Vil stoppe adopsjonen

Lille David har kommet hjem til Madonna. Men organisasjoner raser!

VAKT: Da lille David ankom Heathrow flyplass i London, var sikkerheten høy.  Foto: AP/Scanpix
VAKT: Da lille David ankom Heathrow flyplass i London, var sikkerheten høy. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Madonnas nye sønn ble i går kveld fløyet ut av Malawi, melder Sky News.

Livvakter og en barnepike bar gutten om bord i et privat fly og prøvde å holde transporten hemmelig. Så ble det en mellomlanding i Johannesburg i Sør-Afrika før David kom med et rutefly til London.

SE VIDEO: Madonnas sønn flydd hjem!

Det har vært mye frem og tilbake rundt superstjernens nye barn, og flere menneskerettighetsorganisasjoner har protestert kraftig på adopsjonen.

Ifølge VG må personer som ønsker å adoptere barn fra Lamawi etter regelverket oppholde seg i landet i 18 måneder før barnet kan tas ut av landet!

Organisasjonen Human Rights Consultive Commitee er blant dem som prøver å stoppe adopsjonen. De mener prosessen har blitt forhastet fordi det er en celeber adoptivmor inne i bildet!

I går fortalte advokaten Justin Dzonzi, som jobber for en koalisjon av organisasjoner som kjemper for barns rettigheter, til CBS/AP at hans gruppe i går formelt anmodet en dommer om å vurdere saken på nytt.

LES OGSÅ: David trues av kidnappere.

Den malawiske organisasjonen Boniface Mandere of Eye of the Child sier til AP at det virker som retten har basert sin avgjørelse på at Madonna er rik.

Det har også blitt hevdet at lille Davids biologiske far skal ha følt seg presset til å godta adopsjonen ...

LES MER: Her er Madonnas sønn

I følge britiske The Sun har imidlertid faren uttalt at han er svært lykkelig. - Som du kan se, så er landsbyen vår svært fattig og er ikke et sted for barna å vokse opp, skal han ha uttalt til avisen.

LES MER: Redder lille David ekteskapet?

Ifølge Madonnas talskvinne Liz Rosenberg, har stjernen fått innvilget et midlertidig, 13 måneder langt foreldreansvar for gutten. Etterpå vil Madonna og ektemannen Guy Ritchie søke om foreldreretten.

David har derfor fått både et pass og et visum.

-  Madonna vil ikke lage noe offentlig sirkus av adopsjonen, sier Rosenberg.

Fra før av har pop-dronninga barna Lourdes (9) og Rocco (6).

LES MER: Eks-en passet barna!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer