Prins Harry og hertuginne Meghan

- Vil oppkalle datteren etter prins Philip

Mistenker at hertugparets jentebaby vil bli døpt etter prins Harrys avdøde bestefar.

NAVNEFORSLAG: Hertugparet blir snart tobarnsforeldre, men hvilket navn det nyeste tilskuddet skal få er fortsatt ukjent. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB
NAVNEFORSLAG: Hertugparet blir snart tobarnsforeldre, men hvilket navn det nyeste tilskuddet skal få er fortsatt ukjent. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Nå nærmer det seg tre måneder siden verden fikk vite nyheten om at en ny kongelig baby er på vei. På selveste valentinsdagen kunne nemlig prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) avsløre at sønnen Archie (2) skal bli storebror til sommeren.

I et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) ble det også kjent hertugparet venter en jente, og at hun med stor sannsynlighet vil bli født i løpet av sommeren.

Nå spekuleres det for fullt hva den lille jenta skal døpes til.

Et gamblingselskap har imidlertid funnet ut at en stor andel briter er villig til å betale store summer for å vedde på at jentebarnet skal døpes etter den nylig avdøde prins Philip. Det melder People.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Populært navneforslag

Helt siden hertugparet avslørte kjønnet på babyen har navneforslagene strømmet inn. Blant de som lar britene gjette hva hertugparets datter skal hete er gamblingnettstedet Ladbrokes, som har merket et stort engasjement rundt flere av navneforslagene.

Det er spesielt ett navn inspirert av prins Harrys avdøde bestefar, prins Philip, som rangeres høyt blant forslagene.

Gamblingnettstedet kan melde at populariteten rundt navnet «Philippa» bare har vokst seg større og større med tiden.

Det forteller Jessica O'Reilly fra Ladbrokes.

- Engasjementet for navnet Philippa har ikke vist noen tegn til å minke, og vi har blitt nødt til å kutte oddsene igjen for at dette blir navnet til Harry og Meghans datter, forteller hun.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Om navnet til datteren skulle ende opp med å bli Philippa ville de imidlertid ikke blitt de første i kongefamilien til å hedre prins Philip.

Prins Harrys kusiner, prinsesse Eugenie (31) og Zara Tindall (39), har nemlig også valgt å hedre sin bestefar ved å navngi sine nyfødte sønner etter prins Philip. Dette gjorde de like før hans død.

Derimot er det ikke bare navnet Philippa som folket heier på, andre populære navn som ligger på Ladbrokes' toppliste er blant annet Diana og Elizabeth.

Disse navnene er - i likhet med Philip - hentet fra det kongelige familietreet, da Diana er navnet til prins Harrys avdøde mor, og Elizabeth tilhører dronning Elizabeth (95), Harrys bestemor.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Navnedebatt

I forkant av deres førstefødtes ankomst ble det en stor debatt rundt hva den lille gutten skulle hete.

Den gang hadde hertugparet derimot valgt å holde store deler av fødselen skjult fra offentlighet, noe som gjorde at de ivrigste kongehus-tilhengerne fikk blod på tann.

Flere av rojalistene var også denne gang villig til å vedde på at navnet skulle bli Diana - dersom kjønnet på babyen var en jente.

ARTHUR: I forkant av Archies fødsel var det flere som trodde at han skulle få navnet Arthur. Foto: Henk Kruger / POOL / AFP / NTB
ARTHUR: I forkant av Archies fødsel var det flere som trodde at han skulle få navnet Arthur. Foto: Henk Kruger / POOL / AFP / NTB Vis mer

Dersom det skulle bli en gutt, var det navnet Arthur som regjerte odds-listene, noe som skulle vise seg å ikke være så altfor langt unna det navnet han endte opp med til slutt.

Mange valgte å vedde sine penger på navnet Arthur ettersom dette er mellomnavnet til blant annet prins Charles (72) og prins William (38). Det er også videreført til sistnevntes sønn.

Det britiske kongehuset har sterk tradisjon for å plukke navn fra sine forfedre, og går gjerne tilbake til oldtidens store konger når de skal navngi sine nye avkom.

Det var imidlertid noen som valgte å ta størst mulig avstand fra dette hva det gjaldt den kongelige babyens navn.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Helt nederst på oddslisten lå nemlig noen av de mest usannsynlige forslagene, som de veddende partene kunne ha tjent en god sum på dersom hertugparet skulle ha valgt et av disse.

Den gangen kunne de ha ganget sitt innskuddsbeløp med hele 500 om de gjettet at navnet på babyen ble enten Donald eller Muhammed.

LES OGSÅ: Uforberedt på Meghans anklager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer