Vil redde svenske voldsmenn

- Alle drapene, alt hatet og volden skyldes ofte rus, sier Hans-Erik Dyvik Husby.

TAR INITIATIV MOT VOLDSBØLGEN I SVERIGE: Tidligere Turboneger-vokalist og Idol-dommer Hans-Erik Dyvik Husby tilbyr sammen med to kamerater hjelp til innnbyggerne i Malmøs belastede bydel Rosengård mot narkotikaavhengighet. Foto: Stella Pictures
TAR INITIATIV MOT VOLDSBØLGEN I SVERIGE: Tidligere Turboneger-vokalist og Idol-dommer Hans-Erik Dyvik Husby tilbyr sammen med to kamerater hjelp til innnbyggerne i Malmøs belastede bydel Rosengård mot narkotikaavhengighet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I sitt hjem i på eiendommen til slottet Löberöd i Skåne, bor Idol-dommeren Hans-Erik Dyvik Husby i kort avstand fra den svenske byen Malmö, som de siste månedene har vært rystet av en rekke drap og skyteepisoder.

Verst er det i bydelen Rosengård, som ifølge Husby er preget av nærmest lovløse tilstander.

- Politiet tør ikke gå inn i bydelen på kveldstid. Det har endt i et opprør med våpen, gangstere og masse narkotika. Selve bydelen er nesten lovløs, sier han til Her og Nå.

Sammen med to venner har Husby - som tidligere har snakket åpent om sin fortid som rusmisbruker - tatt initiativ for å bidra til å hjelpe de som har havnet midt oppe i problemene.

- Jeg og et par tidligere rabagaster fra Narconon (organisasjonen som hjalp Husby med hans rusproblemer, red.anm.) gikk i helgen inn i området for å hjelpe folk å bli rusfrie. Alle drapene, alt hatet og volden skyldes ofte rus.


- Vi gutta har alle en god del ballast fra tidligere og vet hva vi prater om. Vi trer ikke noe nedover hodet på folk. Vi har et tilbud og et der enkelt og greit. Kom til Narconon og vi kan hjelpe deg. Det hjalp meg, sier han til bladet.

Hank hevder han selv har hjulpet over 20 mennesker til å bli rusfrie sammen med organisasjonen. Han er bestemt på at han ikke vil la volden vinne.

- Det som er viktig er at jeg, Gro (Skaustein, Husbys kone, red.anm.) og barna fortsetter å bruke byen. Vi må ikke la volden vinne, sier han til Her og Nå.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg har angret på alt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer