Vil reise fra Norge

Aksel Lund Svindal er slått ut av akillesskade og vet godt hva han vil holde seg unna fremover.

BORT FRA VINTER: Alpinstjerne Aksel Lund Svindal sier til VG Sporten at han har lyst til å trene seg opp etter akillesskaden langt borte fra snø, vinter og skiløyper. Dermed kan det hende at 31-åringen tar turen ut av Norge om ikke lenge. Foto: Imago/ All Over Press
BORT FRA VINTER: Alpinstjerne Aksel Lund Svindal sier til VG Sporten at han har lyst til å trene seg opp etter akillesskaden langt borte fra snø, vinter og skiløyper. Dermed kan det hende at 31-åringen tar turen ut av Norge om ikke lenge. Foto: Imago/ All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: En drøy uke er gått siden alpinesset Aksel Lund Svindal (31) røk venstre akilles mens han lekte med fotball sammen med alpinlandslaget.

Likevel var han på plass da lagkameratene møtte pressen like før verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike søndag denne uken.

Til VG Sporten forteller 31-åringen at han allerede har lagt planer for hvordan han vil gjennomføre opptreningen. Hvis han får det som han vil, blir det på sikt ikke på Olympiatoppen i Oslo.

- Når jeg er kommet godt i gang, kunne jeg tenkt meg å reise et sted. Dette er noe jeg tenkte på nesten med en gang det smalt. Jeg er vant til å leve med vinter ti måneder i året. Hvis ikke jeg skal stå på ski uansett, kunne det vært godt med et miljøskifte, forklarer Svindal til VG Sporten.

På sin egen Instagram-profil har alpinstjernen delt flere bilder fra landslagets opphold i Sölden, som ble svært uheldig for ham.

TIL OSLO: Torsdag forlater Aksel Lund Svindal Østerrike og reiser til Olympiatoppen i Oslo for å få oppfølging av «medisinmennene» etter skaden. Hvor lenge han blir, er derimot usikkert. Foto: Imago/All Over Press
TIL OSLO: Torsdag forlater Aksel Lund Svindal Østerrike og reiser til Olympiatoppen i Oslo for å få oppfølging av «medisinmennene» etter skaden. Hvor lenge han blir, er derimot usikkert. Foto: Imago/All Over Press Vis mer

Forrige uke la han ut et bilde fra sykehuset i Innsbruck der han er nyoperert, og fredag fulgte han opp med et bilde der han slapper av på senga med en frisk og en nyoperert hæl i været.

Vil bytte ut snøen

For to måneder siden snakket OL-vinneren ut om hvordan han ladet batteriene etter nedturen i Sotsji-OL sist vinter. Da stod nettopp aktiviteter langt utenfor skiløypa på programmet, og Svindal sa til Dagbladet at han kjente seg gira igjen foran årets sesong - som nå trolig glipper.

Overfor VG Sporten i dag velger kjekkasen imidlertid å se optimistisk på situasjonen, og han røper at håpet om VM i februar fortsatt er der. Men først vil han altså ha noe helt annet enn snø under føttene.

- Å gå barbeint i sanden, hvert fall med den høyre foten, hadde vært deilig. Nå har jeg muligheten til å gjøre noe jeg aldri kan gjøre ellers, så hvorfor ikke? sier den sympatiske alpinisten til avisen.

2. omgang av åpningen av V-cupen i alpint (storslalåm) sendes på NRK1 klokken 12.40.

LES OGSÅ: Gir seg ikke med «Skal vi danse»