Vil tilgi datterens kidnapper

- Jeg vil ikke bli spist opp av bitterhet og hat, sier moren til Madeleine McCann seks år etter kidnappingen.

LETER ETTER DATTEREN: Kate McCann og Gerry McCann leter fortsatt etter datteren Madeleine, seks år etter at hun forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal. Foto: Stella Pictures
LETER ETTER DATTEREN: Kate McCann og Gerry McCann leter fortsatt etter datteren Madeleine, seks år etter at hun forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kidnappingen av den fire år gamle britiske jenta Madeleine McCann under en ferie med hennes familie i 2007 fikk millioner av mennesker verden rundt til å engasjere seg i jakten på henne.

Seks år senere er imidlertid jenta fortsatt borte, og foreldrene Kate og Gerry McCann vet fortsatt like lite om hva som har skjedd da datteren forsvant fra deres ferieleilighet i den portugisiske byen Praia da Luz.

Til tross for smerten hun har gått igjennom i seks år, sier Katie McCann at hun er villig til å tilgi datterens kidnappere.

- Jeg tror jeg kunne tilgitt kidnapperen uansett hva som har skjedd med Maddie. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er blitt sterkere eller fordi det ikke er noe positivt i ikke å tilgi noen.


Madeleine forsvant fra ekteparet McCanns ferieleilighet, da de overlot henne og hennes to yngre søsken alene, mens de spiste middag med venner i en leilighet i nærheten.

Kate sier hun ikke har gitt opp håpet om å finne datteren i live.

- Vi har ikke oppdaget noe som tilsier at Maddie ikke lenger er i live. Vi må fortsette å lete etter henne.

- Vi kjenner til flere eksempler på at mange barn som har vært savnet, har dukket opp igjen mange år senere, sier hun til Daily Mirror.

Til avisen Daily Express sier Kate at hun ikke vil la de negative følelsene etter datterens forsvinning ta over livet sitt.

- Jeg vil ikke bli spist opp av bitterhet og hat. Kanskje jeg til og med synes litt synd på kidnapperen - hva slags menneske kan nemlig gjøre noe sånt?

Scotland Yard etterforsker ifølge Daily Express fortsatt Madeleines forsvinning. Det portugisiske politiet innstilte sin etterforskning i 2008.

LES OGSÅ:
Coolio rygget over eks-kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer