Erlend Elias:

- Vil ta livet mitt tilbake

Gjør comeback i «Camp Kulinaris», ett år etter farens bortgang.

TILBAKE: Erlend Elias Bragstad måtte trekke seg under forrige sesong av «Camp Kulinaris» da faren hans lå for døden. Nå er tv-profilen tilbake. Foto: Se og Hør
TILBAKE: Erlend Elias Bragstad måtte trekke seg under forrige sesong av «Camp Kulinaris» da faren hans lå for døden. Nå er tv-profilen tilbake. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRAGERØ (Se og Hør): - Dette handler om å få en avslutning, sier Erlend Elias Bragstad (37) til Se og Hør.

Vi møter ham på Portør i Kragerø, hvor kjendisstylisten er tilbake for å være med i den neste sesongen av TV3-programmet «Camp Kulinaris».

Oppholdet hans under kokkeprogrammet fikk en brå avslutning i fjor, da beskjeden om at faren hans lå for døden kom. 37-åringen tenkte seg ikke om et eneste sekund, pakket sakene sine og reiste hjem til familien.

HEMMELIGHETSFULL: Erlend Elias Bragstad er med i sesong tre av TV3-serien «Camp Kulinaris». Da vi møtte ham, kunne han fortelle om en ny gutt han har et ekstra godt øye til. Video: Viafree/Ingebjørg Iversen. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

Det angrer han ikke på i dag, for bare et par dager senere gikk faren bort.

- Han var en fantastisk pappa, bestefar, onkel, bror og nær venn. I dag er det mange rundt ham som har det vanvittig tungt. Jeg sto ham veldig nær, og er i bunnløs sorg, sa Bragstad den gang.

Til Se og Hør forteller han nå at han er glad for å være tilbake i Kragerø, og for å få en ny sjanse i konkurransen.

EMOSJONELT: Erlend Elias brøt oppholdet sitt på «Camp Kulinaris» etter at han fikk beskjeden om at faren hans var syk. Vis mer

Ville ta tilbake livet sitt

- Det var i hui og hast jeg dro hjem i fjor, men jeg rakk pappa. Jeg fikk to dager med ham før han sovnet inn, forteller 37-åringen, og fortsetter:

- Det forholdet jeg har til min familie er utrolig sterkt, og vi har et tett bånd. Så for meg var det ikke noe å tenke på. Når pappaen din er så syk at han ligger for døden, så er tv veldig lite viktig.

Det siste året har tv-profilen vært preget av depresjoner, noe som førte til at han så godt som lå til sengs i seks måneder og la på seg 20 kilo, forklarer han. Bragstad beskriver tida som «helt jævlig».

- Jeg bestemte meg nå på vårparten at jeg ville ta livet mitt tilbake.

- Jeg fikk blant annet spørsmål om å komme tilbake hit (til Camp Kulinaris, journ.anm.), og som jeg sa, så handler det om å få avslutning på ting man har startet på. Det å få ta dette tilbake, Portør som jeg har blitt helt forelsket i, var veldig viktig for meg, fortsetter han.

EMOSJONELT: Erlend Elias gir ut bok dedisert til sin avdøde far. Det ble tårevått da han fikk se «Fra Tysfjord til Tigerstaden» for første gang. Vis mer

Ifølge 37-åringen var han veldig i tvil om han ønsket å returnere til programmet, men innrømmer at han er svært glad for at han takket ja.

- Jeg var her da det var ett år siden pappa døde, en dag jeg trengte for meg selv. Jeg hadde grua meg skikkelig til den dagen siden jeg skulle være her, så jeg tok med meg en Cola og røyk, som jeg egentlig har sluttet med, ned til svaberget hvor jeg satt og gråt, forteller han.

Bearbeidet sorgen

Bragstad forklarer videre at han på et tidspunkt følte at faren var i nærheten.

- Kroppen min ble fylt med kjærlighet, og hjertet mitt var helt rolig. Jeg kjente at det var akkurat som om han strøk meg over kinnet.

Faren ble bare 74 år gammel, og ifølge sønnen var han i god form da han reiste til Kragerø i fjor.

- Man tenker jo alltid at foreldrene sine ikke skal dø, at man har de der for alltid, det er i hvert fall det man håper på, har 37-åringen tidligere sagt til Se og Hør.

- Det å få lov til å komme hit igjen, alt jeg har gjort for å bearbeide sorgen, har hjulpet meg mye. Jeg savner og elsker ham, jeg synes det er forferdelig at han er død, men jeg klarer å si at han er død. Jeg har akseptert det, sier han åpenhjertig nå.

Hvordan det går med Erlend Elias i «Camp Kulinaris» får man først vite når sesongen har premiere rett over nyttår.

PIKEKYSS: Emil «Vallhall» Meek imponerer ingen når han skal forsøke å lage pikekyss på «Camp Kulinaris». Vis mer

LES OGSÅ: - Invaderende og fryktelig irriterende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer