GLAMMODEL 2008: På bloggen til Helene Rask er vinneren av Glammodel of the Year 2008, Jeanette Helen Bohnhorst, avbildet. Foto: Zolex Media
GLAMMODEL 2008: På bloggen til Helene Rask er vinneren av Glammodel of the Year 2008, Jeanette Helen Bohnhorst, avbildet. Foto: Zolex MediaVis mer

Vil utfordre Frøken Norge

Glammodel of the Year gikk gråtende av med seieren.

SEHER.NO: Fyller du ikke kriteriene for å delta i Frøken Norge? Fortvil ikke, Helene Rask har nettopp gjennomført Norges første Glammodel of the Year-konkurranse med stor suksess. 

Vinneren av tittelen Glammodel of the Year heter Jeanette Helen Bohnhorst og er 23 år gammel.

Det lyktes ikke seher.no å få tak i vinneren, men ifølge Helene var det en glad og gråtende vinner hun snakket med på telefonen tidligere i dag.
Flere av Helenes deltagere - som ikke kom gjennom nåløyet til Geir Hamnes - har kommet langt i denne konkurransen.

Neste år planlegger modelmammaen en serie.

- Man kan si at Glammodel of the Year er en slags motvekt til tradisjonelle skjønnhetskonkurranser der du må være over 1,70 og syltynn for å bli vurdert. For å ikke snakke om det at du ikke skal kunne delta hvis du har barn, sier modellmamma og gründer Helene Rask til Seher.no.

I Glammodel of the Year satses det på sunne, normale jenter med former, utstråling og sjarm.

- Nå er det slik at de fleste jenter i Norge er nærmere 1,60 i høyde, og det er synd at det skal stå på det for at man skal kunne følge drømmen sin. Vinner man Glammodel of the Year kan det være et fantstisk springbrett for en god karriere, forteller Helene.

Synes du at denne konkurransen er med på å utfordre dagens skjønnhetsideal?

- Utifra mitt perspektiv, så ja. Du har større sjanse til å lykkes i denne bransjen fordi det blir stilt andre krav til deg enn at du skal være pen og se på. Jentene som er med kan ha litt ekstra på magen, men har samtidig glimt i øyet og er sterke personligheter.

Helene forteller at responsen har vært over all forventning og antall påmeldte bikket 100 da konkurransen ble startet. Siden var det 52 som kom videre, og til slutt satt de igjen med 15.

Helene hadde for anledningen teamet opp med svenske Zolex Crew som hun har jobbet med siden 2001.

- Alt dreier seg om timing i denne bransjen. Da Geir Hamnes kastet ut noen deltagere som han allerede hadde godkjent profilen til, var det på tide å sette planen ut i livet, forteller Helene.

Hun legger til at planene for motpolen til Frøken Norge ble lagt allerede for to år siden.

Vil lage serie
Siden responsen og tilbakemeldingene var så stor, leker Helene med tanken på å lage TV-serie ut av konkurransen til neste år.

- Folk trenger å se noe annet enn vandrende kleshengere på TV. Vi vil ha litt mer pupper og lår, ler den søte Rask Models-sjefen.

LES OGSÅ: Nakensjokk i Frøken Norge.