55 år gamle rådgiveren jobbet som kiropraktor gjennom hele 1990-tallet, men at det hele endret seg da hun møtte ektemannen.

Som økonomisk filantrop, har hun blant annet organisert innsamlinger for Trump. Los Angeles Times skriver at hun i juli i fjor organiserte en middag hjemme hos seg selv i Bel Air, med 200 gjester. Alle som deltok ble bedt om å bidra med alt fra 21 000 kroner til 3,5 millioner kroner. De som ga 95 000 kroner, eller mer, fikk spise laks og fikensalat med presidenten.

Det er plassen til amerikanske Rufus Gifford som Sands potensielt nå kan få fylle. Han var USAs ambassadør til Danmark i tre og et halvt år, men ga seg i januar. Da det ble kjent at Donald Trump hadde vunnet valget, ville han ifølge danske BT ikke lenger ha jobben sin.

Saken fortsetter nedenfor.

- SKUMMEL: Folk på gata i Oslo om hva de synes om USAs president, Donald Trump. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Gifford, som for øvrig giftet seg med partneren sin Stephen DeVincent i Københavns rådhus i 2015, har også vært å se i den danske realityserien «Jeg er ambassadøren fra Amerika». Der fulgte danskene livet hans gjennom godt og vondt. Serien fikk også internasjonal omtale, blant annet av Vanity Fair.

Da han gikk av tidligere i år, ble Laura Lochman satt inn som fungerende ambassadør. Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen tok temaet opp med Donald Trump da han besøkte Det hvite hus i mars.

Presidenten skal da ha forsikret statsministeren om at avgjørelsen var rett rundt hjørnet. Det er ennå ikke bekreftet om det blir Sands som får jobben, men hun er så langt den eneste utpekte kandidaten.

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester!