Kanye West:

Vil skrote fødenavnet

Artisten har bedt en dommer om å la ham bytte navn.

RETT WEST: Kanye West, her sammen med Kim Kardashian, er klar for å skifte navn. Foto: Danny Moloshok / Reuters
RETT WEST: Kanye West, her sammen med Kim Kardashian, er klar for å skifte navn. Foto: Danny Moloshok / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste par årene har vært ekstra tøffe for Kanye West (44). I kjølvannet av en meget mislykket presidentkampanje, med bisarre vendinger, ble det også klart at han og kona gjennom syv år, Kim Kardashian (40) skulle skille seg.

Bruddet har kapret mye spalteplass, men det har ellers vært stille rundt rapperen. Nå hagler imidlertid overskriftene igjen.

Det viser seg nemlig at Kanye har sendt inn en formell søknad om å skifte navn. Han meldte i 2018 at han byttet navn til «Ye», men det er først nå han har bedt en dommer om en juridisk navneendring til det samme.

The Blast skriver at de har fått innsyn i dokumentet.

BRYTER SAMMEN: Da Kim Kardashian snakket om Kanye i «Keeping up with the Kardashian» bryter hun sammen. Video: TV 2 Vis mer

Ber om endring

Der oppgir Kanye «personlige årsaker» som bakgrunnen for navneendringen, men utdyper ikke, ifølge nettstedet.

Dersom søknaden blir godkjent blir fødenavnet Kanye Omari West skrotet - og 44-åringen heter altså bare Ye.

I 2018 forklarte han navneendringen slik:

- Jeg tror «ye» er det mest bruke ordet i bibelen, og i bibelen betyr det «deg». Så jeg er deg, jeg er oss, det er oss. Det gikk fra Kanye, som betyr «den eneste».

Når søknaden blir behandlet er ikke kjent.

AVSLØRER: Ryktene svirret om at Kanye West var utro mot Kim Kardashian West med YouTuberen Jeffree Star. Her kommenterer sistnevnte ryktene. Video: Jeffree Star Vis mer

Offentlig brudd

Kanye og Kardashian er altså midt oppe i en skilsmisse. Sammen har de barna North (8), Saint (5), Chicago (3) og Psalm (2).

Selv har de forhold seg relativt tause om bruddet, men i den siste sesongen av «Keeping up with the Kardashians» lettet realitystjernen litt på sløret.

- Jeg vil bare ha total lykke. Åpenbart så vet jeg at full lykke ikke er en ordentlig virkelighet, men hvis jeg kan ha mer av det for det meste av tiden, er det alt jeg ønsker, sa hun til moren, Kris Jenner (65).

Hun uttalte også at det var et vanskelig ekteskap når West ofte bodde på ranchen sin i Wyoming.

Det var duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der fortalte Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

- Jeg trodde aldri at jeg var ensom. Jeg trodde alltid at jeg hadde det fint. Jeg kunne bare ha barna mine, og mannen min flytter fra delstat til delstat. Men så fylte jeg 40 og innså at: «Nei, jeg vil ikke ha en ektemann som bor i en helt annen delstat enn meg». Jeg tenkte: «Å herregud, det er da vi har det som best», men det gjør meg trist, og det er ikke det jeg ønsker, fortalte hun ærlig.

Til tross for bruddet ser de to ut til å samarbeide godt om barna, og Kardashian har flere ganger blitt observert mens hun har støttet eksmannens musikkprosjekter.

SATT PÅ PLASS_ Da Kim Kardashian skulle skryte av Olivia Rodrigo på Instagram ble hun satt på plass av datteren North West. Video: Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Dette mener familien om bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer