BEDRE POLITIKER: Papparollen har gjort ham til en bedre politiker. Det mener i hvert fall Knut Arild Hareide selv. Foto: Stella Pictures
BEDRE POLITIKER: Papparollen har gjort ham til en bedre politiker. Det mener i hvert fall Knut Arild Hareide selv. Foto: Stella PicturesVis mer

Vil skape mer magi med kona

KrF-leder Knut Arild Hareide har nyttårsforsettene klare.

SEOGHØR.NO: KrF-leder Knut Arild Hareide (41) lever et hektisk liv som topp-politiker og småbarnsfar til lille Sara Margrete (8 mnd). Året 2013 ble enda mer travelt enn normalt, både for han og kona Lisa Maria.

– Dette har mildt sagt vært et begivenhetsrikt år. Jeg er blitt pappa, vi holder på å bygge hus, det har vært valgkamp – og på toppen av det hele har vi sittet i regjeringssonderinger, sier Hareide til Se og Hør.

Tiden borte fra familien, har gitt 41-åringen dårlig samvittighet.

– Jeg føler at jeg har sett Lisa og Sara Margrete altfor lite i det siste, og mye av ansvaret har falt på Lisa, og derfor har jeg hatt veldig dårlig samvittighet som pappa, og ektemann.

MED PAPPA PÅ JOBB: Sara Margrete var før jul med pappa noen dager på jobb, men nå i januar går politikeren ut i pappaperm. Foto: Morten Eik/Se og Hør
MED PAPPA PÅ JOBB: Sara Margrete var før jul med pappa noen dager på jobb, men nå i januar går politikeren ut i pappaperm. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

Forut det nye året har politikeren derfor laget et nytårsforsett som innebærer mer tid med familien. Tipset har han lært av tidligere KrF-politiker Kjell Magne Bondevik.

- Mitt forsett er å sette av en kveld som datenight med kona hver eneste uke. Kjell Magne vet hvor travelt politikerlivet er, og fortalte at dette fungerte i hans ekteskap. Det virker som et meget godt råd å ta med seg, sier partilederen til VG.

Nå gleder Knut Arild seg til pappaperm og tid med familien.

 Jeg gleder meg veldig til å få tid sammen med Sara Margrete. Vi skal være masse i Oslo, og jeg har planer om å koble masse av fra politikken. Svigermor har gitt meg et skinn til å ha i pulken, så jeg satser på godt skiføre slik at vi kommer oss ut i frisk luft, sier Knut Arild til Se og Hør.

LES OGSÅ:   Tar pappaperm i januar