Elton John legger opp:

- Vil prioritere familien

Elton John bekrefter i kveld at han legger opp, men ikke riktig ennå.

ANNONSERTE NYHETER: Elton John annonserte onsdag kveld at han pensjonerer seg fra turnélivet. Men først skal han legge ut på en aller siste runde. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB Scanpix
ANNONSERTE NYHETER: Elton John annonserte onsdag kveld at han pensjonerer seg fra turnélivet. Men først skal han legge ut på en aller siste runde. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det britiske popikonet Elton John (70) har bestemt seg for å legge turnélivet på hylla. Det annonserte den britiske poplegenden onsdag kveld via sin hjemmeside.

I annonseringen, som var direktesendt fra New York, sa Elton John blant annet følgende:

​- Jeg kommer ikke til å turnere mer. Den kommende turneen blir min siste turné.

Videre forklarte Elton John fra scenen i New York at han nå vil prioritere familien og barna. Allikevel vil hans siste verdensturné pågå i nærmere tre år.

Annonserte kunngjøring

Sir Elton har de siste dagene annonsert at en spesiell kunngjøring ville komme onsdag.

Hjemmesiden hans var onsdag formiddag preget av sitatet «I've finally decided my future lies …», en tekstlinje fra hans egen låt «Goodbye Yellow Brick Road».

Den britiske nettavisa Mirror annonserte allerede onsdag formiddag at musikeren kom til å pensjonere seg fra livet på veien, men nyheten ble ikke bekreftet av offisielle kilder.

Ferdig i Vegas

Elton Johns hitrekke er tilsynelatende uendelig, anført av låter som «Your Song», «Rocket Man», «Crocodile Rock» og «Candle In The Wind».

70-åringen har fram til mai fast kontrakt i Las Vegas, der han har hatt sitt eget show i seks år, skriver BBC.

I fjor spilte han hele 87 konserter. Det til tross for at han i fjor vår ble innlagt på sykehus med en potensielt dødelig infeksjon, og måtte kansellere flere opptredener.

Saken fortsetter nedenfor.

FREKK GAVE: Elton John, Carey Mulligan, Stephen Fry og Pink er gjester hos Graham Norton. Der kommer de inn på sine personlige historier om rapstjerna Eminem. Hele episoden vises fredag 8. desember kl. 22.00 på BBC Brit. Video: BBC Brit Vis mer

Mistet moren

I desember ble det kjent at stjerneartistens mor, Sheila Farebrother, hadde gått bort, 90 år gammel. Farebrother gikk bort kort tid etter at hun og sønnen hadde gjenopptatt kontakten, etter flere år med isfront.

Den gang annonserte Elton John selv den triste nyheten i et innlegg på sin offisielle Instagram-profil:

- Jeg er i sorg over å måtte meddele at min mor gikk bort denne morgenen. Jeg så henne sist mandag, og jeg er i sjokk. Ha en trygg reise, mor. Tusen takk for alt. Jeg kommer til å savne deg dypt, skrev han under et bilde av seg selv og Farebrother.

Elton John spilte i Norge så sent som i 2015, da på Stavernfestivalen. I 2014 gjestet han Oslo Spektrum.

Ble familiemann

De siste 10-15 årene har Elton John for øvrig også opplevd suksess i privatlivet: Han giftet seg med den kanadiske filmregissøren David Furnish (55) i 2014, tolv år etter at de inngikk sivilt partnerskap.

De to ektefellene har barna Zachary Jackson Levon Furnish-John (7) og Elijah Joseph Daniel Furnish-John (5) sammen.

I et intervju med USA Today i 2012 fortalte Elton John om hvordan hanopplevde det å bli far.

- Zachary har gitt David og meg den mest utrolige glede, og han har gitt oss den mest utrolige følelsen av ansvar og kjærlighet. Han er med oss over alt. Han elsker å reise, han elsker mennesker … Han er bare en glad gutt av natur, sa stjernen om eldstesønnen den gang.

​LES OGSÅ: ​- Prinsesse Diana var tiltrukket av meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer