SKRIVER MANUS: Lars Saabye Christensen skriver manuset hvis filmatiseringen av hans egen roman "Maskeblomstfamilien" blir en realitet. Foto: SCANPIX
SKRIVER MANUS: Lars Saabye Christensen skriver manuset hvis filmatiseringen av hans egen roman "Maskeblomstfamilien" blir en realitet. Foto: SCANPIX Vis mer

Vil lage film av Saabye-roman

Petter Næss er mannen som mest sannsynlige skal regissere Lars Saabye Christensens "Maskeblomstfamilien".

SEHER.NO: Regissør Petter Næss og produsent Dag Alveberg i Maipo planlegger å lage en spillefilm basert på Lars Saabye Christensens (54) roman "Maskeblomstfamilien" fra 2003. Det er forfatteren selv som skriver manus basert på sin egen roman, skriver Dagbladet.

Prosjektet er ennå ikke fullfinansiert, mens Næss og Alveberg er i samtaler med Norsk filmfond, og håper å gå i gang med opptakene 1. september i år. Planlagt kinopremiere er høsten 2009.

Boka "Maskeblomstfamilien" er en oppvekstroman fra et borgerlig Oslo-miljø på 60-tallet. Og Petter Næss, som blant annet lagde "Tatt av kvinnen", innrømmer at en filmatisering ikke blir billig.

- Vi må jo sperre av gatene og kjøre inn gamle bilder. Det er et prosjekt som krever at vi gjør det ordentlig, sier han til avisen.

Næss leste romanen da han jobbet med Christensen på teaterforestillingen "Appelsinene på Fagerborg".

- Det er en vond og vakker historie om en ung gutt som oppdager verdens brutalitet. Han vokser opp uten kjærliget og går skamløst til krig mot omgivelsene for å manipulere dem, sier Næss til samme kilde.

Dermed må Næss og Alveberg ut å finne en gutt på 14 og 15 år til hovedrollen - hvis da finansieringen går i orden.

- Gutten som skal spille hovedrollen vil bli vanskelig å finne. Han må ha talentet, ansiktet og utstrålingen, sier Petter Næss.

LES OGSÅ: Årets mest sexy forfatter