Henrik Ingebrigtsen:

- Vil tilbringe mer tid med familien

Den eldste løpebroren i Ingebrigtsen-gjengen deler ærlig om fremtiden.

GIFT: Henrik Ingebrigtsen er gift med Liva, og sammen har paret to barn. Han er imidlertid mye opptatt med jobb, spesielt nå om dagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFT: Henrik Ingebrigtsen er gift med Liva, og sammen har paret to barn. Han er imidlertid mye opptatt med jobb, spesielt nå om dagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I starten av februar ble det kjent at en av Norges mest profilerte trenere, Gjert Ingebrigtsen (56), var blitt sykmeldt, og at han derfor kom til å trappe ned som trener for løpesønnene Henrik (31), Filip (28) og Jakob (21) Ingebrigtsen.

Denne uken ble det kjent at eldstebroren Henrik tar over ansvaret som sjef i «Team Ingebrigtsen». Det meldte Stavanger Aftenblad.

Denne uken dukket også løperen opp på «God morgen Norge», hvor han forteller mer om avgjørelsen samt planene fremover.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sa Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer

- Selvsentrert

I intervjuet forteller Henrik at har fungert litt som en lagleder helt siden de startet «Team Ingebrigtsen»-satsingen. Fremover vil han også ta ansvar for mer administrative ting.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt familien etter at Gjert Ingebrigtsen ble sykmeldt.

Dermed har det også vært et økt medietrykk på brødrene. Det har imidlertid ikke påvirket dem i særlig stor grad, forteller Henrik til «God morgen Norge».

- Vi er ganske fokusert på det vi selv holder på med. Selvsentrert kalles det vel også. Vi har kommet oss tilbake til en normal hverdag der vi fokuserer på det sportslige og den jobben vi skal gjøre hver dag på trening - alt annet får vi skyve på og flytte til side, sånn at vi kan få ro til å prestere.

KJÆRLIGHET: Jakob Ingebrigtsen gjestet «Lindmo» sammen med kjæresten Elisabeth. Der snakket de blant annet om hvordan de ble sammen. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

Vil være mer med familien

For om lag en måned siden uttalte yngstebror Jakob at Henrik skal steppe inn som trener på fast basis. Det stemmer foreløpig ikke, avslører Henrik nå, men innrømmer at det kan skje på sikt - hvis Jakob ønsker det.

På privaten er han gift med influenser og «løpefrue» Liva Ingebrigtsen (25), som han også har døtrene Olivia og Charlotte med. Det betyr at han nå må sjonglere ny jobb, egen karriere og familie.

- Det er mye arbeid, og til tider kan det dra litt fokus vekk fra jobben min. Men det er mitt ønske å tilbringe tid med familien - som er den største tyven av fokus, sier han, og fortsetter:

ÅPNER OPP: Karsten Warholm åpnet seg om kjæresten på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

- Jeg må prøve å finne en mellomting hvor jeg tilbringer nok tid med familie og bidrar nok i hjemmet til at jeg har det bra med meg selv, og at kona er fornøyd. Det er nesten ubegrenset hvor mye tid man kan bruke med familien, men jeg har ikke tid til å gjøre så mye som jeg vil med de hele tiden, avslutter 31-åringen.

LES OGSÅ: Dette falt hun for ved ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer