Angelina Jolie:

Vil trekke seg ut - Brad nekter

Skilsmissestriden ser ikke ut til å ende med det første.

STRID: Det har oppstått nok en hump i veien for eksparet Angelina Jolie og Brad Pitt. Her i 2011. Foto: Broadimage / REX / NTB
STRID: Det har oppstått nok en hump i veien for eksparet Angelina Jolie og Brad Pitt. Her i 2011. Foto: Broadimage / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppvasken mellom det tidligere Hollywood-paret Angelina Jolie (46) og Brad Pitt (57) ser ut til å ikke ende med det første. Nylig ble det kjent at «Once Upon a Time In Hollywood»-stjernen fikk delt omsorg for eksparets seks felles barn, Shiloh (15), tvillingene Vivienne og Knox (12), Maddox (19), Zahara (16) og Pax (17).

Jolie skal ha valgt å anke avgjørelsen, ifølge CNN.

Nå har det derimot oppstått nok en konflikt. Jolie ønsker ikke lenger å være forretningspartner med eksmannen i vinindustrien.

Hun ønsker å selge sitt firma Nouvel LLC, som er i samme selskap som eksmannen har sitt Mondo Bondo LLC. Selskapet tar seg av det franske slottet og vingården Château Miraval, som hun og Pitt gikk til innkjøp av i 2011, ifølge irske Independent og E Online.

Det franske vinslottet er for øvrig også der eksparet giftet seg i 2014.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Kjepper i hjulene

Ifølge rettsdokumenter har Jolie fått et tilbud fra en tredjepartskjøper. Salgstilbudet skal ifølge Jolies advokat ha oppstått etter langvarige og mislykkede forhandlinger mellom henne og eksmannen. Jolie skal blant annet ha reagert på at Pitt ignorerer henne som forretningspartner.

Det er bare ett problem.

FRANSK PERLE: Château Miraval ble bygget på 1700-tallet og er omringet av vingårder. Tomten inkluderer flere kilometer med landområde. Foto: Lionel Cironneau / NTB scanpix
FRANSK PERLE: Château Miraval ble bygget på 1700-tallet og er omringet av vingårder. Tomten inkluderer flere kilometer med landområde. Foto: Lionel Cironneau / NTB scanpix Vis mer

«Maleficent»-stjernen er nødt til å få opphevet ordningen som hindrer både henne og Pitt i å ta økonomiske avgjørelser som vil gå utover den andre parten. I USA er dette for øvrig en vanlig del av en skilsmisseprosedyre. Derfor har Jolie nå levert inn en begjæring til retten med et ønske om å oppheve ordningen.

Kjøperen kan nemlig trekke seg fra salget med mindre Jolie umiddelbart undertegner en eksklusivitetsavtale for å selge Nouvel LLC. Det er altså derfor hun higer etter å oppheve ordningen, noe Pitt ikke skal ha gitt samtykke til.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjerna Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Fikk avslag

Ifølge Jolies advokat endret partenes skilsmisse evnen til å samarbeide som forretningspartnere. Jolie skal som nevnt ha diskutert muligheten for å selge til Pitt i to år, men samtalene ble avsluttet ettersom Oscar-vinnerne ikke klarte å bli enige om en avtale om prisen på oppkjøpet.

«Etter alle disse årene med å prøve å trekke seg fra å være forretningspartner med sin tidligere ektemann på akseptable økonomiske vilkår, er Jolie ekstremt villig til å få gjennom den ventende avtalen for salg av Nouvel LLC. Hun ber om at retten utsteder en ordre om å oppheve ordningen og spesifisere at den ikke skal gjelde Jolies salg av Nouvel LLC», heter det i en erklæring fra stjernens advokat, ifølge US Weekly.

I slutten av juni prøvde imidlertid Jolie å få fjernet ordningen, men fikk avslag da retten mente det ikke var bevis for at det var umiddelbar fare, uopprettelig skade eller øyeblikkelig tap av eiendom.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Dette er ikke første gang det har vært trøbbel knyttet til parets franske slott og vingård. I 2019 skal Jolie ha forsøkt å ta fra Pitt eiendommen, ifølge InTouch, gjengitt av danske Se og Hør.

- Angelina hadde ikke tenkt til å slåss om slottet. Det var hans drømmeprosjekt, og han ble forelsket i det, men plutselig endret hun mening, fortalte en kilde til InTouch den gang.

Videre hevdet kilden at Jolie innså hvor mye slottet betyr for eksmannen, og at hun derfor hadde tenkt over hvor mye det ville prege Pitt hvis hun tok det fra ham.

Slik ble det altså ikke ettersom hun nå ønsker å trekke seg ut fra vinforretningene med eksmannen for godt.

LES OGSÅ: - Tar ikke hensyn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer