Melania Trump:

- Vil se veldig lite til henne

Melania Trump har gått under jorda etter at hun forlot Det hvite hus.

SPESIELT LIV: Melania Trump fikk livet snudd på hodet da ektemannen vant valget i 2016. Etter at de forlot Det hvite hus tidligere i år har hun imidlertid så godt som forduftet fra overflaten. Foto: Tasos Katopodis / Getty Images / AFP / NTB
SPESIELT LIV: Melania Trump fikk livet snudd på hodet da ektemannen vant valget i 2016. Etter at de forlot Det hvite hus tidligere i år har hun imidlertid så godt som forduftet fra overflaten. Foto: Tasos Katopodis / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Kort tid før USAs president Joe Biden (78) overtok rollen fra Donald Trump (74), forklarte USA-ekspert og forsker ved Norce Norwegian Research Centre, Hilmar Mjelde, at presidentpar normalt trekker seg tilbake til en luksuriøs politisk pensjonisttilværelse.

Å trekke seg tilbake er én ting, men hvor i all verden har det blitt av tidligere førstedame Melania Trump (50)?

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Hun har så godt som forsvunnet fra jordas overflate, og utenom noen innlegg på sin private Twitter-profil, er det lite å se til henne. Hun har blant annet ikke blitt avbildet siden slutten av januar, og har bare delt et lite knippe innlegg på Instagram siden.

I forbindelse med valentinsdagen i midten av februar valgte hun å hylle de tøffe og inspirerende barna på The Children's Inn som hun har besøkt de siste årene.

Det er med andre ord uklart hva hun driver med om dagen, noe Mjelde også sa i januar, nemlig at det var høyst uklart hva hun vil foreta seg den kommende tiden.

- Vi vet bare at de vil bosette seg på Mar-a-Lago-godset i Florida, og leve i sin egen boble der, sa Mjelde, og fortsatte:

- Trump vil nok forsøke å være politisk aktivt på et eller annet vis. Melania har ikke gjort så mye annet enn å være glamour-kone siden hun giftet seg med Trump, og jeg antar hun vil fortsette med det.

- Trivdes ikke

USA-ekspert og politisk kommentator Eirik Bergesen mener det var helt forventet at Melania Trump brått ville trekke seg tilbake etter å spasert ut døra til Det hvite hus for siste gang.

- Det er egentlig veldig vanlig at tidligere førstedamer gjør det. Vi har jo ikke heller hørt noe fra Laura Bush, for eksempel. Den som derimot var veldig lite klassisk var Hillary Clinton, hun hørte vi straks fra med egen politisk karriere, forteller Bergesen.

BORTE?: Dette er et av de siste bildene av Melania før hun gikk under jorda. Her i forbindelse med ektemannens tale i Maryland 20. januar. Foto: Alex Edelman / AFP / NTB
BORTE?: Dette er et av de siste bildene av Melania før hun gikk under jorda. Her i forbindelse med ektemannens tale i Maryland 20. januar. Foto: Alex Edelman / AFP / NTB Vis mer

Han trekker også fram Michelle Obama, som skrev en svært populær bok og ble en stemme mange virkelig har lyst til å høre på.

- Mange har ønsket henne som presidentkandidat, men hvis man har lest boka hennes skjønner man hvorfor hun ikke har lyst til det, sier USA-eksperten.

Twitter-forvirring

Ifølge Bergesen kan man noen ganger lure på hvor viktige førstedamene egentlig er, og påpeker blant annet at det har virket som at Melania ikke har trivdes i den svært offentlige og spesielle rollen.

- Hun har ikke brukt rollen eller etterlatt seg noen minneverdige politiske poeng. Etter det rapporter og bøker sier, har hun ikke brukt særlig mye tid på førstedame-rollen i det hele tatt, sier han.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Bergesen trekker også fram Melanias Twitter-profil. Som kjent ble den tidligere presidenten utestengt fra nettstedet tidligere i år, men USA-eksperten er sikker på at vi hører og kommer til å høre fra 74-åringen på Twitter. Faktisk mener han vi allerede har gjort det.

- Da radio-profil Rush Limbaugh døde i februar kondolerte Melania på Twitter, og da var det som om mannen hennes hadde skrevet meldingen. Det inneholdt ikke caps lock og de verste adjektivene, men åpenbart brukte Donald kontoen hennes for å signalisere det han mente, sier Bergesen, og fortsetter:

- Det er en spesiell situasjon han må være i da han ikke har konto, men dette var nok ikke siste gang de vil bruke hennes konto for å signalisere noe de mener.

Nettmobbing

Tidligere har det blitt kjent at flere ansatte hos Melania brått sluttet i jobben. Det mener USA-eksperten sier noe om miljøet på hennes kontor.

Den forholdsvis tause, nå tidligere førstedamen, ønsker ifølge Bergesen å fortsette med «Be Best»-kampanjen, en kampanje mot hets i sosiale medier. Paradoksalt nok har ektemannen til stadighet blitt kritisert for nettopp hets i sosiale medier.

- Jeg har ikke store forventninger til kampanjen videre. Melania har heller dyrket glamouren og brukt mye tid på ikke-politiske ting, og mye mer enn tidligere førstedamer. Det vil i utgangspunktet fortsette, tror USA-eksperten.

Allerede har den nye førstedamen Jill Biden, kona til president Joe Biden, fått en tydelig rolle, langt tydeligere enn den Melania noen gang hadde.

- Der også … Melania gjorde heller ikke noen store intervjuer, noe som er veldig spesielt. Donald har vært misfornøyd med at Melania ikke fikk større magasinforsider enn hun gjorde. Han har tidligere kritisert «snobbene i motepressen som står bak mangelen på Melania-cover», sier Bergesen.

JULETRADISJON: Melania Trump mottak årets juletre utenfor Det hvite hus. Det har fått flere til å reagere på Twitter. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Nytt valg eller ikke

Men mye tyder altså på at Melania ikke er særlig glad i offentligheten. Og at hun ikke har et eget budskap, tror Bergesen er grunnen til at hun ikke har vært særlig interessant for motemagasinene.

- Jeg tror vi kommer til å se veldig lite til henne framover, og hun er nok ganske skeptisk til at Donald skal tilbake som presidentkandidat, sier USA-eksperten, og fortsetter:

- Jeg tror heller ikke de krangler om natta om han skal stille eller ikke. Hun vet han ikke vil vinne - og kanskje stiller han ikke i det hele tatt heller.

Ifølge Bergesen tjener Donald Trump vanvittige summer på å si at han skal stille og at valget ble «stjålet».

- Han bare surfer på det for å tjene penger, og det er ganske umoralsk, å samle inn masse penger hvis du ikke stiller. Jeg kan ikke se for meg at Melania er førstedame igjen eller ønsker seg den rollen igjen, mener han.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Og hvis han stiller igjen, vil Melanias meninger være viktig. Hun har som nevnt ikke trivdes i rollen, og det at hun skal gå inn i fire nye år eller valgkamp på minst ett år, er vanskelig å se for seg. Sønnen deres Barron er også da i tenåra og vil få økt oppmerksomhet. Det kan hende familien vil være avgjørende for Donald Trump, sier Bergesen avslutningsvis.

LES OGSÅ: Prins William og prins Harry: - Han er veldig lei seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer