Alex Rosén:

Vil til Mars: - Ville tatt med bikkja

Komikeren er mer enn klar for å ta den åtte måneder lange turen til Mars.

MARS: Komiker Alex Rosén ønsker å ta turen til Mars. Det har resultert i podkast. Foto: Tore Skaar
MARS: Komiker Alex Rosén ønsker å ta turen til Mars. Det har resultert i podkast. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert

Mange har nok hatt store drømmer gjennom oppveksten om å besøke andre steder i solsystemet, der kanskje spesielt månen har vært attraktiv. Nå er det også snakk om å gjennomføre reiser til Mars, noe komiker og musiker Alex Rosén (53) er svært begeistret over.

Sist uke slapp han den nye podkasten «Alex Rosén reiser til Mars», der han skal fortelle om sitt store ønske om å bygge opp et nytt samfunn på den røde planeten - for å redde jorden.

- Det skal bli kjempegøy! Det er jo en del av utviklingen på jordkloden. Skal vi redde jorden fra global overoppheting må vi tenke helt nytt, forteller han entusiastisk til Se og Hør.

SKADE: Aksel Hennie fikk varige mén etter filminnspillingen av «Immortal», en actionfilm lagt til andre verdenskrig i Finland. Vis mer

Åtte måneder

Han forteller at han er god på å se løsninger, og å være løsningsorientert, heller enn å bare se problemer og det negative. Nettopp derfor er han heller ikke redd for å ta steget ut i solsystemet.

- Det skal gå veldig bra. Det skal gå raketter fra jorden til Mars, de rakettene lager kunstig tyngdekraft sånn at man ikke får sliteskader på kroppen - som man kan få ved å være vektløs for lenge.

Den 56 millioner kilometer lange ferden fra jorden til Mars vil ta intet mindre enn - hold deg fast - åtte måneder, ifølge Store norske leksikon. Tilbake vil det ta enda lenger tid.

- Jeg vet ikke når det kommer til å skje (at Mars blir levedyktig, journ.anm.), og jeg vet ikke om jeg kommer til å leve så lenge, men det foreligger i hvert fall en plan. En plan jeg ikke bare har diktet opp selv, humrer han.

- Snakker fortsatt om telefonkiosker

Ved hjelp av ulike forskere og podkast-programleder Per Hustad, som beskrives av Rosén som «folkedypet», vil de altså ta med lytterne på forberedelsene.

- Per er veldig negativ til å dra til Mars. Elon Musk har ett mål, og det er å redde jorden fra global overoppheting. Det finnes en plan på det! Det har jeg prøvd å fortelle Per i tre år, men han sier det bare er tull, sier 53-åringen, og legger til:

DEN RØDE PLANET: Romforskere håper at man en dag kan leve på Mars. Først må imidlertid noen ta første turen. Foto: Shutterstock / NTB
DEN RØDE PLANET: Romforskere håper at man en dag kan leve på Mars. Først må imidlertid noen ta første turen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

- Da måtte vi endre podkasten fra «Alex Rosén Show» til «Alex Rosén reiser til Mars», og det er rett og slett for å irritere Per, for han er så gammeldags. Han står i podkaststudioet og snakker fortsatt om telefonkiosker, ler komikeren.

- Skal Per være med til Mars, da?

- Nei, han nekter, ha ha ha. Vi lever på hver vår øy med helt forskjellige oppfatninger av virkeligheten.

Per Hustad innrømmer i en kort kommentar til Se og Hør at alt podkastmakkeren forteller om ham, stemmer.

VIDEOMØTE: Jonas har sett seg lei videomøter etter måneder med hjemmekontor, og tar hevn på hele konseptet. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er håp

Rosén påpeker at det viktigste å få frem, og grunnsteinen i podkasten, er at det faktisk finnes en plan for å redde jorden.

- Det er håp for fremtidige generasjoner og når covid-19 forsvinner ut kjøkkendøra. Jeg er så lei det negative fokuset om at verden skal gå til helvete.

Hvis det blir aktuelt med en reise til Mars for komikeren, er det ingen tvil om hva han vil ta med seg - til tross for at verken badedrakt, snowboard eller stearinlys vil være noe poeng å ta med til Mars.

- Jeg tror jeg godt kunne tatt med meg alt du nevnte nå, men jeg ville jo hatt med meg bikkja mi. Den er så søt! Det er noe med det at alt vi er glad i, vil vi ha med til Mars.

Han innrømmer at det utvilsomt vil være vanskelig å vente med å kunne reise, men er ikke i tvil om at det kommer til å skje.

LES OGSÅ: Slapp bot etter kappkjøring med politiet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer